2018. április 20. Péntek, Tivadar.
 

Néhány tucat tisztán elektromos autó van forgalomban Magyarországon - mondta a Napi Gazdaság hétfői számában Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) elnöke, aki szerint zöld rendszámot kellene kapniuk az ilyen gépkocsiknak.

Már egymillió autóba szerelték be világszerte azt az elektromos kormányművet, amit a ThyssenKrupp budapesti kompetenciaközpontjában fejlesztenek - közölte a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft.

Pokorni Zoltán polgármester szerdán átvette Budapest első, városüzemeltetési célokat szolgáló elektromos autóját, aki kipróbálta, azt mondta, kényelmes, és olyan, mint egy űrhajó.

Elektromos hajtású kommunális hulladékgyűjtő autó prototípusát fejlesztették ki a Debreceni Egyetem műszaki karán csaknem 440 millió forint európai uniós és hazai központi költségvetési támogatással - jelentette be Szűcs Edit, a kar dékánja.

A kormány a Jedlik Ányos terv keretében támogatja az elektromos hajtású közlekedést és az azt kiszolgáló magyar termékek exportképessé tételét - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

A PwC Magyarország legfrissebb, Merre tart az elektromos autók piaca? című tanulmánya szerint 2023-ra az elektromos járművek futásteljesítménye éves szinten eléri a hagyományos hajtásúak jelenlegi futásteljesítményét.

Számos országban jelentős támogatással forgalmazzák a tisztán elektromos, illetve a tölthető hibrid járműveket. A kormány által vázolt Jedlik Ányos program üzenet arról, hogy a környezettudatos autózást pártolják.

Adókedvezményekkel és támogatással erősítené a Nemzetgazdasági Minisztérium az elektromos autók elterjedését Magyarországon – jelentette be Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: a Jedlik Ányosról elnevezett intézkedéscsomagon már dolgoznak a minisztériumban. Hozzátette: uniós forrásokból támogatnak majd minden olyan tevékenységet, amely a Jedlik-program megvalósítását célozza.

Az év első negyedében tíz új elektromos autó töltő pontot telepít az Elmű Nyrt., jelentette be Bessenyei Tamás, a társaság műszaki támogatási igazgatója. Négy töltőoszlop már áll, kettőben pedig áram is van.

Jelenleg az átmenet időszakában vagyunk, amikor az akkumulátorok ára évente 20-30%-kal csökken, amely elképesztő hatást gyakorol a gépjárműiparra.

A BMW vadonatúj, i3-as villanyautójához az alumínium váltóházakat az egyik magyarországi beszállító, a békéscsabai Csaba Metál Kft. gyártja.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!