2018. május 27. Vasárnap, Hella.
 

Jövőre két hosszúhétvégével tervezhetnek a munkavállalók március 15-e és november elseje miatt, a szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelően szombaton kell ledolgozni.

A hosszú hétvégék a vendéglátásnak és a turizmusnak rendkívül előnyösek a növekvő forgalom miatt, ugyanakkor a munkanap-áthelyezéseknek nincs számottevő, mérhető gazdasági hatásuk - mondták az MTI-nek nyilatkozó szakértők.

2015-ben a péntekre vagy hétfőre eső ünnepnapokkal együtt, összesen hét hosszú hétvégével számolhatunk. Már most érdemes elkezdeni a tervezgetést, hogyan töltjük majd a szabadidőnket, javasolta a szakember.

Eleinte esős, majd hideg lesz a hosszú hétvége időjárása. Az október 23-i ünnepen többfelé zavarhatja meg eső, illetve viharos szél a szabadtéri programokat. Szombaton csak néhol, vasárnap várhatóan sehol nem lesz eső, a leghidegebb órákban már 0 fok alá is hűlhet a levegő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Nemzeti ünnep előtt állunk, ami ráadásul hosszú hétvégébe torkollik: érdemes figyelni, változnak a nyitva tartási idők.

A megye közútjain a „pünkösdi” hosszú hétvége ideje alatt TISPOL ellenőrzéssel egybekötött fokozott rendőri jelenlétre kell számítani 2014. június 5-e és 2014. június 10-e közötti időszakban.

Pénteken még lehet egy-egy zápor, de jellemzően napsütéses, meleg idő várható a pünkösdi hosszú hétvégén. Akár 32 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Fokozott, elsősorban az ittas vagy bódult állapotban járművezetők kiszűrését célzó ellenőrzést tartanak a rendőrök az ország közútjain a pünkösdi hosszú hétvégén – közölte a rendőrség csütörtökön honlapján.

Május elsején többórás napsütés várható, de helyenként záporok, zivatarok is lehetnek. A hosszú hétvége második felében viszont – várhatóan szombaton – hidegfront érkezik, amely sok csapadékot, erős szelet és lehűlést okoz. Vasárnap már csak 17 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

A húsvéti ünnep után ismét megteltek a belföldi szállodák a csütörtöktől-vasárnapig tartó hosszú hétvégére, a legtöbb hotelben már nincsen szabad hely – közölték az MTI tudósítóinak érdeklődésére a szállodák.

A négynapos hosszú hétvégén fokozott rendőri jelenlétre kell számítani Magyarország közútjain – közölte a rendőrség kedden honlapján.

Az idei első négy napos hosszú hétvégéig már csak pár napot kell aludni. Ha még nincs terved erre az időszakra, érdemes elgondolkodni egy belföldi kiránduláson.

Megjelent a Magyar Közlönyben a nemzetgazdasági miniszter 33/2013. (VIII. 30.) NGM rendelete a jövő évi munkaszüneti napok körüli munkarendről. E szerint jövőre három munkanapot helyeznek át, így ennek révén 2014-ben három hosszú hétvége jöhet, amit az ünnepek további kettővel egészítenek majd ki.

Idén még egy hosszú hétvége lesz, és két "dolgozós" szombat, 2014-ben nem lesz annyi hosszú hétvége, mint idén volt.

Jövőre úgy esnek az ünnepnapok - például május elsejéhez, október 23-hoz és december 24-hez kapcsolódóan -, hogy öt hosszú hétvége is lehet. Az ünnepek körüli szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelően szombaton kell ledolgozni.

Izgalmas év lesz az idei a munkaszüneti-és pihenőnapok tekintetében. Bár eggyel kevesebb lesz a hosszú hétvége, mint 2012-ben, egyetlen ünnepnapot sem veszítünk el, mivel egy sem esik majd hétvégére. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!