2018. május 27. Vasárnap, Hella.
 

Az “Év orvosa” – díjat idén dr. Kincses Béla gáborjáni háziorvos kapta, ezzel együtt egy kamarai díj is gazdára talált, a Hagymási-emlékérem, amit azért alapított 2009-ben a megyei orvosi kamara, hogy elismerhessék azon kollégák munkáját, akik hosszú időn keresztül, önzetlenül, sokat tettek a kamaráért.

Bereczné Eszterhai Valéria, a Debreceni Vízmű Zrt. gazdasági igazgatója a víz világnapja alkalmából Kvassay Jenő emlékérmet vehetett át Kontrát Károlytól, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától március 19-én, a Belügyminisztériumban rendezett ünnepségen.

Állami kitüntetéseket és elismeréseket adott át Pintér Sándor belügyminiszter az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából kedden Budapesten – ismertette a kormany.hu. A díjazottak között ezúttal is találunk megyénkbeli kiválóságokat.


Hajdúnánás – A Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége június 9-én szombaton tartotta meg a XX. Megyei Polgárőr Napját a hajdúnánási Sportpályán.


Szívből gratulálunk az idei városnapi kitüntetetteknek: PORKOLÁB LAJOS, DOBAI IM
RÉNÉ, SZATMÁRI LAJOS ISTVÁNNÉ, BOKOR SÁNDOR, KURTÁN MÓNIKA, PATYÁN LÁSZLÓNÉ, SZILÁGYI JENŐ, BORSÓS KRISTÓF, VARGA ZSIGMOND, BOTTÓ MIHÁLY

- Kedves Ricsi! Először is gratulálok a kitüntetésedhez! Mit éreztél akkor, amikor kimentetted a fuldokló gyereket a Körösből? Ehhez biztos nagy bátorság kellett, hiszen az életedet is kockáztattad. Tudom, hogy megviselt a tavalyi életmentés, illetve az ott történt esemény, de szeretném azért, ha röviden mégis beszélnél erről!

A Gróf Tisza István Kórház dolgozói közül több tucatnyi orvost, ápolót, gazdasági-műszaki területen dolgozót tüntettek ki, illetve léptettek elő az idei Semmelweis napon.

A Gróf Tisza István Kórház dolgozói közül több tucatnyi orvost, ápolót, gazdasági-műszaki területen dolgozót tüntettek ki, illetve léptettek elő az idei Semmelweis napon.

Az országban sok helyen vérhiányról számolnak be a Vérellátó Állomások. Nagy öröm, hogy Komádiban minden egyes véradáson nagyon sokan szoktak jelentkezni. A lakosság létszámához viszonyítva 50-60 fő.

Wilhelm Conrád Röntgen, a róla elnevezett röntgensugárzás feltalálója halálának napját, február 10-ét az Európai Radiológus Társaság az I. Európai Radiológiai Nap megünneplésének javasolta, melyhez 18 ország, köztük Magyarország is csatlakozott. Hazánkban ezen a napon öt helyszínen ünnepeltek, egyebek közt a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban is.

Jó tanuló és jól sportoló diákokat jutalmazott a megyei önkormányzat és a megyei diáksport szövetség a Megyeháza Árpád-termében.

A pedagógus legnagyobb elismerése a diák sikere,de a megyei önkormányzat is díjazza a kiemelkedő tanári munkát. Kedden 41 pedagógus vehetett át dicsérő oklevelet a Megyeházán.

Budapesten, az Uránia Filmszínházban adták át a 2009-es év Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója díjakat 2010. március 22-én. Somogyi Edina fekvenyomó világbajnok, a berettyóújfalui Eötvös József Szakképző Iskola tanulója Dr. Hiller István oktatási minisztertől vehette át a kitüntetést.

Halála napján - 2009. július 3-án - vehette volna át a Berettyóújfalui Kórház fennállásának 75. évfordulója alkalmából alapított Makó István Emlékérmet Dr. Perezné Szabó Ibolya, a kórház központi műtős szakasszisztensi-műtőssegédi szakszolgálat vezetője. Kitüntetését sajnos már nem érhette meg.


« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!