2018. június 22. Péntek, Paulina.
 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatainak jelenlegi feldolgozottsága alapján az idei július valószínűleg bekerül az 1901 óta vezetett statisztikában az öt legcsapadékosabb július közé. Országos átlagban csaknem kétszer, helyenként háromszor annyi eső esett, mint egy átlagos júliusban.

Július 1-jétől számos változás lépett életbe Magyarországon.Több bank módosította hirdetményeit, elektronikus lesz az anyakövezés, megváltoztak a versenyjogi, a jövedéki termékekre vonatkozó vámtarifa szabályok és a külföldi mobiltelefon-használat díjai is.

Július elsejétől bírságot szab ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a parlagfűvel szennyezett földterületek tulajdonosaira, használóira – jelentette be Szalkai Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese pénteken Budapesten.

Nemcsak a köztisztviselőket foglalkoztató intézmények, hanem a gyógyszertárak is zárva tartanak jövő hét kedden. Érdemes még ezen a héten vagy legkésőbb hétfőn gondoskodni tehát a szükséges készítmények beszerzéséről, mert kedden csak az ügyeletes patikákban tudjuk ezt majd megtenni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban júliusban alkalmazható üzemanyagárakat.


Budapest, 2012. július 2.-tól,  Az uniós szabályozásnak megfelelően júliustól tovább csökkentek a roaming díjak, illetve a magyar kormány bevezette a telefonadót.

Májusban elmarad a dohánytermékek jövedéki adójának emelése, a következőre júliusban kerül sor, amit a kormány jelenlegi tervei szerint az idén már nem követnek újabb szigorítások - írja a szerdai Napi Gazdaság.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!