2018. március 22. Csütörtök, Beáta, Izolda.
 

Kegyelemdöfés lehet a fővárosi kórházaknak a sebészeti ügyelet átalakítása: teher az orvosoknak, az intézménynek, ráadásul a műtéti várólistát is növeli – vélik az átállás miatt aggódók. Totális üzem helyett elég lenne három szuperkórház Budapesten – nem kizárt, hogy valójában ezen dolgozik az egészségpolitika is.

Ha kánikulai élményekre vágyik, felesleges drága utazásra befizetnie, elég, ha megbetegszik. A magyarországi kórházak körülbelül 70 százalékában ugyanis még mindig 40 fokban izzadnak a betegek és a dolgozók egyaránt. A műtőkben és az intenzív osztályokon mindenhol van légkondicionálás, ám néhány intézményben annak is örülnek, ha gyógyszerre van pénz, a hűtést inkább függönyökkel és mosdatással oldják meg. Kánikulai kórházkörkép.

A transzplantációk számának növelésében nem mindig a pénz számít, fontos az intézmények hozzáállása. Interjú dr. Nemes Balázs transzplantációs sebésszel.

A daganatgyanús betegeknek 14 napon belül időpontot kell kapniuk diagnosztikai vizsgálatra és megszűnik az egynapos sebészeti ellátás volumenkorlátja – ezt is tartalmazza az a kormányrendelet-tervezet, amelyről szombati zalakarosi előadásán, illetve az azt követő sajtótájékoztatón beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkára.

Túlterheltek az ápolók2015-04-27 08:07:07

Magyarországon egy nappali műszakos ápolóra 27,3 beteg jut.

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint vészjeleket kell küldeni a magyar társadalomnak, hogy értse meg: a prioritási sorban előbbre kell helyezni az egészségügyet.

Több mint 160 millió euró (mintegy 48 milliárd forint) uniós támogatást hagyott jóvá csütörtökön magyarországi egészségügyi beruházásokra az Európai Bizottság.

Megszűnt az influenzajárvány miatt korábban elrendelt látogatási tilalom hétfőn a debreceni Kenézy Gyula kórházban - közölte az egészségügyi intézmény az MTI-vel.

Az országos influenzajárvánnyal összefüggésben az országos tisztifőorvos körlevelet küldött a kórházak vezetőinek, illetve az Országos Mentőszolgálatnak, ebben folyamatos jelentést kér az üres intenzívágyak és a szabad lélegeztető gépek számáról.

Halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében hozhat ítéletet a bíróság hétfőn.

Az országos influenzajárvány miatt további egészségügyi intézményekben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

A Fidesz-KDNP frakciószövetség felkérte és felhatalmazta a kormányt arra, hogy az ehhez szükséges anyagi forrásokat - európai uniós pénzek felhasználásával is - teremtse elő, döntsön az új intézmény helyszínéről és felépítésének ütemezéséről.

Az influenzajárvány miatt egyre több fővárosi és megyei intézmény vezet be látogatási tilalmat.

Egy debreceni egészségügyi intézményből tűnt el a 73 éves néni.

Az influenzajárvány miatt csütörtökön újabb hat egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján.

Újabb egészségügyi intézményekben rendeltek el látogatási tilalmakat az influenzajárvány miatt - közölte honlapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtökön.

Rosszul végződött a buli2015-01-23 12:22:33

A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 21 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint egy szórakozóhelyen lefejelt egy lányt.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba a mentők egy gyereket hétfő este Debrecenben - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Tíz év alatt tizedével csökkent a járóbeteg-szakellátás esetszáma, a kórházi ágyak kihasználtsága pedig a többszöri ágyszámcsökkentés dacára gyengült - írta a Napi.hu a 2013-as Egészségügyi Statisztikai Évkönyv adatait ismertetve.

A debreceni rendőrök hívták a mentőket ahhoz a helyi férfihoz, akinek olyan fájdalmai voltak az utcán, hogy lépni sem tudott.

A Debreceni Rendőrkapitányság járőrei egy órán belül elfogták a kifosztás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 65 éves férfit.

