2018. május 24. Csütörtök, Eszter.
 

Miközben a gazdatársadalom elöregedése egész Európában probléma, számtalan oka lehet annak, hogy a cég apáról fiára projektek kétharmada zsákutcába jut. Van példa arra, hogy az első generációs vállalkozók saját gyermekük nem lévén, kénytelenek „idegen kézbe” adni a családi gazdaságot, miként hallani olyan történetekről is, hogy bár a famíliának több gyermeke is van, közülük valahogy egyiket sem hozza lázba a mezőgazdálkodás ötlete. És mi történik akkor, ha van saját gyerek, még érdekelné is a szülők biznisze, de a fiatal képességei szabnak korlátot a farmgazdaság átvételének? Aki ezekre az objektív körülményekre nincs tekintettel, az bizony könnyen megismerkedhet a (családi) csőd intézményével.

Egy véletlen találkozás következményeként jótékonysági akcióba kezdett olvasónk.

Felpörgött a lakáshitelpiac a nyári hónapokban, utoljára 2008-ban helyeztek ki hasonló volumenű lakáskölcsönt Magyarországon. Ősszel további felfutás várható, hiszen a kamatok mértéke sem hátráltatja már a hitelfelvételt, a bankok szigorú feltételei azonban akadályt jelenthetnek.

Problémás lesz a nyugdíj2015-07-14 14:06:50

Nem lesz egyszerű a magyar nyugdíjrendszer finanszírozása 2030 után. A nyugdíjasok aránya nőni fog, a gyerekek alacsony száma pedig azt mutatja, hogy egyre kevesebben lesznek a rövidesen munkaképes korúak. A KSH prognózisa szerint Magyarország lakossága 2080-ra 7 milliónál is kevesebb lesz.

Együtt a család2015-05-10 11:56:13

Nemcsak a kismamákat, a leendő „kispapákat” is várják a Születés Hete alkalmából május 12-én, kedden a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán.

Jelentősen kibővül július 1-jétől a családok otthonteremtési kedvezménye. A bevállalósak akár 3 millió 250 ezer forintot is kpahatnak, de a kisebb családok is nagyon jól járhatnak. Összeszedték a legfontosabb tudnivalókat.

A gyermekek családban történő nevelkedésének elősegítését fontosnak tartják.

Bölcsődei és óvodai programmal segíti a dolgozóit a vállalat.

Felülről nyitott a családok otthonteremtési kedvezményére szánt keret, ha az igények túllépik a négymilliárdos előirányzatot, akkor is lesz pénz a támogatásra. Az igénylők segítésére a kormányzat tájékoztató füzeteket jelentetett meg az új családi kedvezményekről. Erről is beszélt a Kossuth Rádióban Novák Katalin családügyért felelős államtitkár.

Az egygyermekes családok is kaphatnak otthonteremtési kedvezményt 2015 júliusától - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

Sokszor előfordul, hogy csak a beiskolázáskor derül ki a probléma.

Született problémaforrás 2014-11-27 09:13:57

Debrecen - „A világ egyik legintelligensebb lénye fekszik a bölcsőben.”

Az intézkedés célja a gyerekek biztonságának javítása, ugyanis sok családnak jelent segítséget, ha a gyerek már hároméves korától részt vesz a köznevelési rendszerben, és naponta háromszor ételt kap.

Hogyan tudjuk biztosítani gyerekünk jövőjét, ha velünk történik valami? Milyen lehetőségeink vannak, és egyáltalán: mennyit érdemes félretenni egy ilyen helyzetre?

A kormány célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek és ezzel fenntartható demográfiai fordulat álljon be, ezért családtámogatási akcióprogramot indít a kormány - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Hogyan tudjuk biztosítani gyerekünk jövőjét, ha velünk történik valami? Milyen lehetőségeink vannak, és egyáltalán: mennyit érdemes félretenni egy ilyen helyzetre?

Gyed extra, családi pótlék, adókedvezmény egy-, illetve kétgyermekeseknek, fiatal házasoknak nyújtandó adókedvezmény - a kormány a többi közt ezekkel az eszközökkel próbálja ösztönözni a gyermekvállalást. A nagycsaládosok szerint 25 éve nem volt ilyen családpolitika, mint a mostani.

