2018. április 22. Vasárnap, Csilla, Noémi.
 

Öt berettyóújfalui játékos is van a válogatott keretben, mely szombat óta Miskolcon készül a március 22-én, 18 órától rendezendő Olaszország elleni vb-pótselejtezőre, melyet a Generali Arénában vívnak meg.

Megállíthatatlannak tűnő demográfiai katasztrófa zajlik Magyarország több járásában, 2051-re a népességük megfeleződhet. Budapest környékén nőhet a népesség, míg főleg az északkeleti régióban jelentős visszaesés jöhet. Németh Zsolt, a KSH elnökhelyettese szerint figyelni kellene arra, hogy oszágon belül ne alakuljanak ki túl nagy demográfiai és gazdasági különbségek.

Az Európai Unió lakosságának több mint kétharmada saját tulajdonú ingatlanban lakik, a házban élők aránya 59,3 százalékot, a lakásban élőké pedig 40 százalékot tett ki tavaly - derült ki az unió statisztikai hivatalának a jelentéséből.

A szlovák bérektől ideális esetben is 10 évre, a német életszínvonaltól 40 évre vagyunk hiper-optimista forgatókönyvek szerint. Hogy a lemaradásunkat egyszer behozzuk, nem lehet elégszer hangsúlyozni az oktatás fontosságát. Ebben a gyorsulva fejlődő világban olyan oktatási rendszert és közeget kellene kialakítani, amely a jövő munkaerejének tudását nem szűkíti le egy területre, hanem megtanít gondolkodni, alkalmazkodni, cselekedni, változtatni, tájékozódni és tanulni.

A női foglalkoztatottak között a vállalkozók aránya 2015 első félévében 10 százalék volt az uniós tagállamokban, 8 százalék Ausztriában és 7 százalék Magyarországon. Hazánkban a női vállalkozók a legnagyobb arányban joggal, könyveléssel, számvitellel és szépségápolással foglalkoznak. Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumának elnöke a női vállalkozások szerepét elemezte.

Az általános iskola elején kevesen tanulnak még idegen nyelvet Magyarországon. Amikor meg már kötelező, akkor nem azt, amelyiket az egész kontinens. A régióban szinte az összes ország leelőzi a magyar nyelvoktatást.

Egy hat évig húzódó munkaügyi perrel összefüggésben a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta: ismétlődő probléma, hogy a magyar igazságszolgáltatás nem képes ésszerű időn belül ítéletet hozni polgári peres ügyekben, és ezt Magyarországnak orvosolnia kell. Az Országos Bírósági Hivatal úgy reagált: mintegy másfél millió új ügy érkezik a bíróságokra évente, 80 százalékuk egy éven belül befejeződik.

Andorrában élnek a legnagyobb arányban migránsok az ENSZ 2013-as adatai szerint, míg Bosznia-Hercegovinában a legkevesebben. A nemzetközi szervezet ábráiból kiderül, hogy Franciaországban az algériaiak, míg Nagy-Britanniában az indiaiak a legnépesebb kisebbségi csoport.

Egyelőre nem várható, hogy az Egyesült Államokhoz hasonlóan palagáz-kitermelés indulna Magyarországon - többek között erről is beszélt az Origónak adott interjújában Szakál Tamás, a Mol Magyarország kutatás-termelés igazgatója. Szólt arról is, hogy a következő években öt százalék alatt szeretnék tartani a kitermelés csökkenését.

  • Magyarországon és Horvátországban folytatná a kitermelést a Mol
  • A Makói árokban egyelőre nem lesz jelentős kitermelés
  • Szeged mellett 2018 után futhat föl az olajkitermelés

Romániában valamennyi élelmiszerre kiterjesztették a kedvezményes áfakulcsot, ráadásul 2016-tól az általános kulcs is csak 20 százalékos lesz – szemben a 27 százalékos magyar áfával. Ezt ugyanakkor nem mindenki érzi, sok kereskedő nem is csökkentette az árakat. Magyarországon egyelőre csak annak lehet örülni, hogy 2016-tól csökken a sertéshús áfája 5 százalékra.


A(z) Spar dinnyekóstoltatás 2.JPG megjelenítéseA SPAR Magyarország régóta elkötelezett támogatója a magyar dinnyetermesztésnek, és a szezon indulásával idén is mindent megtesz a gyümölcs népszerűsítéséért. Az elmúlt években folyamatosan nőtt a görögdinnye forgalma az áruházláncnál az előző idényhez képest, az idei évben pedig a nemzetközi SPAR-hálózaton keresztül már Horvátországba és Szlovéniába is eljut a vásárlókhoz a magyar dinnye.

