2015. március 30. Hétfő, Zalán.
 

A bírálók között ott voltak az adóhatóság szakértői is.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint február 14-én 12 óra 10 perc körüli időben a 42-es számú főúton egy személygépkocsi közlekedett Berettyóújfalu felől Földes irányába, amikor a 31. kilométerszelvényben eddig tisztázatlan körülmények között áthaladt a szemben lévő sávba, és letért az útról.

A gyerekek és felnőttek, a civil szervezetek advent idején közösen, változatos programokkal készülnek az ünnepre.

Közösségi térként használhatják, illetve otthont ad a Szélrózsa Hagyományőrző Egyesület táncosainak is.

Tiszta forrásból2014-11-19 10:22:24

A Nagybányán alakult Maticska Jenő Alkotó és Képzőművészeti Kör megjelent tagjainak jelenlétében, Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester köszöntőjét követően a földesi Karácsony Sándor Közösségi Házban megnyílt a „Tiszta forrásból” című kiállítás, amely november 23-ig tekinthető meg.

Tovább folytatódik a következő években az egészségmegőrző program.

A református egyházközség is megünnepelte a Teremtés ünnepét, amelynek keretében hazánk egyházai szeptember 28-a ás október 5-e között a keresztyén ember felelősségét vizsgálják a teremtett világ iránt.

Az őszt köszöntötték szüleik társaságában Földes óvodásai pénteken délelőtt. A tizenhetedik alkalommal megrendezett Szőlőfürtös Napnak az időjárás is megkegyelmezett és jó idő várta a gyerekeket.

Karácsony Sándor a tiroli 1. számú császárvadász ezrednél szolgált.

Gazda vagy daru ér többet?2014-05-15 08:53:02

5,5 hektár kukoricájukat pusztították el a védett madaraknak számító darvak a földesi Mozsonyi Gáboréknak.

A település legifjabb polgárai, 135 kisóvodás zászlókkal, virágokkal, huszármentében tisztelgett a 166 évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc hőseinek emlékművénél.

Sok érdeklődőt vonzott a Földes Nagyközségi Népfőiskolai Egyesület Szívünk Napja címmel február elsején megszervezett egészségnapja.

A település lakosságának egészségben töltött éveinek számát szeretné növelni a Földes Nagyközségi Népfőiskolai Egyesület a Szívünk Napja címmel február elsején megszervezésre kerülő egészségnapja programjaival.

Sokéves hagyományként Karácsony előtt Földes lakói, a gyerekek és felnőttek, a civil szervezetek közösen készültek a Megváltó születésnapjára, a szeretet ünnepére.

Modern világunkban a hagyományok őrzésében egyfajta küldetés a vőfélyek szolgálata – állapította meg a Kárpát – medence százhat vőfélye azon a fórumon, ahol közösen megfogalmazták: fontossá vált, hogy a település és a szervezők felterjesztést készítsenek azért, hogy e találkozó bekerüljön a szellemi kulturális örökség jó megőrzési gyakorlatai közé.

Több mint 120 vőfély, közel száz régi magyar településről érkezve idézi fel a magyarság lakodalmi szokásainak emlékét a hajdú-bihari Földes nagyközség Karácsony Sándor Közösségi Házában 2013. november 29-én és 30-án.

Nemes célt szolgált azzal, hogy az utókornak összegyűjtötte és megörökítette Földes írott és képes emlékeit, példát adva a ma nemzedékének arra, hogyan kell őrizni a múltat, munkálkodni a jelenért és a jövőért.

November 18-ig tekinthető meg Földesen Berde Sándor fotográfus kiállítása.

A forradalom és szabadságharc 57. évfordulójának tiszteletére emlékkiállításon mutatják be a Földesi származású, Budapesten harcolt katona, a forradalom leverését követő megtorlás során kivégzett Pércsi Lajos honvéd őrnagy életútját.

Az óvodások rajz kiállítással és ünnepi műsorral, a kertbarát kör és a népfőiskolai egyesület gyümölcs és virág kiállítással köszöntötte a régen várt piaccsarnok átadására érkezőket október 17-én.

