2018. április 20. Péntek, Tivadar.
 

Melegebb és esősebb volt a szokásosnál a téli időszak, különösen a február, amikor az átlaghőmérséklet 5 Celsius-fokkal haladta meg a sokéves átlagot. A legtöbb eső is februárban hullott, csaknem háromszor több, mint máskor – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek készített elemzéséből.

A magyar munkavállalók 60 százaléka spórol többek között a nyugdíjas évekre is, ugyanakkor az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítással rendelkezők aránya csak 22 százalékos, derült ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége januári kutatásából.

„Nyomorultul érzi magát? A leggazdagabb 1 százalék lehet a hibás” – ezzel a nem mindennapi felütéssel kezdődik a Marketwatch cikke, ami az egyes országokban tapasztalható egyenlőtlenség és az általános közérzet összefüggéseivel foglalkozik.

A saját, nyugdíj előtti havi keresetének 83 százalékával lenne maradéktalanul elégedett nyugdíjjáradékként a magyarok többsége – derült ki az OTP Öngondoskodási Indexéből. A legtöbben viszont nem számítanak arra, hogy ennyi nyugdíjuk lesz.

A magyar háztartások átlagosan 43 ezer forintot szánnak karácsonyi kiadásokra idén, ebből 29 ezer forintot terveznek ajándékokra költeni, hitelt csak kevesen vennének fel, derült ki a Cofidis hitelmonitor legfrissebb felméréséből.

Több mint 2,3 millió online vásárló lesz Magyarországon, ami a napi rendszerességgel internetezők 41 százaléka - derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu legfrissebb közös felméréséből.

Erősebb forintra és a gazdaság jelenlegi teljesítményének folytatódására számítanak a legnagyobb hazai cégek, derült ki a K&H nagyvállalati növekedési index legfrissebb adataiból.

Budapest, 2015. június 22., hétfő (MTI) – Júniusban, csaknem fél év után újra nőtt a kormánypártok támogatottsága, a Jobbik vált a legnagyobb ellenzéki erővé, a baloldal egésze nagyjából stagnált, az MSZP támogatottsága 2015-ben folyamatosan csökkent – olvasható a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásáról készült összefoglalóban.


Hangos, slampos és szendvicsen él – ilyen a magyar turista?

A fizetési késedelem növekedése felerősödő üzleti kockázatot is jelent.

Magyarországon tavaly a felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyosnak vagy elhízottnak számított, a nők 62 százalékának, a férfiak 67 százalékának, összesen mintegy 5 millió embernek volt súlytöbblete – derült ki az országos táplálkozási és tápláltsági állapotvizsgálatból.

Csak magukban bíznak2015-05-06 09:21:31

A hazai fiatalok a pénzügyeiket továbbra is szeretik személyesen intézni.

Annak ellenére, hogy a magyar vásárlók több mint fele nyitott arra, hogy online vegyen napi fogyasztási cikket, a lakosság 62 százaléka – ami a globális átlagnál egy százalékkal magasabb – fontosnak tartja, hogy élelmiszerboltban szerezze be a szükséges termékeket – derült ki a piackutató Nielsen szerdán közzétett kutatásából.

Vigyázunk az otthonunkra2015-04-28 08:24:58

A lakásfelújítás hozzájárulhat az ingatlan értékének fenntartásához is.

A magyar lakástulajdonosok 70 százaléka végzett valamilyen felújítást a lakásában az elmúlt 10 évben, minden második megkérdezett pedig 5 éven belül tervezi a felújítást – közölte az általa megrendelt felmérés eredményét a CIB Bank szerdán az MTI-vel.

A vegyi áruk forgalma elkezdett visszazárkózni a válság előtti szinthez.

A pénzügyi tudás változtathat a fiatalok pesszimizmusán – vélik a szakemberek.

Sok állatot eszünk meg2015-04-15 12:37:19

Már ma is elképesztően sok haszonállatot tartanak a földön, számuk pedig csak tovább növekszik majd.

A tavalyinál 10 százalékkal több vendég kereste fel a belföldi szálláshelyeket az első negyedévben, miközben átlagosan 48 204 forintot, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal többet költöttek szállásra – derül ki a Szallas.hu adataiból.

