2018. április 20. Péntek, Tivadar.
 

Az Országgyűlés következő kéthetes ülésén teheti le a miniszteri esküjét a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetésére kinevezett Rogán Antal. A képviselők emellett részben a migránshelyzettel összefüggésben nagyobb átcsoportosításokat hajthatnak végre az idei költségvetésben, valamint vitanapot tarthatnak a termőföldek privatizációjáról.

Benyújtotta a nemzeti felsőoktatási törvény módosítását csütörtökön az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlésnek.

Benyújtotta a kormány a jövő évi adótörvények javaslatát csütörtökön az Országgyűlésnek.

Mintegy 20 ezer háztartás cserélheti le a mosógépet az Otthon melege energiahatékonysági program következő elemében – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára hétfőn az Országgyűlésben egy azonnali kérdésre válaszolva.

A jövő évi költségvetés tervezetében 15,8 milliárd forint áll rendelkezésre az egészségügyben dolgozók béremelésére – jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Az Országgyűlés hétfőtől szerdáig ülésezik a jövő héten. A képviselők kedden a világörökségi területekre is kiterjeszthetik az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartását, ugyanakkor a többi napon lehetővé tehetik, hogy a jelenlegi reggel hat óra helyett már fél ötkor kinyithassanak a boltok. A parlament emellett tárgyalni kezdheti a pénzügyi szolgáltatók felügyeletére vonatkozó szabályok szigorítását.

Gyógyszerek engedélyezés előtti rendelését, fiókgyógyszertárak létesítését, a szakgyógyszerészi vizsgát, valamint a gyógyászati segédeszközök kölcsönzéséhez nyújtott támogatást is tartalmazza egyebek mellett az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról szóló, a kormány honlapján olvasható tervezet.

Elhalasztotta a parlament kedden az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló kormányzati előterjesztés zárószavazását.

Új katonai életpálya bevezetéséről és ahhoz kapcsolódó illetményfejlesztésről döntött kedden a parlament.

Elfogadta a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvényt kedden az Országgyűlés.

Elfogadta az Országgyűlés kedden a Quaestor-károsultak kárrendezését biztosító követeléskezelő alap létrehozásáról szóló törvényt, amelynek értelmében az ügyfeleknek május 6. és június 5. között kell kérelmezniük a kártalanítást.

Megszűnik a jövőben a kereskedelmi célú, nagyüzemi halászat a természetes vizeken: 2016-ra és az azt követő évekre már nem adható ki kereskedelmi célú halászati engedély – döntött az Országgyűlés kedden.

A lehető legrövidebb időn belül, július végéig pénzükhöz juthatnak a Quaestor-botrányban kárt szenvedett emberek, amennyiben a parlament elfogadja a Fidesz javaslatát – mondta Tuzson Bence a kárrendezését biztosító követeléskezelő alap létrehozásáról szóló törvény összevont vitájában hétfőn a parlamentben.

A kistelepülési polgármestereknek fizetésének emelésére tett javaslatot a fideszes Boldog István hétfőn az Országgyűlésnek.

Szeptembertől a pedagógus életpálya részeként újabb 3,5 százalékos béremelés várható – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere éves meghallgatásán az Országgyűlés kulturális bizottsága előtt szerdán, Budapesten. Jelezte: az emelés 2016-ban és 2017-ben is folytatódik majd.

A világörökségi területekre is kiterjeszti a vasárnapi munkavégzés tilalmát a kereskedelemben a kormány az Országgyűlés elé kedden beterjesztett törvényjavaslatban.

Jövő októberben lesz a "kis népszámlálás", az október 1-jei állapotra vonatkozóan. Erről kedden fogadott el törvényt a parlament - tudatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közleményben az MTI-vel.

Elkészült az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény módosítási javaslata, e szerint egyebek között fellebbezni lehet majd a bio-élelmiszerek kifogásolt minősítése ellen, az élelmiszerlánc felügyeleti szerv az üzemi konyhákat is vizsgálja, és a fellebbezésre tekintet nélkül végrehajthatók az emberi egészség veszélyeztetésének megszüntetése miatt hozott hatósági intézkedések.

Egyszerűbb lesz halastavat létesíteni, a rekultiváció utáni földminősítés ingyenes lesz, a telepítési engedély hatálya pedig két évről három évre emelkedik - egyebek mellett ezeket az új szabályokat tartalmazza a földtörvény módosítása, amelyet Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hétfőn terjesztett a parlament elé.

"Kis népszámlálást", mikrocenzust javasol tartani 2016 októberében - a 2011-es előző és a 2021-ben esedékes következő népszámlálás félidejében - a Miniszterelnökséget vezető miniszter a népesség személyi, családi és lakásviszonyairól.

Megkönnyíti a bankokkal való elszámolást és a nem természetes személy betétesek esetében lehetővé teszi a negatív kamat kikötését az a parlament által pénteken elfogadott törvény, amely a fogyasztói kölcsönszerződésekkel összefüggő jogszabályokat módosítja.

