2018. április 21. Szombat, Konrád.
 

Módosította az Európai Parlament a légköri szennyezőanyagok kibocsátásaira vonatkozó irányelvet. Szigorúbb határértékek lépnek életbe, a tagállamoknak konkrét intézkedésekkel kell csökkenteniük a szálló por és a nitrogén-oxidok kibocsátását. A dízeles és közvetlen befecskendezésű benzines járművekre magasabb adókat kell bevezetni, mint a kevésbé szennyező típusokra. A járművizsgálati módszereket minél előbb módosítani kell.

Olyan helyen találhattunk megoldást a föld egyre növekvő műanyagproblémájára, ahol nem gondoltuk volna: a teljesen közönséges lisztkukacok képesek megemészteni a hungarocellt, és olyan komposzttá emészteni, amit biztonságosan felhasználhatunk a talaj trágyázására.

Az ózonnal és finomszemcsés anyagokkal szennyezett levegő évente nagyjából 6,6 millió ember korai halálát okozhatja a következő 35 évben, amennyiben nem történik jelentős előrelépés a levegőminőség javítása érdekében - figyelmeztetnek a szakemberek.

Gondolta volna, hogy még a Csendes-óceán közepén is a mi ásványvizes flakonjaink, törött műanyag használati tárgyaink és egyéb vackaink ringatóznak a vízen? Hogy kerül oda, és mi köze mindehhez egy európai fogyasztónak?

Elérte a Pó folyót az olajszennyeződés, amely egy Monza közelében lévő tárolóból származik. A rendőrség szerint ismeretlenek megnyitottak több tartályt, és így csaknem 600 ezer liter benzin és gázolaj került a vízbe.
« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!