2018. május 24. Csütörtök, Eszter.
 

A magyar autósok által külföldön elkövetett közlekedési szabálysértések – többek között gyorshajtás, ittas vezetés – miatt kiszabott bírságot három országban is behajthatják a jövőben – közölte a Belügyminisztérium (BM) csütörtökön az MTI megkeresésére.

Kevesebb munkaadót bírságoltak meg tavaly a munkaügyi ellenőrök, mint egy évvel korábban és a bírság összege is alatta maradt a 2013. évinek – közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis csütörtökön az MTI-vel.

Az AGRYA szerint a kamara tiszteletdíjai és kifizetései visszatetszést keltenek.

Mintegy 16 millió forint bírságot szabott ki 148 esetben a több mint 3800 vizsgálat során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a húsvéti országos ellenőrzés-sorozatban – közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A mérgek által kiváltott immunrendszeri zavarok a szervezet védekezőképességét gyengítik.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden közzétett határozatában tízmillió forintra bírságolta a Raiffeisen Bank Zrt.-t pénzforgalmi jogszabálysértések miatt - közölte a jegybank a honlapján kedden.

A CL Brokers Group Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a fogyasztói csoportokkal kapcsolatos sajtóhirdetéseivel, a jogsértés elkövetéséért 3 millió 291 ezer forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) - közölte a versenyhatóság kedden az MTI-vel.

Az ellenőrök 21,6 millió forint bírságot szabtak ki 145 esetben a decemberi országos szezonális élelmiszer-ellenőrzéseken - közölte a vizsgálatot koordináló Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) határozata szerint az Euro Benefit Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Euro Benefit Kft.) az üdülési jogok népszerűsítésével félrevezette az ügyfeleket, ezért a versenyhatóság 18 millió forint bírságot szabott ki a cégre - olvasható a GVH csütörtöki közleményében.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 30 millió forintra bírságolta a Euro Telemarketing s.r.o céget, mivel a Maxilift és a Stem Cell Therapy ránctalanító termékeit olyan ígéretekkel hirdette, amelyek valóságtartalmát nem tudta igazolni, továbbá a vállalkozás megtévesztő árkommunikációt is folytatott - közölte a versenyhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Összesen több mint 15 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) három, fogyasztói csoportokat szervező kft.-re, amelyek a hivatal szerint sajtóhirdetéseikkel tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 25 millió forintra bírságolt a CIB Bank Zrt-t, mivel a banknál kötelezettségszegést állapítottak meg - derül ki a jegybank határozatából.

Az Országgyűlés hétfői döntése értelmében elengedik azokat a bírságokat, amelyeket az elektronikus útdíj bevezetési időszakában még gyakorlatlan fuvarozókra téves bevallás miatt róttak ki.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hét vállalkozásra összesen 175,9 millió forint bírságot szabott ki, mert több festékimportőr és egy kárkalkulációs szoftvert működtető vállalkozás versenykorlátozó magatartást folytatott, amikor hat éven keresztül a hazai kárkalkulációs szoftverekben alkalmazott fényezőanyag átlagárat a valósnál magasabb szinten határozták meg – közölte a GVH csütörtökön az MTI-vel.

Hétfőtől a közúti fuvarozó cégek maximum 2,2 millió, járművezetőik 800 ezer forint bírságot is fizethetnek, ha egyszerre több szabálysértést is elkövetnek.

Már helikopterről is ellenőrzik, illetve felderítik a parlagfüves területeket, így pontos kép kapható azokról a tulajdonosokról és használókról, akik nem tartják rendben földjeiket - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az első félévben 41 ügyet zárt le, ezek között a fogyasztóvédelmi jellegű ügyek voltak túlsúlyban, a kiszabott bírság pedig 3,2 milliárd forintot tett ki – közölte a versenyhatóság az MTI-vel.

Ha a fuvarozás több szabályát is megszegi a fuvarozó, illetve a gépkocsivezető, akkor az előbbi legfeljebb 2,2 millió, míg a járművezető maximum 800 ezer forintra bírságolható – ez erről szóló kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Július elsejétől bírságot szab ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a parlagfűvel szennyezett földterületek tulajdonosaira, használóira – jelentette be Szalkai Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese pénteken Budapesten.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az OTP Bank a hitelkártyákkal kapcsolatos kamatmentes fizetésről szóló tájékoztatásával megtévesztette a fogyasztókat, és ezért 38 millió forint bírságot szabott ki a bankra – közölte a versenyhatóság szerdán az MTI-vel.

Csaknem 92 millió forint bírságot szabott ki a határidőig vissza nem vitt ajánlóívek miatt a Nemzeti Választási Bizottság. A testület pénteki ülésén 16 ügyben hozott határozatot, a szervezeteknek ívenként több mint 50 ezer forint bírságot kell befizetnie a Nemzeti Választási Iroda számlájára.

Szeptember elsejétől szabálysértésnek számítanak a segélyhívó számokra érkező hamis bejelentések. A rendőrség ötezertől százötvenezer forintig terjedő bírságot szabhat ki - közölte a belügyminiszter Tatabányán, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön.


Minden korábbinál több áfa-ellenőrzést hajtottak végre az adóhatóságok nemzetközi szinten az elmúlt három évben, a kiszabott bírságok száma és nagysága is emelkedett a vállalatok beszámolója szerint – derül ki az Ernst & Young legfrissebb tanulmányából. A nemzetközi trendekbe Magyarország is illeszkedik.


272 igen és 45 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül fogadták el hétfőn azt a jogszabályt, ami akár 30 ezres bírsággal büntetné a kéményseprés elmaradását.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
38 millió forint, 92 millió forint, 92 millió forint bírság, adóhatóság, Áfa, áfafizetés, AGRYA, ajánlóívek, árfolyamhoz, autófényező-megállapodás, bankok, Belföld, Belföldi hírek, Belügyminisztérium, Best Life Center Kft, Bihari hírek, Brokers Group Kft., Budapest, Büntetés, CIB Bank, Címkék: tech, Deutsche Bank, elektronikus útdíj, élelmiszer-ellenőrzés, ellenőrzés, EP-választás, Ernst & Young, Euro Benefit, Euro Telemarketing, feketelista.hu, festékimportőr, fogyasztói csoport, fuvarozó cégek, fuvarozók, Gazdasági Versenyhivatal, Generál Future Kft, greenfo, GVH, gyomnövény, gyorshajtás, Hajdúböszörmény, hajléktalanok, hitelkártya, Húsvéti ellenõrzések, július, kamatszámítás, kampány, kárkalkulációs szoftver, kémény, kéményseprés, kereskedelem, kiszabás, koldulás, kötelezettségszegés, kötött, közlekedés, közlekedési bírság, közterület, külföldön kiszabott közlekedési bírság, Life Organization Szolgáltató Kft, Magyar Nemzeti Bank, megtévesztő kamatszámítás, MNB, műanyag, munkáltató, munkaügy, NAK, NAV, Nébih, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Nemzeti Választási Bizottság, NVB, országgyűlés, OTP, parlagfű, parlament, plakát, PLAKÁTRONGÁLÁS, PSZÁF, pvc, Raiffeisen, Raiffeisen bank, ránctalanító krém, Rendőrségi hírek, segélyhívás, szabályszegés, szemét, szervező vállalkozások, téli élelmiszer-ellenőrzések, termékek, törvénymódosítás, traffipax, üdülési jogok, útdíj, Vékási Tamás
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!