Pár tucatnyian demonstráltak vasárnap délután a Hősök terén a tervezett magyar–szerb határzár ellen. Ellentüntetők is voltak, akik folyamatos kiabálással zavarták meg a rendezvényt. A rendőrség sorfalat állt, de más intézkedésre nem volt szükség.


Történelmi sóhaj törhet elő hamarosan sokak lelkéből: visszacsatolnak bizonyos területeket Szlovákiától Magyarországhoz. A sóhaj kölcsönös lehet, mert Magyarországtól is Szlovákiához - egy államközi megállapodás részeként. Az illetékeseknek feltűnt ugyanis, hogy az Ipoly szabályozásával negyven éve nem ott van a határ, ahol.

A rezsidémon leverte Európát, de Magyarország tartja magát. Csak Romániában olcsóbb a gáz, és a magyaroknál csak a bolgárok fizetnek kevesebbet az áramért. Kár, hogy a fizetésünk olyan kevés, hogy még ez is sok nekünk. A kormány az Émász és az Elmű egy részének felvásárlása után tovább nyomhatja lefelé az árakat, pedig nem azokkal van baj, hanem a bérekkel.

A mezőgazdasági kibocsátás mintegy tizenhárom százalékát a baromfiágazat adja.

Nem baj, ha ért hozzá2015-05-14 09:43:57

A mi iparágunkat már korábban leírták ebben az országban – panaszolja a cipőgyáros.

Országszerte 18 helyszínen várják színes programokkal, nyereményjátékkal a családokat május 1. és 11. között az Európa-nap alkalmából.

Malária, dengue-láz, nyugat-nílusi vírus, csak néhány azok közül a halálos betegségek közül, ami Magyarország kapuján kopogtat, vagy már be is lépett az éghajlatváltozás miatt.

A mangalica előállítása több munkát igényel a termelésben, a minőség és az eredet igazolásában, a piacok építésében és a tudományos háttérben.

Harminckét magyar fürdő csatlakozott a Víz Világnapjához, amely alkalomból hagyományosan az ország számos pontján várják a fürdők rendezvényekkel, oktató- és szabadidős programokkal, gyógyvízkóstolással a vendégeket.

Amerika erős gazdasága pénzt hozhat a magyarországi befektetőknek is.

A magyar és az amerikai kormány között sok területen kiváló az együttműködés, miközben vannak kihívások, amelyeket együtt kell megoldaniuk - jelezte az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete az MTI-nek adott interjújában, hangsúlyozva: ő személy szerint minden téren hozzá szeretne járulni az amerikai-magyar kapcsolatok elmélyítéséhez.

A hétvégén is többnyire borús lesz az ég, többfelé várható eső. A leghidegebb órákban lehetnek mínuszok, de nappal akár 14 Celsius-fokig is melegedhet a levegő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A jelentő orvosok adatai szerint az elmúlt héten tetőzött az influenzajárvány az országban, február 16-22. között 81 900 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, 10 százalékkal kevesebben, mint az azt megelőző héten - derült ki az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója (OEK) szerdai tájékoztatójából.

