Barackos-kekszes csoki házilag | Forrás: richpoi.com |
Utolsó módosítás: 2014-01-04 18:44:15 | Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/10063 |
Hozzávalók:
10 dkg tejcsoki
4-5 db aszalt sárgabarack
3-4 db háztartási keksz
Az aszalt sárgabarackot aprítógépben felaprítjuk, a kekszet késsel apróra vágjuk. Darálni nem érdemes, darabosnak kell maradnia. Az a jó, ha picit ropog majd a csokiban. A tejcsoki kétharmadát kis lábasban kicsi lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tûzrõl és beletördeljük a maradék csokit. Addig kevergetjük, míg az is teljesen megolvad.
Gyorsan hozzákeverjük a csokihoz a felaprított aszalt sárgabarackot, a kekszet és formába öntjük. Hûtõben megdermesztjük, majd kipattintjuk a formából, és kész is.