2018. június 23. Szombat, Zoltán.
 

A mennyiséggel igen, a minőséggel azonban kevésbé elégedettek a megyénkbeli gazdák.

A szokottnál korábban kezdődött az idei aratás, de az esők hátráltatták, így nem végezhettek hamarabb a gazdálkodók – tudtuk meg Kiss Zoltántól, a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatójától.

Az idei aratás számokban2014-08-17 12:39:27

Gyakorlatilag befejeződött a nyári betakarítású növények idei aratása az országban - közölte a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára.

A gabonatermesztők tisztességes gazdasági évet tudhatnak maguk mögött.

Jól halad az aratás2014-07-29 14:48:53

Az őszi búza betakarítása a vetésterület 73 százalékán már megtörtént az országban - közölte Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Az őszi búza betakarítása a vetésterület 73 százalékán már megtörtént az országban – közölte Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Megkezdődött az aratás az országban; a gazdálkodók már minden megyében megkezdték az őszi árpa betakarítását – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára pénteken a fővárosban az aratási koordinációs bizottság ülését követően.

A szokásosnál hamarabb kezdődött az aratás. Az országban már több helyen elindult az őszi árpa betakarítása. Az elmúlt hetek kánikulai időjárása felgyorsította az érés folyamatát. A gazdák felkészültek a munkára, de várhatóan sokuknak gondot okoz majd, hogy a jelenlegi felvásárlási árak nem fedezik az előállítási költségeket.

Illusztráció
Hajdú-Bihar – A jövő hét végére nagyjából befejeződhet a kalászosok betakarítása a megyében.
Nem tapsolnak az árnak2013-07-08 12:15:57
Nem tapsolnak az árnak
Hajdú-Bihar – A hozammal és a minőséggel még csak-csak, az árral azonban nem elégedettek a gazdák.


Hajdú-Bihar - Közepes terméshozam, ugyanakkor kiváló minőség jellemzi az idei gabonatermést.

A liszt ára augusztus 1-től kilogrammonként 18-20 forinttal emelkedett az aratást megelőző időszak árához képest, ezért a kenyér is várhatóan drágul - közölte a Magyar Pékszövetség. Az aratást megelőzően a liszt átlag ára 72-74 forint volt kilogrammonként.

Néhány nap múlva befejeződhet az őszi búza aratása, mivel a gazdálkodók már a betakarítás több mint 60 százalékával végeztek az országban - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter karcagi határszemléjét követően .

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!