2018. május 24. Csütörtök, Eszter.
 
Betette a kaput az influenza2016-02-16 08:28:14

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el hétfőtől a Kenézy Kórházban a lakosság körében megemelkedett influenzaszerű esetek miatt, visszavonásig, a betegek védelme érdekében – derült ki Rózsa-Páldeák Dorottya sajtóreferens aznapi közleményéből.

A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben elrendelt teljes látogatási tilalom a mai nappal feloldásra került - közölte az intézmény.

Kenézy Konrád névre keresztelték el a Kenézy kórház ápolónői azt az első vizsgálatok alapján egészséges kisfiút, akit március 15-én hajnalban hagytak az intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályának előterében található inkubátorban.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást a rendőrség ismeretlen tettes ellen azután, hogy a múlt hét közepén a Kenézy kórházban földre zuhant egy újszülött.

Az intézmény szakemberei mellett külső szakértők is vizsgálják a debreceni Kenézy kórház egyik inkubátorából kiesett csecsemő esetét - közölte a kórház szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A Jobbik önkormányzati frakciójának vezetője szerint kapkodás és kidolgozatlanság jellemzi az egészségügyi intézmények március elején elkezdett átszervezését.

Módosult a pulmonológiai, a pszichiátriai és a belgyógyászati fekvőbeteg ellátási rend a Klinikán és a Kenézyben.

A területen tapasztalt influenza és influenzaszerű megbetegedések számának emelkedése miatt, a kórházban fekvő betegek védelme érdekében 2015. január 27. napjától visszavonásig a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet valamennyi fekvőbeteg osztályán látogatási tilalom lép érvénybe.

Jó általános állapotban vannak, várhatóan néhány napon belül elhagyhatják a kórházat a lépfenével fertőzött betegek – tájékoztatta a debreceni Kenézy Kórház infektológiai intézetének főorvosa pénteken az MTI-t.

Két felnőttet és három gyermeket szállítottak a mentők a debreceni Kenézy Kórházba megfigyelésre szén-monoxid-mérgezés miatt csütörtökön este Hajdúszoboszlóról – tudtuk meg Madai Petrától, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől.

Tovább csökkent az influenzások száma
Hajdú-Bihar – Megszüntették a látogatási tilalmat a Kenézy Kórház érintett osztályain.

Derecske – Feltehetően a gázkazán meghibásodása miatt szenvedett szén-monoxid-mérgezést egy hatvanas éveiben járó házaspár hétfő délután egy Váci Mihály utcai családi házban, Derecskén.

Az egészségügy helyzetéről és a finanszírozás abszurditásairól is szó esett a Kenézy Kórházban rendezett évértékelő sajtóbeszélgetésen. Az intézmény vezetése abban bízik, hogy a jövőben nem tesznek különbséget a megyei kórházak között.

A beteg elmondása szerint másfél hónappal az esemény előtt H1N1 védőoltásban részesült.

Már jóval a tilalom bevezetése előtt tanúja volt, amint a főépület bejáratánál tartózkodó biztonsági őr nagy összegű bírságot helyezett kilátásba, amennyiben a cigarettával belépő férfi nem nyomja el azonnal a csikket...
« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!