Az európai fogyasztók egyre tudatosabban vásárolnak, különösen igaz ez a magyarokra, akik vásárlásaikhoz és pénzügyi döntéseikhez is mind többen használják az összehasonlító oldalakat – derül ki a Cetelem Körkép 2015 adataiból, amelyet kedden mutattak be a sajtónak.

A fogyasztók igényessége jellemzi Magyarországon az ünnepi sonkapiacot.

Ritkán mos kezet a magyar2015-03-24 09:24:59

A kézmosással hazánkban sokan hadilábon állnak, derült ki egy felmérésből.

A teljes népességen belül stagnál a Fidesz népszerűsége, a februárban fennállásának legjobb eredményét elérő Jobbik tovább erősödött - tudható meg az Ipsos március 6. és 13. között, reprezentatív mintán végzett kutatásának összegzéséből, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez.

Egy év alatt a boltok élelmiszerből közel 1500 milliárd forintnyit forgalmaztak.

A magyar internetező lakosság 40 százaléka vásárol magyar, illetve 16 százaléka külföldi oldalról, 2014-ben ez az arány még csak 32 százalék, illetve 12 százalék volt, összevonva a hazai netezők 42 százaléka szokott online vásárolni - derül ki a Gemius üzleti tanácsadó cég hétfőn közzétett felméréséből.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
2014, 2015, Adó, ajándék, állami nyugdíj, állásinterjú, álláskeresés, állásportál, ápoló, átlaghőmérséklet, átrendeződés, Audi, autó, bankbetét, befektetés, Belföldi hírek, bér, beteg, Bihari hírek, Biztosítás, bolt, britek, bruttó fizetések, cég, cégtörlés, cetelem, Cetelem Körkép 2015, CIB Bank, család, csapadék, devizahitelesek, DK, dohányzás, drogteszt, Egészség, egészségügy, EGYENLŐTLENSÉG, együtt, elégedettség, élelmiszer, elemzés, Életmód, életszínvonal, elhízás, építkezés, erőszak, eső, eszközök, feketepiac, felnőttek, felújítás, Férfiak, fiatalok, fidesz, Fidesz-KDNP, fizetés, fogyasztás, fogyasztó, fogyasztói bizalom, forgalom, főzés, Gallup, gazdaság, gazdasági válság, Gemius, Gfk, gyógyszer, hagyományos telefon, halálbüntetés, hálapénz, haszonállat, Hay Group, háziasszonyok, háztartások, higiénia, hőmérséklet, Hús, húsvét, HVG, idegenellenesek, idegenforgalom, időjárás, illegális cigaretták, Ingatlan, internet, internetes vásárlás, Ipsos, Jobbik, JÖVEDELEMKÜLÖNBSÉG, K&H, karácsony, karácsonyi ajándék, karácsonyi bevásárlás, kereset, kereskedelem, kézmosás, kiskereskedelem, konyha, közhivatali falidísz, közlekedés, közvélemény kutatás, KSH, kutatás, lakás, lakás felújítás, lakásfelújítás, lakosság, LMP, magyar lakosság, magyar nők, Magyar Rezidens Szövetség, magyarok, Magyarország, márkák, megtakarítás, mennyiségi eladás, mentőcsomag, meteorológia, MLP, mobilinternet, mobiltelefon, MSZP, multimédia, munka, munkahelyek, munkakeresés, munkavállalók, Nagyvilág hírei, netezés, Nielsen, , nők, növekedés, nyár, nyaralás, nyugdíj, nyugdíjkorhatár, nyugdíjpénztár, okoseszköz, okostelefon, öltözködés, öngondoskodás, ÖNKÉNTES PÉNZTÁRAK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, online, online kereskedelem, online vásárlás, Opten, orvos, OTP, OXFORD, pályakezdő, pályakezdők, párkapcsolat, pártok, pénzügy, PM, Politika, prof, Randstad, reálbér, reálbér-növekedés, rezidensszövetség, rövid távú megtakarítás, ruha, sex, sonka, statisztika, stressz, szabadidő, szakdolgozó, szállás, szallas.hu, szállásadó, Századvég, Századvég Alapítvány, táblagép, Táborfigyelő, táborok, tanulmány, tárki, társadalom, társkeresés, társkereső, Tefal, tehetség, tél, tévézés, trend, túlmunka, túlsúly, túristák, turizmus, utazás, választás, vásárlás, vegyiáru, vizsgálat, Workania, zokni szandával
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!