2018. április 20. Péntek, Tivadar.
 

Az autógyárak termelésének felfutása és az európai konjunktúra javulása is fűtötte februárban az ipar termelését az MTI-nek nyilatkozó elemzők értékelése szerint, akik úgy vélték, a járműipar továbbra is nagyban segíti a termelés bővülését.

A borsodnádasdi Ples Zrt. kutató-fejlesztő és nemzeti járműkerék-biztonsági mérő és tanúsító központot létesített, a másfél milliárd forintba került létesítményhez a cég az Új Széchenyi Terv pályázatán 881 millió forint támogatást nyert - közölte a a társaság az MTI-vel csütörtökön, azt követően, hogy átadták a központot.

Magyarországon a járműipar fontos szerepet játszik a gazdaság és a foglalkoztatás bővítésében - hangsúlyozta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára pénteken a Magyar Tudományos Akadémián rendezett járműipari konferenciát megelőző sajtótájékoztatón, Budapesten.

Jelenleg az átmenet időszakában vagyunk, amikor az akkumulátorok ára évente 20-30%-kal csökken, amely elképesztő hatást gyakorol a gépjárműiparra.

A járműipar jó teljesítménye segítette a külkereskedelmi többlet emelkedését - hangsúlyozza a friss külkereskedelmi adatokkal kapcsolatban a Takarékbank és az Erste elemzője, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A kedvező adatok a tárca szerint megerősítik a kormányzat idei GDP-várakozását és növelik annak lehetőségét, hogy a gazdaság jövőre a vártnál gyorsabban bővülhet.

Elemzők szerint a külkereskedelmi mérleg javulása mögött is a járműipar jó teljesítménye, valamint a külső konjunktúra erősödése rejlik, és az év végéig a mérlegtöbblet további emelkedésére számítanak.

Létszámleépítés, vagyonfelélés, egy helyben topogás – az elmúlt öt év mérlege.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!