2018. április 21. Szombat, Konrád.
 

A vendégek nem egyedül jönnek, hanem baktériumok millióit hozzák magukkal. Ez viszont kifejezetten jót tesz az immunrendszerünknek, állítja egy amerikai kutató.

Az ÁNTSZ járványügyi főosztályának volt vezetője szerint már megszűnt betegségek fertőzhetnek ismét.

Gyakoriak, és az esetek nagy részében jól gyógyítható betegségek az immundefektusok. Interjú Dr. Maródi Lászlóval, a DE Infektológiai és Gyermekimmunológiai Tanszék professzorával.

A vérszívók számának növekedése az enyhe időjárás következménye. Nőtt az általuk terjesztett fertőzések, köztük a Lyme-kórban megbetegedettek száma is.

Mini szimpóziumon mutatták be, milyen lehetőségeket teremt az a Magyarországon egyedülálló, teljes emberi génkészlet gyors szekvenálására képes műszer, amit a Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetében adtak át.

Továbbra is terjed az influenza, egy hét alatt több mint 22 százalékkal emelkedett az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán a honlapján. Az országos influenzajárvány miatt szerdától újabb egészségügyi intézményekben vezették be, illetve terjesztették ki a látogatási tilalmat.

Magyarországot is elérte az influenzajárvány, a regisztrált megbetegedések száma napról napra növekszik. Nem kell azonban ölbe tett kézzel várnunk: sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a cseppfertőzéssel terjedő betegséget.

Az influenzajárvány miatt csütörtökön újabb hat egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján.

Elkezdődött az influenzajárvány az országban, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdai jelentése szerint a múlt héten, az év harmadik hetében 16 400 ember, a második hetinél 40,2 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Magyarországon a prosztatarák a férfiak körében a harmadik leggyakoribb daganatos halál.

Hogyan vészelheti át a gyerek minél kevesebb megfázással a telet? Nyolc tipp a kisgyerekek immunrendszerének erősítéséhez.

Megfázás esetén a gyógyszertár helyett elég a zöldségest felkeresni: a fokhagyma, a citrom és a méz évezredek óta segítenek a nátha kellemetlen tüneteinek enyhítésében. Az alábbiakban tippeket adunk, hogyan lehet a lehető legjobban kiaknázni e természetes csodaszerek hatását.

A megfázás egyik első tünete a kaparó vagy égető érzés a torokban, és sajnos a torokfájás gyakran az egyéb panaszok enyhülése után is makacsul fennáll. Megoldások a házi patikából.

Ha egy gyermek rendszeresen fejfájásra panaszkodik, célszerű a látását is ellenőriztetni szakemberrel. Bár a gyermekkori fejfájás hátterében legtöbbször egyéb okok húzódnak, a szemészeti szakrendelések által vizsgált páciensek 8-10 százaléka fejfájós gyerek.

Minden századik embert érint Magyarországon a lisztérzékenység, éppen ezért meglepő, hogy az érintettek 80 százaléka nem is tud a saját betegségéről. Egy magyar kutató gyorstesztet fejlesztett ki a betegség hatékony felderítésére.

A megfázásra gyógymód ugyan nincs, de a betegség tünetei szerencsére jól kezelhetőek - különösen akkor, ha hatékony náthaűző módszereket vetünk be. De mi működik megfázás esetén, és mi az, amit érdemes elfelejteni? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Vitaminbombák őszre2014-09-21 10:13:11

A zöldségek és gyümölcsök segítségével megelőzhetőek a betegségek. Lássuk milyen vitaminokhoz jutunk hozzá általuk.

A meleg, párás időjárás szédüléssel, keringési rendellenességekkel és alacsony vérnyomással gyötri az arra fogékonyakat. Miért jelent ekkora megterhelést a magas páratartalom a szervezet számára?

Súlyos árat fizetett felelőtlenségéért az a tajvani diák, aki hat hónapon keresztül viselte megszakítás nélkül a kontaktlencsét. A 23 éves lány szemét a tisztítatlan lencsék miatt egy egysejtű amőbafaj szinte felfalta.

A szőlők egyik legveszélyesebb kórokozója miatt légi permetezést rendeltek el több zalai településen. Az aranyszínű sárgaságot egy Szlovéniából jött rovar terjeszti.

A magasvérnyomás-betegség Magyarországon több mint 3 millió embert érint, és bár időskorban a leggyakoribb, a megelőzést érdemes már fiatal korban elkezdeni – hívja fel a figyelmet a Magyar Hypertónia Társaság a hipertónia világnap alkalmából.

Sokan szégyellik magukat, megroppan az önbecsülésük, ha a PCOS rövidítéssel jelölt női hormonális zavar tünetei jelentkeznek rajtuk.

Éveken át tartó kínlódás, erős görcsös hasi fájdalom, krónikus kismedencei fájdalom, puffadás, meddőség - ezek az endometriózis tipikus tünetei, illetve következményei. A felmérések szerint minden tizedik nő érintett, de sok esetben maguk a betegek sem tudják problémáik valódi okát. A tapasztalatok szerint évekig tartó orvosról orvosra járás után derül csak ki, hogy milyen betegség áll a szerteágazó tünetek hátterében. Megdöbbentő adat, hogy egy 14 országban végzett felmérés szerint a nők fele még sosem hallotta azt a szót, hogy endometriózis.

Mind többen vannak, akik az internet segítségével próbálják meg kideríteni, milyen betegségük van, vagy ilyen nincs nekik, találnak maguknak. A szorongás fő oka a pácienseket gyötrő információhiány – véli a Kossuth Rádiónak nyilatkozó pszichológus.

Magyarországon az elmúlt héten 77 százalékkal emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma, de az Országos Epidemiológiai Központhoz (OEK) járványról még nem érkezett jelentés, az influenzavírust pedig csak egy beteg szervezetében mutatták ki.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!