2018. május 27. Vasárnap, Hella.
 

Az “Év orvosa” – díjat idén dr. Kincses Béla gáborjáni háziorvos kapta, ezzel együtt egy kamarai díj is gazdára talált, a Hagymási-emlékérem, amit azért alapított 2009-ben a megyei orvosi kamara, hogy elismerhessék azon kollégák munkáját, akik hosszú időn keresztül, önzetlenül, sokat tettek a kamaráért.

A találmányok, innovációk és kiemelkedő kulturális teljesítményeknek az ország gazdasági sikerességében betöltött szerepét hangsúlyozták a résztvevők a szellemi tulajdon világnapja és a magyar szabadalmi rendszer létrejöttének 120. évfordulója alkalmából a Parlamentben tartott rendezvényen csütörtökön. Az eseményen átadták a szellemi tulajdon védelmében fontos szerepet játszó intézményeknek a Milleniumi díjakat.

Bereczné Eszterhai Valéria, a Debreceni Vízmű Zrt. gazdasági igazgatója a víz világnapja alkalmából Kvassay Jenő emlékérmet vehetett át Kontrát Károlytól, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától március 19-én, a Belügyminisztériumban rendezett ünnepségen.

A Debreceni Rendőrkapitányság vezetője emlékplakettet adott át annak a két 18 éves fiúnak, akik a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a hajdúhadházi gyanúsítottat.

Az iskolai tanulmányain túl számos egyéb ismeretre volt szüksége.

Az 1989-es páneurópai piknik szervezői és a Magyarországra menekült keletnémet családok, polgárok segítői kaptak elismerést a XXI. Század Intézettől és a Terror Háza Múzeumtól hétfőn Budapesten.

A hazai mezőgazdaság kiemelkedő szolgálatáért adott át elismerést a Debreceni Egyetem agrárkara a Magyar Mezőgazdaság folyóiratnak.

A szakmai díj mellett közönségdíjat is kiosztanak, amire még január 28-ig lehet szavazni.

Jók vagyunk internetből2015-01-10 20:33:04

Az internetes kultúra fővárosává választották a megyeszékhelyet.

A csökmői Faluház hagyományos karácsonyi koncertjén három elismerést is átadott Nagy Tibor polgármester.

A Belügyminisztérium idén már harmadik alkalommal díjazta azokat a települési önkormányzatokat vagy közfoglalkoztatókat, amelyek példaértékű tevékenységükkel elősegítették a közfoglalkoztatás rendszerének innovatív, önfenntartásra ösztönző irányába történő elmozdulását.

Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány 2014. október 22-én nemzeti ünnepünk alkalmából elismeréseket adott át.

A hajdú-bihari polgárőrök közül többen elismerést vehettek át a május 31-ei, Hajdúhadházon rendezett XXII. Megyei Polgárőr nap alkalmából.

A májusban elnyert Év Múzeuma pályázat minisztériumi különdíja után ismét országos szakmai elismerésben részesült a Bihari Múzeum munkatársi gárdája.


A Semmelweis nap, valamint az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban kitüntetéseket adtak át, illetve egy dolgozót előléptettek június 28-án.

A kedvezményes honosítási eljárás során, a magyarság közjogi egységesítésének megteremtése érdekében végzett áldozatos szakmai munkájának elismeréseként oklevelet és ajándékot kapott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól – KIM – Törökné Kovács Judit anyakönyvvezető.

 

Wlassics Gyula-díjjal ismerték el a szentpéterszegi Harasztosi Sándor munkáját. A Bihari Népfőiskola elnöke október 22-én vehette át a díjat Budapesten, a Néprajzi Múzeumban Szőcs Géza államtitkártól.

Csökmői az Év tájháza2010-09-27 09:11:46

Hatodik alkalommal került kiosztásra az "Év tájháza" elnevezésű díj a Magyarországi Tájházak Szövetségének jóvoltából. A neves díjat idén a Csökmői Tájház kapta meg a színvonalas programjaiért, valamint a közelmúltban befejezett fejlesztéséért. A díjat 2010. szeptember 25-én, Kiskőrösön vehették át a tulajdonosok.

A Körös Körül Néptánc Együttes egy éve működik Komádiban. Számos fellépés, fergeteges tánc, óriási siker van mögöttük. Most a város vezetése is elismerte őket.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!