2020. április 9. Csütörtök, Erhard.
 

Újabb 73 fertőzöttel 817-re emelkedett hazánkban azoknak a száma, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek.

Újabb szájmaszkokkal kereskedő internetes csalókat fogott el a rendőrség. Egy 33 éves férfi és egy 32 éves nő verte át a vevőit, egy összehangolt rendőrségi akcióval fogták el őket április 2-án Budapesten.

Kedden folytatódik a tavaszias idő, felhőtlen, csapadékmentes időre lehet számítani az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Simicskó István, Újbuda KDNP-s országgyűlési képviselője a Facebook-oldalára kirakott kép tanúsága szerint a következő napokban szájmaszkokat fog vinni a kerületi orvosoknak, illetve minél több maszkot igyekeznek az újbudai lakosoknak is eljuttatni.

8E9ADADC-53C5-4D84-8A2E-35A0819B1C64A kormánynak és Orbán Viktornak csak az emberek védelme lenne a feladata a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben, a többi intézkedés szükségtelen és elfogadhatatlan, reagált az ellenzék a Parlament előtt tartott közös sajtótájékoztatóján a Semjén Zsolt által benyújtott salátatörvényre. Az ellenzék azt kéri, Orbán „ne éljen vissza a különleges és időkorlát nélküli mandátumával, ne éljen vissza a kétharmados többségével”.

A megkérdezettek 78 százaléka elégedett a kormány koronavírus terjedése ellen tett intézkedéseivel - olvasható a kormányközeli Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásában.

Újabb 11 fertőzöttel 744-re emelkedett hazánkban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. A népegészségügyi központ hétfő reggel közölt adatai szerint a járványnak újabb 4 halottja van. A halottak száma 38-ra nőtt. Eddig 67-en épültek fel a betegségből.

A magyar bírák szerint a bíróságok intézményi függetlensége súlyosan sérült - derül ki az Amnesty International felméréséből.

Az Országgyűlés ma kezdi meg soron következő négynapos ülését. A parlamentnek egy kormánypárti és egy ellenzéki képviselő mentelmi ügyében is döntenie kell első ülésnapján - írja az MTI.

Screen Shot 2020-04-03 at 11.30.56 (2).pngAz Index egy nagyon furcsa, első hallásra hülyeségnek tűnő kérdést tett fel az operatív törzsnek múlt hét csütörtökön. Azt kérdeztük:

Kiskutyáját védte, ezért szúrta le múlt péntek éjjel a 28-as villamoson egy férfi – állítja az áldozat barátja, aki aBlikknek nyilatkozott.

Bűnügyi helyszínelõ dolgozik 2020. április 5-én a XVIII. kerületi Havanna utcában egy társasháznál ahol egy 38 éves nõ megölte egyéves kislányát.BESÉTÁLT VASÁRNAP DÉLUTÁN A RENDŐRSÉG PANASZIRODÁJÁBA EGY 38 ÉVES BUDAPESTI NŐ, ÉS KÖZÖLTE, HOGY ELŐZŐ NAP MEGÖLTE OTTHON AZ EGYÉVES KISLÁNYÁT.

Az Ipsos hazai kutatása alapján a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban legjobban a WHO-ban és a tudósokban bízunk meg, legtöbben pedig kézmosással védekezünk a betegség ellen. A kutatást 1000 fő megkérdezésével végezték március végén, 18 év felettiek körében.

Letartóztattak egy internetes csalót, aki korábban koncertjegyeket, újabban pedig szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt árult egy honlapon.

Több mint háromszáz háztartás maradt áram nélkül vasárnap a hajdú-bihari Hosszúpályi és Konyár térségében, miután kigyulladt egy nádas és leszakadt két elektromos vezeték.

Hadházy Ákos független képviselő Facebookra kitett videójában arról beszél, hogy az április 1-én Kásler Miklós miniszter által kiadott új eljárásrend értelmében már csak a legsúlyosabb, kórházi kezelésre szoruló, koronavírus-gyanús betegeknél kell tesztelt elvégezni, írja a 444.

Pozitív lett a koronavírus tesztje az Országos Kardiológiai Intézet főigazgatójának, írja közleményében az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

Egyre nehezebb lesz otthon maradni, jövő héten ugyanis többfelé már 25 Celsius-fok is lehet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnapig nem várható eső, mindvégig száraz, meleg idő lesz az országban.

DSC 1784Rövid időn belül a harmadik bevételi forrásától fosztotta meg az önkormányzatokat Orbán Viktor vasárnapi rendelete, amellyel a kormányfő ingyenessé teszi hétfőtől a közterületi parkolást. Ez különösen nehezen érinti az önkormányzatokat, amelyek komoly bevételtől esnek el, ráadásul az ellenzéki vezetésű önkormányzatok szerint Orbánnak semmi más célja nincs ezzel a rendelettel, mint tönkretenni a nem fideszes vezetésű kerületeket. Megkérdeztük a kerületi vezetőket, hogy mit szólnak az új parkolási rendelethez.

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte Orbán Viktor vasárnap az MTI-vel.

7915DAD1-2796-4A03-AB9E-041C8EAE42F7

Tódul a hús Kínába2020-04-06 09:04:34

GettyImages-888936316A megnövekedett kereslet fedezésére Kína csaknem 70 százalékkal növelte a húsimportját az idei elő két hónapban.

D MTI20200325005A gyártás megkezdését követő első napokban 110 ezer liter Mol Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt szállított ki a Mol Lub az ország különböző pontjaira, hogy segítse a koronavírus-járvány megfékezését - közölte a társaság vasárnap az MTI-vel.

K EPA20200402132Megérkeztek az első adatok a lefagyott euróövezeti gazdaságról. A számok elég aggasztóak, a gyógyszeripar, az internet-szolgáltatás és az élelmiszer-kereskedelem mellett minden visszaesett. A legjobban a tizedére olvadó szórakoztató és idegenforgalmi ágazatok, a légiközlekedés és az autóértékesítések.

Az elmúlt húsz évben még nem esett egy havi szinten akkorát a benzin és a gázolaj ára Magyarországon, mint márciusban - írja a Portfolio.hu. Márciusban

« Előző « 2. oldal »  ... 1184 Következő »