2018. április 23. Hétfő, Béla.
 

A kormány megküldte az Európai bizottságnak azokat az értesítéseket, amikben kérelmezi, hogy a már engedélyezett vagy engedélyezés alatt álló génmódosított kukoricák termesztési engedélye ne terjedjen ki Magyarországra. Az érintett vállalatok nem emeltek kifogást, a Bizottságnak így el kell fogadnia a kérelmeket.

Az Európai Bizottság ez év április 29-én kelt rendeletében a sertéshús magántárolási támogatási kérelmek beadását a május 2-8. közötti időszakra felfüggesztette, az intézkedés pedig május 8-án lezárul – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) sajtóirodája az MTI-vel pénteken.

Az Európai Bizottság arra számít, hogy az államháztartás hiánya Magyarországon a következő években végig a 3 százalékos küszöbérték alatt marad, az államadósság 2016-ra 1,7 százalékponttal csökken, a gazdasági növekedés pedig 3,2 százalékról fokozatosan 2 százalékra mérséklődik - derül ki a brüsszeli testület által kedden közzétett, úgynevezett őszi gazdasági előrejelzésből.

Az Európai Bizottság változatlanul úgy ítéli meg, hogy további strukturális lépéseket kell tenni a túlzottdeficit-eljárás újraindításának biztos elkerülésének érdekében.

Érdemben fogja megváltoztatni Magyarországot az unió 2014 és 2020 között fejlesztési időszaka - mondta Lázár János, miután bejelentette, hogy a 34 milliárd eurónyi támogatás és a hozzá szükséges önerő együtt összesen 12 ezer milliárd forintos fejlesztést jelent a következő 7 évben.

Ajánlásokat fogadott el hétfőn az Európai Bizottság, amelyekkel a fogyasztókat, a szerencsejátékot űzőket és a kiskorúakat egyaránt védeni szeretné az internetes szerencsejátékok esetleges káros hatásaitól.

Július elsejétől az Európai Bizottság által a 2014-2020 közötti időszakra jóváhagyott tervek alapján csökken, illetve megszűnik a fejlesztési adókedvezmény, illetve állami támogatás igénybevételének lehetősége bizonyos régiókban – hívta fel a figyelmet az RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. pénteki közleménye.

Közzétette hétfőn az uniós tagállamok számára készített úgynevezett országspecifikus gazdaságpolitikai ajánlásokat az Európai Bizottság. Brüsszel hét gazdaságpolitikai javaslatot fogalmazott meg Magyarországnak.

Magyarországon idén és jövőre is 2,1 százalékos GDP-növekedést jósol az Európai Bizottság kedden közzétett gazdasági előrejelzésében.

Az Európai Bizottság formai okból utasította el Magyarországnak azt a kérelmét, hogy Brüsszel gyors eljárás keretében engedélyezze a magyar cukorkereskedelemben a fordított áfa alkalmazását - derült ki a brüsszeli testület közleményéből.

Az idén a bruttó hazai termék (GDP) 0,7, jövőre 1,8, 2015-ben pedig 2,1 százalékos növekedését jósolja Magyarországon az Európai Bizottság, kedden közzétett átfogó őszi gazdasági előrejelzésében.

A korábbi 350 milliárd forint után megérkezett Brüsszelből az újabb 140 milliárd forint uniós forrás, amelynek felszabadításáról szeptember 9-én egyezett meg Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár Johannes Hahn uniós biztossal - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) csütörtökön az MTI-vel.

Mondvacsinált okokra és problémákra vezethető vissza, hogy szinte minden jelentős forrást befagyasztott – a jelenleg futó tizenöt programból tizenhármat felfüggesztett – hazánk esetében az unió végrehajtó testülete, a brüsszeli Európai Bizottság. Csepreghy Nándorral, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkárával Szabó Anna beszélgetett.

Az Európai Bizottság hatalmas horderejű javaslatot dolgozott ki a bankkártya-piac szabályozására - állítja a Financial Times egy még nem nyilvános dokumentumra hivatkozva. Állítólag az összes betéti bankkártyás fizetésre vonatkozó bankközi jutalékot 0,2 százalékban korlátoznák.


Már csak 0,7 százalékos növekedéssel számol a kormány idén - derül ki a Brüsszelbe egy hete elküldött nemzeti reformprogramból, melyet nem reklámozott túlságosan a Nemzetgazdasági Minisztérium. A dokumentumban a kabinet bemutatja a - konvergenciaprogramban már ismertetett - makrogazdasági prognózisát, az Európai Bizottság (EB) által elvárt Éves Növekedési Jelentés, valamint az Európa 2020 célkitűzések megvalósítását és az országspecifikus ajánlások végrehajtását.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!