2020. február 27. Csütörtök, Edina.
 

A korábbi szabályozás helyett, amikor a szülők, az óvónők és a szakszolgálatok dönthettek arról, elég érettek-e a gyerekek hatévesen az iskolára, 2020-tól az Oktatási Hivatal határozhat erről, ám egy felmérésből úgy tűnik, az esetek nagyobb százalékában inkább szakszolgálati felülvizsgálatot kérnek ahelyett, hogy saját hatáskörben határoznának, írja a Népszava.

Ez 21 százalékkal magasabb, mint az egy évvel ezelőtti adat.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az érintettek figyelmét, hogy a 2019. évi bevalláshoz kapcsolódó felügyeleti díj második részletének fizetési határideje 2020. január 31. napja. A díj átutalása kizárólag az e célra elkülönített fizetési számlára teljesíthető.

Maradt a lassan négy éve érvényben lévő alacsony alapkamat.

Tájegységi szervezetekkel bővülve újulnak meg a nemzeti parkok igazgatóságai – jelentette be az agrárminiszter. Nagy István közölte, hogy a 10 igazgatóságon belül a természetvédelmi feladatok ellátására 41 tájegység jön létre. Vezetésükért a tájegységvezetők felelnek, személyi állományuk pedig a vagyonkezelést, a monitorozást, a területi őrzést és a helyben jellemző tevékenységeket egyaránt ellátja.

Egy negyvennyolc négyzetméteres, téglafalú, cserépfedéses lakóház szobáiban ütött ki tűz Nagykerekiben, a Bessenyei utcában.

A Budapest Airport felkészült arra, ha a magyar hatóságok rendkívüli intézkedéseket vezetnek be a Liszt Ferenc repülőtéren – közölték az MTI-vel. Jelentős készlettel rendelkeznek minden szükséges eszközből és felszerelésből.

Az Európa éléskamrájaként emlegetett Almeríában komoly károkat okozott a múlt heti vihar. Akár 50 százalékos drágulás is jöhet a boltokban.

Három hónap óta nem estek akkorát a New York-i értéktőzsde főbb mutatói, mint a hétfő zárásra. Az ok a koronavírus lehetséges kínai gazdasági következményei. A tízmilliókat érintő karantén és az átlagosnál jóval nagyobb kínai transzparencia ellenére a járvány gyorsan terjed, és Peking szerint most jön a küzdelem legnehezebb része; a győzelemért pedig egyes félelmek szerint komoly árat kell majd fizetnie az országnak, és közvetve a világgazdaságnak is.

Januárban is romlott a GKI konjunktúraindexe, elsősorban a fogyasztói várakozások romlása miatt, ami másfél éves mélypontra került, de az ipari cégek optimizmusa is csökkent, hatéves mélypontjára – írja a GKI Gazdaságkutató Zrt. alapján az MTI.

Újra csalók próbálkoznak adathalászattal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevében. Figyeljen oda, hogy ne legyen áldozat!

A második negyedévben kerülnek forgalomba az új alapanyagú 100 forintos érmék, mellettük a jelenleg használt 100 forintosokkal is lehet majd fizetni, írja az MTI.

Magyarországon 2010 és 2019 között a családi adókedvezményt is figyelembe véve a nettó keresetek 87 százalékkal emelkedtek - mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

1 euró: 338,74 forint2020-01-28 06:58:03

Hétfő délután ismét történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben – írja a Portfolio. 338,74-nél volt az új csúcs az euró-forint jegyzésben, ezzel újra rekordgyenge szintre esett a magyar deviza.

A Berettyó-parti város immár két évtizede együtt ünnepli a magyar kultúra napját Nagyváraddal.

Sokat csúszott, most célegyenesben a rendszer.

Tovább javul az állapota annak a 22 hónapos kisfiúnak, akit az egész ország SMA-s Zente néven ismert meg, és még tavaly kapott egy különleges, 700 millió forintba kerülő kezelést azután, hogy a fél ország összefogott, hogy össze tudja gyűjteni a kezeléshez szükséges pénzt a családja.

Egész eddigi életét a labdarúgásnak szentelő 63 éves Kiss Jánosnál olyan betegséget állapítottak meg, amely hosszas orvosi kezelést igényel.

Miután az elmúlt években több mint 50 százalékkal emelkedtek a lakbérek az egyetemi városokban, és a felsőoktatásban tanulók szerint a lakhatási költségek havi 130 ezer forint körül vannak, megemelik az állami diákhitel maximális felvehető összegét – írja a Világgazdaság.

A KSH legutóbbi adatközlése szerint a 15-24 éves munkanélküliek száma tavaly szeptember-novemberben 8300 fővel nőtt 2018 azonos időszakához képest, ami esetükben 13,2 százalékos munkanélküliségi rátát jelent. Ráadásul ez az arány a tavaszi, nyári időszakok kivételével folyamatosan növekszik – írja a Népszava.

Bár Magyarországon most is léteznek olyan államilag fenntartott védett házak, amelyekben a családon belüli erőszak áldozatai menedékre lelhetnek, Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester szerint túlságosan kevés ilyen van. Ezért kedden egy sajtótájékoztatón - amit a Mérce közvetített élőben - bejelentette, hogy az ferencvárosi önkormányzat védett lakásokat fog kijelölni a saját lakásai közül.

Állatkínzás miatt indult nyomozás egy férfi ellen, aki felakasztotta kutyáját a Baranya megye déli részén található Cún község határában, és az állat elpusztult, közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Halálra gázolt egy rakodógép egy nőt kedd reggel egy ajkai üzem területén, közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az egész országra kiterjeszti a tavaly decemberben Budapesten elindított civil autós ellenőrzési rendszert a rendőrség, mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) balesetmegelőzési osztályának vezetője az M1 aktuális csatornán. Berzai Zsolt alezredes az új ellenőrzési mód kiterjesztését azzal magyarázta, hogy a gépjárműsofőrök kerülik a kihágásokat ha rendőrautót látnak, így civil autókban ülve jobban kiszűrhetők a szabálytalankodók.

Múlt hétvégén vörös festékkel garffitizték össze a nógrádi vár több száz éves falait. A Nógrád Várának Megmentéséért Alapítvány szombat este azt írta a Facebookon, hogy korábban még sosem rongálták meg a műemléket.

« 1. oldal »  ... 1150 Következő »