Nyolc civil szervezet, az önkormányzat, az egészségügyi, oktatási, művelődési intézmények közreműködésével közel tízmillió forintot fordíthat Földes lakosságának egészségben töltött évei számának növelésére a Földes Nagyközségi Népfőiskolai Egyesület.

Vadászati kiállítás Földesen
Földes – A vadász valóságos testi közelségben él a természettel, a fűvel: a fák, a szellő, a napsugár, a vihar, a sáros mező, és minden élőlény benne van a vadász egész lelkében -vallotta egykor Móricz Zsigmond, akinek gondolatai életre keltek a helyi vadászok trófeáiból és a DAEC preparátumaiból rendezett vadász kiállításon.

Kertbarát közösségvezetők tanácskozása Földesen
Földes - Az elhúzódott tavaszkezdés sürgető kertészeti teendőiről, a kertbarát körök működésének fontosabb módszertani elemeiről- a „Kertészkedj – művelődj – barátkozz és védd a természetet” jelmondatuk jegyében- cseréltek véleményt a kertbarát közösségek vezetői azon a találkozón, melyet április 20-án rendezett meg Földesen a Kertészek és Kertbarátok Hajdú- Bihar megyei Szövetsége.

Földes Napjára emlékeztek2013-04-14 19:35:26

Földes Napjára emlékeztek
Földes – 15 éves pereskedés után- 234 évvel ezelőtt- 1779. április 14-én Földes pert nyert Szabolcs vármegyével szemben, így visszaszerezte a korábban elvitatott törvényhatósági, községi helyhatósági jogkörét.

Hóviharban emlékeztek2013-03-17 15:16:24

 

Hóviharban emlékeztek
Földes – 165 éve március idusán szakadó eső fogadta a forradalmi tömeget, most hóvihar az emlékezőket.

 

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
42-es főút, 42-es számú főút, 42-es út, advent, Aratófesztivál, aratóverseny, Árpád mozi, átadás, avatás, Balásházy János Kertbarát Kör, baleset, Báránd, belvíz, Berettyóújfalu, Berettyóújfalu Rendőrkapitányság, Bihar, Bihari hírek, Bihari Népfőiskola, Bodó Sándor, brácsa, cékla, civil nap, civil összefogás, civil szervezetek, Csökmő, dal, Debrecen, egészségmegőrző program, Egészségnap, egészségügy, előadás, erős, fa, falunap, falunapok, fekvenyomás, felhúzás, felvonulás, fizetés, foci, Földes Napja, Forradalom, Furta, galamb, gyerekek, háború, hagyományőrzés, Hajdúszoboszló, , hóvihar, i. világháború, interjú, iskola, Jeneiné dr. Egri Iabella, jubileum, Kaba, kamion, karácsony, Karácsony Sándor, képviselő, kertbarát, kertészet, kiállítás, , Konyár, környezet, közlekedés, közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, közösség, közösségi tér, kultúra, labdarugás, Létavértes, március, március 15., Maticska Jenő Alkotó és Képzőművészeti Kör, mazsorett, megemlékezés, megye II, mezőgazdaság, Mezősas, Mikulás, múltidézés, műsor, Nagyrábé, népdal, népfőiskola, Nosztalgia Hagyományőrző Egyesület, nyúlgát, oktatás, önkormányzat, óriás, ovi, óvoda, pálinka, Pocsaj, polgármester, program, programok, Programok, Püspökladány, rendezvény, rendőrség, Rendőrségi hírek, ruha, Sárkány-nap, Sárréti Forgatag, sikerek, szabadságharc, szakmai nap, szántóföld, szív, szívünk napja, szőlő, Szőlőfürtös Nap, tábor, Tájház, találkozó, tánc, teremtésünnepe, termelők, termés, természet, termesztés, új piaccsarnok, Új Széchenyi Terv, ünnep, ünnepség, vadászat, verseny, világháború, vőfély, vőfélytalálkozó, vőfélyünnep, zöldség
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!