Február 1-je helyett március 11-étől kell első alkalommal kockázati biztosítékot nyújtani az erre kötelezett, kockázatos termékeket fuvarozó vállalkozásoknak - döntött a parlament pénteken azzal, hogy elfogadta az adózás rendjéről szóló törvénynek az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerrel (ekáer) összefüggő módosítását.

Tárgysorozatba vette az Országgyűlés kulturális bizottsága kedden a megyei könyvtárak és a megyei hatókörű városi múzeumok feladatának ellátását szolgáló egyes állami tulajdonú vagyontárgyak ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról szóló törvényjavaslatot.

Változhatnak a jogállásra vonatkozó szabályok a közszférában a parlament honlapjára hétfőn kikerült törvényjavaslat szerint; a közszférába vetett bizalom erősítését célozzák a javaslat azon elemei, melyek szerint a közigazgatási szervnek nyomban tudomást kell szereznie arról, ha alkalmazottja ellen büntetőeljárás indult.

Valamennyi országgyűlési képviselő és a 13 nemzetiségi szószóló is leadta a január 31-i határidőre a saját és a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek vagyonnyilatkozatát - közölte Vejkey Imre, az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke szombat délután az MTI-vel.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
2016, Áder János, Adó, adótörvény, adótörvények, adózás, alapellátás, állami földvagyon, állami támogatás, ápoló, ápolók, április, Arnóth Sándor, balog, balog zoltán, bank, Belföldi hírek, Belügyminisztérium, béremelés, bérkompenzáció, bevezetés, Bihari hírek, bírság, biztonsági adó, biztositási törvény, BMI, brókerbotrány, Budapest, bűncselekmény, bűnözés, Charlie Hebdo, családi adókedvezmény, czomba sándor, devizahitel, devizahitel-szerződés, devizahitelek, devizahiteles, devizahitelesek, dohány, dohánybolt, dohánykereskedelem, döntés, egészségügy, EKAER, elégedetlenek, elektronikus útdíj, élelmiszer, élelmiszertörvény, életpályamodell, ellenőrzés, elnök, előfizetés, elszámolási törvény, emelés, emléknap, energiahatékonyság, fair bank, felsőoktatási törvény, feltételek, fidesz, fizetés, fizetésemelés, fogyasztói kölcsönszerződés, fogyasztóvédelem, Fogyasztóvédelmi szabály, Föld, földtörvény, Forint, forintosítás, Franciaország, fuvarozás, fuvarozók, gazdasági bizottság, gyanúsított, gyed, gyermekétkeztetés, gyes, halála, halászat, határozat, ház, házszabály, háztartás, hende csaba, internet, internetadó, internetszolgaltatas, intetrnetadó, iskola, játékgép, javaslat, Jobbik, jog, jogállási törvények, jövedéki adó, kampányfinanszírozás, káosz, KDNP, képviselő, képviselők, Kis népszámlálás, kistelepülés, költségvetés, könyvtár, korhatár előtti nyugdíjak, korrupció, közfoglalkoztatás, köznevelési törvény, Központi Statisztikai Hivatal, közszféra, köztársasági elnök, kriminalitási helyzet, KSH, kulturális bizottság, lakáscélú munkáltatói támogatás, Lázár János, Leadták, LMP, Magyarország, maraton, megyei könyvtár, MENEKÜLTHULLÁM, minimálbér, módosítás, mosógép, MSZP, múzeum, nemzet, nemzetbiztonság, nemzetbiztonsági ellenőrzés, nemzeti utasadat-információs rendszer, népegészségügyi szűrés, népjóléti bizottság, népszámlálás, netadó, nevelőszülő, nyerőgép, nyitva tartás, nyugdíj, OGY, oktatás, önkormányzat, Önkormányzati hírek, Orbán-kormány, ORTT, Otthon melege, Párizs, párizsi vérengzés, parlament, párt, pedagógus, pihenőnap, Polgári törvénykönyv, polgármester, polgármesteri hivatal, Politika, Polt, program, ptk, PwC, QUAESTOR, Quaestor-károsultak, rendőrség, Rendőrségi hírek, rezsicsökkentés, szabály, szabályok, szavazások, szerencsejáték, szociális életpályamodell, szociális üdültetés, szolgáltatóipari, szószólók, szülő, tárgyalások, Távközlési adó, telefonadó, termékkör, terrorfenyegetettség, terrorizmus, törvény, törvények, törvényjavaslat, Tóth Károly, trafik, trafiktörvény, tranzakciós adó, Trianon, Tuzson Bence, új, utazás, utcán élők, útdíj, uzsorázás, vagyonnyilatkozat, vakáció, választás, választások, változás, vasárnap, Vasárnapi pihenőnap, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi zárvatartás, világörökség, világörökségi terület, visszaélés, visszavon, visszavonta, vita, zárva tartás, Zombor Gábor
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!