2018. június 19. Kedd, Gyárfás, Zóra.
 

A múlt héten benyújtott adócsomag ugyan számos új szabályt tartalmaz, a vállalkozásoknak nem szabad elfelejteniük, hogy a jövő évi adótörvény-változások nagy részét már nyáron elfogadták – emlékeztet a Mazars legfrissebb összefoglalója.

A munkaerő-kölcsönzésre és az iskolaszövetkezetekre is kiterjeszti a fordított áfázást a kedden elfogadott adócsomag egy kormánypárti módosítás nyomán.

A kormány meghallgatta az adózók problémáit, és a törvénycsomagban amit csak lehetett, orvosolt is - olvasható a minisztérium közleményében, amely az idei legfontosabb adóváltozásokat összesíti.

A parlamentben kedden kezdődött az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvény módosításának általános vitája.

Egyetért az adóügyekért felelős helyettes államtitkár és az adószakértő abban, hogy a jövő évi adórendszerben nincs radikális változtatás, az intézkedések a stabilitás és a kiszámíthatóság irányába mutatnak, és a családok szabadon felhasználható jövedelme nő.

A kiskeresetűek adótörvénye a kormány jövő évre vonatkozó jogszabálycsomagja, szinte csak adócsökkentés szerepel benne - hangsúlyozta pénteken a kormányszóvivő és a Fidesz frakcióvezetője.

Adószakértők szerint az adórendszer érdemi átalakításának végét jelzik a jövő évi adótörvények az Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslat alapján.

A kormány pénteken benyújtotta a palamentnek a jövő évi adótörvényekről szóló javaslatát, amely szerint 2014-től kiterjesztenék a családi adókedvezményt, tovább segítenék az első lakáshoz jutást, és megtartanák a bankadót.

Budapest, 2011. szeptember 30., péntek (MTI) – A gázolaj jövedéki adója november 1-től 13 forinttal emelkedik, és lényegesen magasabb lesz az adója ettől az időponttól a nem gyümölcs alapú párlatoknak is – a parlament által hétfőn elfogadott adótörvény-módosítások a legutóbbi Magyar Közlönyben jelentek meg.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!