Warlord Rock 2015 elnevezéssel, légideszant-művelettel és éleslövészettel egybekötött harcászati szintű amerikai-magyar közös hadgyakorlat kezdődött vasárnap - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
2015. január, 34 tagállam, 5. Bocskai István Lövészdandár, adatok, Áder János, adminisztráció, adópolitika, adózás, Áfa, áfabotrány, áfacsökkentés, ALGYŐ, állástalan, általános tűzgyújtási tilalom, Amerika, amerikai nagykövet, angol, ANTSZ, ár, árak, áram, áremelkedés, árfolyamgát, áruforgalom, ausztria, autó, ázsiai tigrisszúnyog, balaton, balesetmegelőzési kampány, bank, bankszövetség, bányászat, baromfi, befektetők, Belföld, Belföldi hírek, belvíz, benzin, benzinturizmus, bér, béremelés, Berettyóújfalu, bérmunkások, beruházás, beruházások, Betegség, BETHLEN GÁBOR, bevándorlás, biharfelegyhaza, Bihari hírek, Bod Péter Ákos, Budapest, bunda, burgonya, cégek, cégvezetők, Chikán Attila, Chile, cigaretta, citibank, Coface, Colleen Bell, Csehország, csere, cserediák, csőd, csökkenés, daganat, Debrecen, Debreceni Egyetem, devizahitel, devizahitelek, devizapiac, dinnye, dohánybolt, dohányzás, dohányzásmentes nap, Dunakanyar, Egészség, egészségügy, Egyesült Államok, együttműködés, élelmiszer, élelmiszerek, életszínvonal, elhízás, elhízott, ELMŰ, ELÖREGEDÉS, eltérés, ÉMÁSZ, Emberi Jogok Európai Bírósága, emléknap, energia, EP-választás, EP2014, eszperantó, EU, Euro, Európa, Európa Nap, Európa-bajnoki selejtező, Európai Bizottság, Európai unió, Eurostat, fejlesztési adókedvezmény, feketeáru, feketepiac, felhőzet, felmérés, férfi futsal, Férfiak, fertőzés, fizetés, fizetésképtelenség, foci, foglalkoztatás, foglalkoztatottság, földgáz, Földművelésügyi Minisztérium, földrengés, forex, Forint, forintosítás, főváros, fürdők, fuvarozás, gáz, gázár, gazdaság, gazdasági helyzet, GDP, Görögország, gyógyfürdők, győzelem, H1N1, hadgyakorlat, Haiti, Hajdú - Bihar, Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara, halálesetek, hálózat, Handó Tünde, harckocsik, hasmenésjárvány, határ, határátkelők, HATÁRFOLYÓ, HATÁRON TÚLI MAGYAROK, HATÁRZÁR, havazás, Hay Group, ház, házasságkötések, helikopteres felderítés, hétfő, hétvége, hőmérséklet, Honvédelmi Minisztérium, hősök tere, húsipar, időjárás, időjárás-előrejelzés, illeték, infláció, influenza, influenza járvány, Ingatlan, ingatlan hírek, ingatlanadó, interjú, internet, iparűzési adó, IPOLY, járások, járvány, jó biznisz, jog, jogszabályváltozás, kamara, kapcsolatok, károk, katasztrófavédelem, Kelet-Európa, kereset, kereskedelem, készültség, Kevermes, kezelés, kézilabda, kistérség, kitört, kivonul, költségvetés, körből, kormány, Központi Statisztikai Hivatal, KSH, külföldi munka, kutatás, labdarugás, lakás, lakáspiac, lakástűz, lakossági üzletág, látás hónapja, Lázár János, Lengyelország, lépfene, Madrid, magyar, Magyar Dinnyeszövetség, Magyar Fürdőszövetség, Magyar Posta, május 31., Makó, mangalica, megalit, melegrekord, merkel, meteorológia, mezőgazdaság, mezőgazdasági árak, migráció, mobiltelefon, Mol, munka törvénykönyve, munkahelyvédelmi akcióterv, munkanélküliség, munkavállalás, munkavállalók, műszaki hiba, nagykövet, NAV, nem magyar állampolgárok, Német, Németh Zsolt, Németország, nemzet, nemzetgazdasági minisztérium, nemzetközi vállalatok, népesség, népességcsökkenés, NÉPESSÉGNÖVEKEDÉS, ngm, nők, növekedés, nyelvtanulás, nyelvvizsga, nyelvvizsgák, nyitvatartási rendszer, nyugdíj, OECD-térségben, oktatás, OLAJTERMELÉS, olasz, Olaszország, Önkormányzat 2014, órabér, Orbán Viktor, Orbán-kormány, orfk, óriásvállalatok, orosz embargó, Oroszország, országgyűlés, Országos Bírósági Hivatal, országos kampány, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Országos Meteorológiai Szolgálat, Országos Vízügyi Főigazgatóság, orvoshiány, OTP Bank, özponti Statisztikai Hivatal, Pajna Zoltán, palagáz, pályázatok, parlagfű, pénztárgép, pénzügy, per, perek, piac, Pocsaj, POLGÁRI PER, prosztatarák, reálbér, reálbér-növekedés, régészet, régészeti lelet, régiók, regisztráció, rendőrség, rendszám, rendszámtáblák, REVÍZIÓ, rezsi, Románia, róna péter, sajtótájékoztató, Sakir Fakili, sapadék, segítségnyújtás, Spar, Sport, stasztika, Statisztikai tükör, Strasbourg, szabad vasárnap, szakemberhiány, szállítás, számla, SZEGREGÁCIÓ, szénhidrogén, szeptember, Szerbia, Szlovákia, Szövetség, szülés, születés hete, szúnyogirtás, szűrés, tábla, támogatás, Tankok, taxi, települések, tetőzés, Tisza-tó, tiszafüred, tisztességtelenség, Törökország, trafiktörvény, transzzsírsav, Trianon, trópusi betegségek, túlsúly, túlzottdeficit-eljárás, túristák, ügyfelek, újítás, Ukrajna, ünnep, Usa, útépítés, üzemanyag, üzleti kapcsolat, választás, vállalatok, vállalkozás, vállalkozások, válogatott, Válság, vb-pótselejtező, villanyszámla, víz világnapja, Warlord Rock 2015, who, zöldség-gyümölcs támogatás, zsírtartalom
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!