2018. április 22. Vasárnap, Csilla, Noémi.
 

Minél kövérebb valaki, a test annál nagyobb mennyiségben termel egy fehérjét, amely gátolja a zsírégetési képességet, állítja egy új tanulmány. Az eredmények hatással lehetnek az elhízás és más anyagcsere-betegségek kezelésére.

Ha a cukros ételekről beszélünk, szinte mindenkinek az édességek vagy a csokoládé jut eszébe, de számos egyéb termék is tartalmaz hozzáadott cukrot.

A kapszulák, csodaételek csak átmeneti sikereket adnak a fogyni vágyóknak.

Egy amerikai gasztroenterológus nevéhez köthető az a furcsa, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendő diéta, amely a zsírégetést cukormentes jégkása és jeges víz elfogyasztásával serkenti. Mivel a jeget az emésztéshez a szervezetnek először fel kell melegítenie, a többletmunka a diéta atyja szerint komolyan felpörgeti az anyagcserét.

Meglepő összefüggésről számolt be nemrég egy új amerikai kutatás: a szakemberek szerint a testsúly szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy melyik napszakban éri a legtöbb természetes fény a bőrt.

A spenót az egyik legnépszerűbb leveles zöldség, ráadásul olyan speciális összetevőket is tartalmaz, amelyek segítenek az éhség csillapításában és a vércukorszint szabályozásában. Az egész levelekből azonban nehezen hasznosulnak ezek az anyagok, így célszerű a friss spenótból levet préselni.

Időről időre feltűnnek új zsírégető „szuperélelmiszerek”, rövid idő után azonban a feledés homályába merülnek. Van azonban néhány olyan élelmiszer, amely évek óta töretlenül a listán szerepel – nem véletlenül.

A leggyakoribb újévi fogadalmak a cigarettáról, az alkoholról való leszokás és a fogyókúra. A pszichológus szerint alig van még egy olyan termék vagy eszme, amely olyan jól eladható lenne, mint a soványság ígérete.

Vannak olyan rossz szokásaink, amiktől tudjuk, hogy jó lenne megszabadulni. És vannak olyan alkalmak, lehetőségek, amiket tudjuk, hogy ki kéne hagyni… Az önfegyelem ilyenkor nem sokat segít. Mégis hogyan lehet ellenállni annak, ami állandóan kísért?
« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!