2018. május 27. Vasárnap, Hella.
 

Tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteki adatai szerint jelenleg tíz vízügyi igazgatóság területén összesen 41 belvízvédelmi szakaszon van elrendelt készültség.

Tíz vízügyi igazgatóság területén 45 belvízvédelmi szakaszon van készültség, országosan mintegy 124 ezer hektárnyi terület van víz alatt - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfő délelőtt az MTI-vel.

A csapadékos időjárás miatt tovább nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága Hajdú-Bihar déli részén, ezért a Berettyó-alsó védelmi szakasz után a Hamvas-Sárréten is másodfokúra emelte a védelmi készültséget a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) - közölte a szervezet védelemvezetője kedden az MTI-vel.

Fagyra és hóra várnak a gazdák, hogy elpusztuljanak a kártevők.

Azért, hogy jeges ár se tegyen kárt, kitisztítják a folyó árterét.

A múlt heti sok eső miatt megemelkedtek a vízszintek a hamvas-sárréti csatornákban.

Árvíz - Több mint 2500 kilométeren van készültség
Budapest, 2013. április 7., vasárnap (MTI) – A folyók magyarországi szakaszain több mint 2500 kilométeren van árvízvédelmi készültség, számottevő csapadék sehol sem valószínű vasárnap – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Az észak-magyarországi folyókról - Sajó, Bódva, Hernád - a vízügyi hatóságok figyelme lassan a Tiszára fordul át, mert a következő hetekben harmadfokú vízállású és ...
Az átlagosnál kétszer nagyobb a belvíz által elöntött területek nagysága az országban, és ha az előrejelzéseknek megfelelően csapadékosabbra fordul az időjárás, a helyzet tovább romolhat ...
« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!