2018. május 27. Vasárnap, Hella.
 

A különböző vallásoktól eltekintve, szigorúan történelmi szempontból tulajdonképpen senki nem tudja biztosan, honnan ered a hétnapos hét, azzal viszont tisztában vagyunk, hogy nem túl hatékony, mégsem találtunk még ki használhatóbbat. Miért nem tudunk és akarunk megszabadulni a hétfőtől vasárnapig tartó körforgástól?

2015-ben a péntekre vagy hétfőre eső ünnepnapokkal együtt, összesen hét hosszú hétvégével számolhatunk. Már most érdemes elkezdeni a tervezgetést, hogyan töltjük majd a szabadidőnket, javasolta a szakember.

Pihenős évünk lesz?2015-01-01 13:20:26

Van egy – illetve egyből hét – jó hírem a munka hőseinek. Ha élhetek az időjósok kifejezésével, „előreláthatóan” hosszú hétvégékkel teli évünk lesz 2015-ben. Sipeki Attila jegyzete.

Valószínűleg a legtöbb diák, tanár, sőt, sok szülő is számolja már a napokat, mennyi van még hátra az őszi szünetig. De meddig is tart ez pontosan, és ha már itt tartunk: mikor jön a téli szünet?

Elő a naptárral! Itt az ideje, hogy beírjuk, megjegyezzük, mikor jönnek a hosszú hétvégék, iskolai-és munkaszünetek 2014-ben. Érdemes minél hamarabb jelezni munkáltatónknak, mikor megyünk szabadságra.

Izgalmas év lesz az idei a munkaszüneti-és pihenőnapok tekintetében. Bár eggyel kevesebb lesz a hosszú hétvége, mint 2012-ben, egyetlen ünnepnapot sem veszítünk el, mivel egy sem esik majd hétvégére. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

Négynapos pihenővel kezdhetjük jövőre az évet, hiszen elseje után 2-a péntek pihenőnap lesz. Ez derül ki többek között a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak a 2009. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendeletéből.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!