2020. január 22. Szerda, Vince, Artúr.
 

Bár Magyarországon most is léteznek olyan államilag fenntartott védett házak, amelyekben a családon belüli erőszak áldozatai menedékre lelhetnek, Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester szerint túlságosan kevés ilyen van. Ezért kedden egy sajtótájékoztatón - amit a Mérce közvetített élőben - bejelentette, hogy az ferencvárosi önkormányzat védett lakásokat fog kijelölni a saját lakásai közül.

Állatkínzás miatt indult nyomozás egy férfi ellen, aki felakasztotta kutyáját a Baranya megye déli részén található Cún község határában, és az állat elpusztult, közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Halálra gázolt egy rakodógép egy nőt kedd reggel egy ajkai üzem területén, közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az egész országra kiterjeszti a tavaly decemberben Budapesten elindított civil autós ellenőrzési rendszert a rendőrség, mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) balesetmegelőzési osztályának vezetője az M1 aktuális csatornán. Berzai Zsolt alezredes az új ellenőrzési mód kiterjesztését azzal magyarázta, hogy a gépjárműsofőrök kerülik a kihágásokat ha rendőrautót látnak, így civil autókban ülve jobban kiszűrhetők a szabálytalankodók.

Múlt hétvégén vörös festékkel garffitizték össze a nógrádi vár több száz éves falait. A Nógrád Várának Megmentéséért Alapítvány szombat este azt írta a Facebookon, hogy korábban még sosem rongálták meg a műemléket.

Nem igazak az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint azok a sajtóhírek, amelyek arról szólnak, hogy szakmai viták miatt elakadtak volna az új Nemzeti alaptanterv (NAT) munkálatai. A tervezett módosításokat biztosan bevezetik 2020 őszén, a szaktárca a Magyar Nemzettel azt tudatta, hogy a végleges, kormány által is elfogadott dokumentum már kiadás alatt van, megjelenése rövidesen várható.

Csütörtökön 11:00 órakor tartja Orbán Viktor évindító nemzetközi sajtótájékoztatóját a Karmelita kolostorban, közölte az Origóval Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnök

Reggel óta nem működik az elektronikus recepteket kezelő rendszer a patikákban, jelezték az Indexnek. Több patikánál érdeklődtünk Budapesten és vidéken, ahol megerősítették: a rendszer annyira lelassult, hogy jelenleg tényleg nem tudnak e-receptet beváltani.

Megszólalt a felújított orosz metrókocsik rozsdásodásával kapcsolatban az orosz gyártócég, a Metrovagonmas. Közleményben megerősítik, hogy csak a vázat burkoló lemeznél jelent meg – az utasbiztonságot jelenleg nem veszélyeztető – rozsdásodás, és ez is kizárólag az elsőként leszállított szerelvényeken.

Két ügyben, választás rendje elleni bűntett, valamint garázdaság vétsége és súlyos testi sértés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselőjét - tájékoztatta a főügyészség vezetője az MTI-t.

Harminc napra elrendelte a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója annak a mórahalmi férfinak a letartóztatását, aki egy vita után leszúrta 18 éves, középiskolás testvérét, majd rágyújtotta a házat, írja az MTI a  Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőjére hivatkozva.

Egy hónap múlva országgyűlési képviselőt választanak Dunaújvárosban, de a Fidesznek még mindig nincs jelöltje. Az ellenzék az októberi dunaújvárosi siker után ismét összeállt, hogy megtartsák a választókerületet. Sorra jelennek meg ugyanakkor a független jelöltek is, akik közül többekről szép lassan kiderül, hogy nem is annyira függetlenek. A Fidesz elkezdett taktikázni?

Péntektől vasárnapig 403 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - közölte a rendőrség hétfőn.

Úgy tűnik, hogy tavaly csökkent a nyelvvizsgázók száma: novemberig összesen 111 ezer jelentkező volt, miközben egy évvel korábban a teljes évben még 120 ezer - írta a Világgazdaság az Oktatási Hivatal adataira hivatkozva.

Nem volt tűz a január 4-én, szombaton késő délután Debrecenből Párizsba induló menetrend szerinti járaton, erősítette meg a Wizz Air korábbi közleményét a Debrecen International Airport vasárnap este az MTI-nek.

Internetes csalókra vadásztak a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai egy nemzetközi akcióban, számolt be honlapján a rendőrség.

20 százalékkal nőtt az építőipar teljesítménye egyetlen év alatt, de már kevesebb szerződést kötnek, mint tavaly ilyenkor.

2020. január 1-jétől minden pozícióban az inflációt meghaladó emelést hajt végre az Aldi, derül ki a cég közleményéből.  Két év Aldinál töltött munkaviszony után a bolti dolgozók legalább 12 százalékkal, a boltvezetők 24 százalékkal magasabb bérsávba kerülnek. A vállalat sávos rendszerben, például a bolti értékesítés és a logisztika területén összesen öt lépcsőben határozza meg a béreket. Az Aldi Magyarország a földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül egységes bértáblát alkalmaz, vagyis minden Aldi üzletben és a biatorbágyi logisztikai központban egyforma bért kapnak a dolgozók – kivételt a nagy forgalmú kiemelt boltok jelentenek.

A kormány jövő év február-márciusban újabb gazdaságvédelmi akciótervvel segíti a magyar gazdaság szereplőit, ami egyebek között további adócsökkentést és adóadminisztráció-mérséklést jelent – közölte a pénzügyminiszter pénteken Debrecenben, a hajdú-bihari TOP 100 kiadvány bemutatóján.

Novemberben 2112 cégalapítás mellett 3033 cégtörlést tett közzé a cégbíróság, 44 százalékkal több cég szűnt meg, mint amennyi létrejött - derül ki az Opten elemzéséből. Pertics Richárd, az Opten céginformációs szakértője az MTI-hez eljuttatott elemzésben kifejtette, a cégalapítások száma hónapról hónapra hektikusan változik, kifulladóban van a lassan egy éve tartó cégalapítási hullám.

Hajdú-Biharban évtizedek óta nem végeztek olyan sok útépítést, mint mostanában.

Ugyanannyit kell majd fizetni az euró átutalásért, mint a Magyarországon belül tranzakciókért.

3 éves munkaidőkeret

Önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállal a lakossági áram- és földgázszolgáltatás területén az NKM Nemzeti Közművek Zrt. a 2019. december 13. és 2020. január 5. közötti időszakban, közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.

Péterfalvi Attila szerint Magyarország jól alkalmazza a GDPR szabályait.

« 1. oldal »  ... 1149 Következő »