2018. július 22. Vasárnap, Magdolna.
 

A változó kamatozású hiteleknél érezhető a törlesztőrészletek emelkedése.

Hollandiában a 14 éven aluliak októbertől nem vásárolhatnak az italból. Egy kérdésre adott válasz szerint itthon is valami hasonlón gondolkodnak.

Tavaly többet költöttek a magyarok nyaralásra, mint egy évvel korábban, és a válaszadók kétharmada szerint fontos, hogy az utazásra szánt kiadásait ne hitelből vagy kölcsönből finanszírozza – derült ki az Intrum legfrissebb európai fogyasztói fizetési jelentéséből.

Felbolydult a készházak piaca az áfakedvezmény kivezetésének hírére.

Tavaly többet költöttek a magyarok nyaralásra, mint egy évvel korábban, és a válaszadók kétharmada szerint fontos, hogy az utazásra szánt kiadásait ne hitelből vagy kölcsönből finanszírozza – derült ki az Intrum legfrissebb európai fogyasztói fizetési jelentéséből, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.

A Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete komádi csoportjának szervezésében valósult meg a Mozgáskorlátozottak Kulturális Napja a hétvégén a Közösségi Ház nagytermében.

Mezősason már nincs iskola, a legtöbb általános iskolás Berettyóújfaluba jár, a középiskolások pedig szerte a megyébe.

Sok autómárkánál emeltek már árakat a forintgyengülés miatt, az importőrök 100-300 ezer forinttal emelték átlagosan az új modellek árait, de vannak még kereskedők, akik kivárnak az áremeléssel – írja Vezess.hu.

A Credit Suisse az eddig vártnál magasabb olajárral számol a 2018-2020 közötti időszakra.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálat keretében a megyeszékhely szerinti járási hivatalok munkatársai a nyári főszezon kezdete előtt 81 kalandparkban összesen 264 pályát ellenőriztek. Az üzemeltetésre vonatkozó előírásoknak 21 helyszínen működő 82 berendezés nem felelt meg  – derül ki a minisztérium közleményéből.

Megszűnik a Külgazdasági és Külügyminisztérium fennhatósága alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., illetve a Magyar Kereskedelem-fejlesztési és Promóciós Kft. is, és a két cég összeolvadásából létrejön a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. – írj a 24.hu a csütörtökön megjelent cégközlönyre hivatkozva.

Mintegy 29,1 ezer tonna 2016 augusztusa és 2018 júniusa között gyártott, Magyarországon értékesített gyorsfagyasztott zöldséget és zöldségkeveréket hívott vissza a forgalomból a Greenyard vállalat, mert fennáll a veszélye annak, hogy azok a Listeria monocytogenes baktérium egy erőteljes változatával szennyeződtek - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

Két nagy csoportra oszlik az ország ilyenkor nyáron. Az egyik szerint a balatoni vendéglátósok menjenek a fenébe az ezerforintos lángosukkal, aminek az önköltségi ára jó, ha 50 forint. A másik szerint viszont még egyetlen lángos se csinálta meg saját magát, vak az, aki nem látja, hogy a lángoshoz nem elég a liszt,a víz, a só, a cukor és az élesztő.

Semmissé nyilvánította a svájci frank alapú jelzáloghitelt a horvát legfelsőbb kereskedelmi bíróság arra hivatkozva, hogy a bankok 2004 és 2008 között nem tájékoztatták ügyfeleiket az ilyen devizahitelek magas kockázatáról - írta a Vecernji List című horvát napilap csütörtökön.

Hogyan keres ön?2018-07-15 20:42:05

Mit gondol, jobban vagy rosszabbul keres, mint mások? Jövedelmével túlszárnyalja majd a szüleit? Az OECD még 2015-ben indította a compareyourincome.org nevezetű weboldalt, ahol mindenki el tudja helyezni a jövedelmét az ország jövedelem-eloszlásához képest.

Összesen 4,1 milliárd dollár büntetést és 550 millió dollár (fejenként nagyjából 7 millió forint) kártérítést kell fizetnie a Johnson & Johnsonnak, mert Missouri állam esküdtszékének ítélete alapján a cég felelős azért, hogy az intim hintőporukat használó 22 nő petefészekrákot kapott – írja a BBC.

A bankoknak egységes díjjegyzéket kell készíteniük a lakossági számláikról, ezeket a listákat pedig fel kell tölteniük egy összehasonlító adatbázisba jövő év közepétől – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) az MTI-vel pénteken, hozzátéve, hogy a tárca társadalmi egyeztetésre bocsátotta az erről szóló kormányrendelet tervezetét.

Csalás miatt emelt vádat a Ráckevei Járási Ügyészség hét ember ellen, akik több mint 350 embert csaptak be azzal, hogy termékbemutatókon egészségügyi szakembereknek adták ki magukat és áron felül adtak el nekik gyógyászati segédeszközöket - közölte a Pest megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

Nagy üzlet a futball, de mégis mekkora? A világbajnokság közelgő fináléja miatt összeszedtük a legfontosabb számokat, amit a tekintélyes iparággá nőtt sportág anyagi oldaláról tudni érdemes.

Nem kell már sokat várni, hogy több idős éljen Magyarországon, mint gyerek vagy fiatal felnőtt.

Folytatódott a Szupermenta akciósorozat.

Bár senki nem hibázott, sokan veszíthetnek a Greenyard bajai üzemében történt, kilenc emberéletet követelő lisztériafertőzéssel. A legtöbb kárt a hazai ágazat szenvedheti el.

Bihar és Hajdú-Bihar vezetői két nyertes stratégiai projektet ismertettek Nagyváradon szerdán.

Praxisközösségeket hoznak létre, hogy hatékonyabb legyen az egészségügyi ellátás.

A zöldfelületek mellett megújítják a városi sportcsarnokot is.

« Előző « 2. oldal »  ... 1054 Következő »