A jövőben nem lehet majd állami kórházban magán-egészségügyi szolgáltatást nyújtani - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár egy budapesti konferencián.

Az egészségügyi ellátórendszer problémája és a kórházi adósság újtermelődése alapvetően az évek óta tartó forráskivonás következménye – mondta Molnár Attila, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének elnöke egy csütörtöki budapesti szakmai konferencián.

Ebolás beteget vittek a fővárosba Debrecenből – hívta fel a szerkesztőséget egy olvasónk kedden. Kis utánajárással kiderítettük, a déli órákban valóban átszállítottak egy lázas nigériai férfit a debreceni Kenézy kórházból a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESzSzK) trópusi részlegére, az azonban még nem volt egyértelmű, hogy mi lehetett a baja.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
"Prince" Kazincbarcika Rally, 4-es út, 47-es út, adomány, alhasi fájdalmak, ÁLLAMI EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÓ KÖZPONT, Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, Alsóörs, Anthony Hopkins, ANTSZ, ápoló, Ártánd, árva gyerekek, asszisztensek, átogatási tilalom, autószerelő, baleset, bántalmazás, Belföldi hírek, Bererttyóújfalu, Berettyóújfalu, berettyóújfalui kórház, beruházás, beteg, betegellátás, Betegség, Bihari hírek, Biharkeresztes, Bíróság, boncmester, borsod, börtön, Budapest, buli, Bulvár, bűncselekmény, buszbaleset, Calici, Calici vírus, Családbarát, családszoba, daganatos betegek, Debrecen, Depresszió, donor, Dr. Dombi Imre, Dr. H. Marianna, drog, ebola, Egészség, Egészségbiztosítási Felügyelet, egészségügy, Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete, egri kórház, elismerés, ellátás, ellátórendszer, eltünt, emberölés, Eperjes Károlyt, erdei tábor, ételmérgezés, Európai unió, Fehérgyarmat, fekvőbeteg-ellátás, fekvőbeteg-ellátó, fenyegetés, fertőzés, fetrőzés, finanszírozás, fiú, fotó, gipszmester, gondatlanság, Gróf Tisza István Kórház, gyerek, gyerekek, gyilkosság, gyorssegély, gyüjtés, H1N1, hajdu, Hajdú-Bihar, halál, haláleset, hálapénz, határátkelőhely, határsértő, Honvédkórház, idős néni, influenza, influenza járvány, influenzajárvány, járőr, járvány, K&H, karácsony, Kazincbarcika, Kecskemét, kés, kiállítás, kismama, kitüntetés, kongresszus, koraszülés, Kórházszövetség, kormány, körözés, közlekedés, kukoricaföld, külföldi család, kultúra, látogatási tilalom, LÉGKONDICIONÁLÓ, lopás, Magyar Kórházszövetség, Mátészalka, matey istván, meghalt, méhnyakrák, mentő, mentők, mérgezés, Mikola István, Miskolc, mobiltelefon, Molnár Attila, műszív, műtét, NATO, NATO Charity Bazzar, Nyíregyháza, OBAT, öngyilkosság, önkormányzat, Ónodi-Szűcs Zoltán, öreg néni, országos mentőszolgálat, Országos Tisztifőorvosi Hivatal, orvos, összesítés, ötéves gyermek, panasz, patológia, patológus, pénzügyi helyzet, Petőfi tér, polgármester, program, pszichiátria, Rácz Jenő, rendezvény, rendőr, rendőrség, rendszer, rosszul lett, Salgótarján, Sáránd, sebészet, sérült, sérültek, sikeres műtét, sofőr, súlyos állapotban, súlyos testi sértés, szabolcs, szén-monoxid mérgezés, szénmonoxid, szív, szívátültetés, szolgáltatások, szórakozóhely, szülészet, Szülészeti Klinika, születésnap, tárgyalás, transzplantáció, tüdőgyulladás, túszejtés, tűz, tüzoltók, ügyeleti idő, ünnep, ünnepség, várólista, ventilátor, vese, Veszprém Megyei Kórház, vírus, Zalakaros, Zombor Gábor
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!