Rekord mennyiségben, több mint 100 milliárd forintért vásároltak állampapírt augusztusban a családok – derült ki az Államadósság Kezelő Központ legfrissebb összesítéséből. Már csaknem 7 ezer milliárd forintot tart a lakosság értékpapírokban, amire még soha nem volt példa. Elemzők szerint tudatosabban takarékoskodnak a magyar családok.

Nyaranta az óvodák is bezárhatnak pár hétre, és ha a szünet hosszabb, mint amennyi szabadsága van a szülőknek, jön a kérdés: hová tegyék a picit?

A válaszadók közel fele már most takarékoskodik a gyermeke jövőjére, 16 százalékuk pedig tervezi azt, míg több mint egyharmaduk anyagi okok miatt nem tud takarékoskodni a gyermekek életkezdésére – közölte a Groupama Garancia Biztosító a megbízásából, a GfK Hungária által készített egyik felmérés eredményét az MTI-vel.

A kerékpárra szerelhető gyermekülések veszélyeiről, valamint a gyermekeknek és felnőtteknek vásárolt sporteszközök biztonságáról kérdezték a szakértőket.

Komoly anyagi terhet jelent a családoknak a gyermekük taníttatása, mivel a szülőknek csak elenyésző része készül előre ezekre a költségekre, derült ki egy egyetemisták körében végzett friss kutatásból.

Tizenötötödik gyermekét hozta világra egy asszony a debreceni szülészeti klinikán: a szakirodalomban is példanélküli módon minden kisbabája császármetszéssel született – közölte a Debreceni Egyetem (DE) sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

Mennyi szabadsága legyen a szülőknek leendő gyermekük tulajdonságainak megválasztásában? A biotechnológia fejlődése új erkölcsi kihívások elé állítja a törvényhozókat.

Kevesebb tragédia történne, ha az újszülöttjüket eldobni akaró anyák tudnák, gyermeküket jogi következmények nélkül kórház melletti inkubátorba tehetik. Sőt, a leendő szülő már a gyermek magzat korában is bemehet bármelyik járási hivatalhoz, ahol hozzájárulhat a majdani gyermek örökbefogadásához - hangzott el a Kossuth Rádió Szombat délelőtt című műsorában.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
adomány, adósság, advent, aláírás gyüjtés, alaptörvény, albérlet, apa, asztma, baba, Belföldi hírek, bérlakáspiac, betlehem, bicikli, Bihari hírek, Biztosítás, Blog, bölcsőde, boldogság titka, büntetőjog, cég, családi adókedvezmény, családi kedvezmények, családi pótlék, családi támogatás, családi támogatások, családi vállalkozás, családtámogatás, családtervezés, császármetszés, Debrecen, Debreceni Egyetem, Debreceni Egyetem Klinikai Központ, demográfia, devizahitel, édesanyák, Egészség, egészségügy, egyházi, Életmód, erőszak, Európai unió, fejlődés, felmérés, festmény, fizetés, genetikai vizsgálat, Gfk, gyed, gyed extra, gyerek, gyerekek, gyerekvállalás, gyermek, gyermekülés, gyermekvállalás, gyermekvédelem, Gyermekvédelmi Tanácskozás, Hajdú - Bihar, Hajdú-Bihar, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, halál, halálozás, házasság, infláció, Ingatlan, ingatlanár, jatek, jótékonyság, kamat, karácsony, kerékpár, kerékpározás, kismama, kölcsön, komádi, Köröszszegapáti, KSH, lakás, lakásárak, lakáscélú hitel, lakáshitel, lakáspiac, Litkey György, magyar családok, magzat, megtakarítás, mta, műsor, Nagyrábé, Nagyvilág hírei, National Instruments, Neked is Jár Alapítvány, népszámlálás, NI, nyugdíj, öngondoskodás, Orbán-kormány, Orosz Katalin, otthon, otthonteremtési kedvezmény, otthonteremtési program, óvoda, pályázat, polgármester, program, programok, Programok, rászorulók, rendezvény, segítség, szeretet, szociális, szocpol, szülés, születés, születés hete, szülők, támogatás, tavaszváró, temetés, templom, ünnep, ünnepség, vállalkozás, Váncsod, virágvasárnap
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!