2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 31. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

A júniusi ötmilliárd forintot követően a júliusi időjárási anomáliák legalább két és fél milliárd forinttal terhelték meg a biztosítók büdzséit, tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége.

A kormány döntése értelmében a Széchenyi Kártya Program szeptemberben új hitelkonstrukcióval bővül, amely csak a turisztikai szektorban tevékenykedő mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára lesz elérhető - mondta  Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szombaton.

A tavaszi fagyok és az aszály miatt idén 23 ezer és 32 ezer tonna közötti szilvatermés várható, amely jelentősen alulmúlja az átlagos, évi 65 ezer tonnát - derül ki a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közös termésprognózisából.

Senki sem gondolta volna, hogy száz év után olyan időszak jön, amikor egy láthatatlan ellenség, egy veszélyes vírus újra az otthonainkba kényszerít majd minket. Az élet azonban ilyenkor sem állt meg, hiszen vásárolni kellett élelmiszert, háztartási szereket, vagy akár a távmunkához, online tanuláshoz szükséges eszközöket. Ezekben az élethelyzetekben sokan kipróbálták a bankkártyával, sőt mobiltelefonnal történő internetes fizetést, és úgy döntöttek, a jövőben is élnek ezzel a lehetőséggel.

A szakasz 50 milliárdba került.

Megkezdődik a CLA 250 e Coupé és a CLA 250 e Shooting Brake hibridmodellek gyártása a kecskeméti Mercedes-gyárban - írja az MTI.

Átszervezés kezdődött a Tescónál, ami hétszáz alkalmazottat érint - írta a Világgazdaság kedden. A lap megtudta, hogy az érintettek csoportos létszámleépítés tárggyal kaptak levelet a Tesco-Global Áruházak Zrt.-től.

Az egész országban ellenőrzik a nyári kikapcsolódáshoz köthető kereskedőket, így az alkalmi árusokat, a tavak, folyók, nyaralóhelyek mentén árusító kereskedőket és az építkezéseken is több megyében számíthatnak az ellenőrök megjelenésére a foglalkoztatók.

Tovább növeli a meglévő társadalmi egyenlőtlenségeket a távmunka elterjedése, derült ki az IMF egy friss tanulmányából, amiről a Quartz számolt be.


Kihirdették a Magyar Falu Program pályázatainak kedvezményezettjeit.

Több mint 13 ezer fővel nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint júniusban - derül ki a szervezet frissen közzétett statisztikáiból.

Keddi ülésén tovább csökkentette az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A testület ezúttal 15 bázisponttal 0,60 százalékra csökkentette az irányadó kamatot.


Tíz százalékkal, 1,8 millió hektoliterre csökkent az öt legnagyobb magyar sörgyártó idei második negyedéves forgalma 2019 azonos időszakához képest a vendéglátó és a rendezvény szektor leállása és a vártnál lassabb helyreállása miatt, írja az MTI a Magyar Sörgyártók Szövetségének információi alapján. A szövetség elnöke elmondta:


19 milliárd forint értékben vannak régi kétezer és ötezer forintos bankjegyek a piacon, ezeket július végéig lehet becserélni a postákon vagy bankfiókokban, később már csak a jegybank ad értük újat, írta a Napi.hu.

16 bank hozhatja össze egy új európai fizetési rendszer alapjait, mellyel a magyarországihoz hasonlóan egész Európában azonnal megérkezik egy átutalással elindított euróösszeg a címzett bankszámlájára. A projekt nevét érdemes megjegyezni, mert egyre többet fogunk róla hallani a jövőben: European Payment Initiative, azaz Európai Fizetési Kezdeményezés. Az Európai Bizottság várakozásai szerint a rendszer 2022-re már teljes körűen kiépülhet.

Az elemzők szerint nehéz megmondani, hogyan áll helyre a válság előtt komoly pluszokat produkáló ágazat, különösen, hogy új igények is jelentkeznek.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Ha valaki nincs közvetlen életveszélyben, akkor a tartozás kiegyenlítésének másnapján már igénybe veheti a szolgáltatásokat.

A koronavírus-válság enyhítését célzó Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett munkahelyvédelmi bértámogatás eddig közel 14 ezer vállalkozás esetében járult hozzá a munkavállalók megtartásához: mostanáig 200 ezer alkalmazott után mintegy 33 milliárd forint értékben igényelték a támogatást a cégek – tájékoztatott Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. Ez a program is hozzájárult ahhoz, hogy sikerült a munkahelyeket és a jövedelmeket megvédeni, a foglalkoztatásban már óvatos fordulatot látni, júniusban 12 ezerrel dolgoztak többen mint januárban, és a járvány ellenére sem állt meg a keresetek emelkedése.

Már visszaállt a 2019-es szintre a múlt hónapban az eladott ingatlanok száma, sőt, meg is haladta azt.

A tómederben ismét sokhektárnyi egybefüggő vízfelület alakult ki.

A kutatók arra figyelmeztetnek, hogy a klímaváltozás miatt több millió embert veszélyeztet a hőstressz, ami miatt akár le is állhatnak a szerveink.

Tovább halmozódik az Ötöslottó főnyereménye. Kilenc hete nem vitték el a jackpotot, így ezen a héten 1,696 milliárd forintért lehet ikszelni. Az e heti számhúzást Kállay-Saunders András énekessel és Lubics Szilvia ultramaraton futóval követhetjük a SzerecseSzombat adásában.

Az óvodafejlesztések segítik a helyben maradást a kistelepüléseken, a Magyar falu program célja az elmúlt évtizedekben tapasztalt népességcsökkenés megállítása - közölte Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteken a Jász-Nagykun megyei Tószegen.

« 1. oldal »  ... 1201 Következő »