2018. szeptember 23. Vasárnap, Tekla.
 

100 százalékos adósság-megtérítést ígér beszállítóinak és hitelezőinek a nemrégiben csődvédelmet kért Ikarus Egyedi Kft. A ma megküldött reorganizációs terv szerint megegyezés esetén a cég folytatni tudja a termelést, és ez alapján 7 év alatt minden tartozását kiegyenlíti.

Az indiai székhelyű Jaguar Land Rover elkezdi gyártani klasszikus E-type sportautójának elektromos változatát. (Harry herceg és Meghan Markle is ebben ment az esküvőre.) 2020 nyarától már meg is kaphatja, aki megrendeli, de egyelőre nem tudni, mennyibe fog kerülni.

Az épülő új otthonok fele családi ház – legalábbis országszerte. Ez azt mutatja, a magyarok szeretnek, szeretnének családi házban élni. A fővárosban ugyanakkor a lakóingatlanok forgalmának mindössze 10 százalékát (pár ezer adás-vételt jelent) teszik ki a családi házak – legyenek azok használt vagy új ingatlanok – derül ki az OTP Ingatlanpont közleményéből.

Egyetlen nagyobb tétel, a kínai webes kiskereskedelmi portál dolgozóinak kifizetett jelentős kompenzáció miatt csaknem felével esett vissza a cég profitja, miközben a cég bevétele 61 százalékkal nőtt.

Újabb hamis hirdetés jelent meg internetes oldalakon, amelyben a Magyar Posta logóját felhasználva nyereményjátékot hirdetnek és klikkelésért cserébe komoly értékű nyereményeket ígérnek – közölte a Magyar Posta honlapján.

Egy 140 ezer sertést tartó kereskedelmi farmot támadott meg az afrikai sertéspestis Romániában, írja az MTI. A lényegében három farmból álló kereskedelmi egység Európa második legnagyobb ilyen létesítménye, az állatok megsemmisítését hétfőn fogják elkezdeni.

Magyarországon 9 millió bankkártyát használ a lakosság, ezeknek már a 75 százaléka alkalmas érintős fizetésre. Bankkártyával, mobilfizetéssel és más modern elektronikus fizetési megoldásokkal már 110 ezer üzletben, szolgáltatónál lehet rendezni a számlát, összesen közel 140 ezer darab kártyaolvasó segítségével – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek.

Nagyságrendileg 1,2 millióan tervezik, hogy a jövőben külföldön vállalnak munkát, a fiatalok körében pedig különösen magas, 41 százalékos ez az arány. Messze a legtöbben az alacsony fizetések miatt akarnak elmenni, a kivándorlásért pedig elsősorban a Fidesz-kormányt és Orbán Viktort teszik felelőssé – derült ki a Publicus reprezentatív felméréséből, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített a kivándorlás témájában.

A második negyedévben az előző negyedévinél és az egy évvel korábbinál is több családi otthonteremtési kedvezményt (csok) helyeztek ki a nagy kereskedelmi bankok – tudta meg az MTI. A hírügynökség által megkérdezett pénzintézetek április-júniusban összesen hozzávetőleg 20 milliárd forint támogatást juttattak el az ügyfelekhez.

A júliusi történelmi csúcs után augusztusban idei mélypontjára esett a GKI konjunktúraindexe. A kutatóintézet felmérése szerint az üzleti és a fogyasztói várakozások egyaránt romlottak, de továbbra is optimizmust tükröznek. Az üzleti bizalmi index csökkenése az ipari és szolgáltató cégek jelentősen romló várakozásainak következménye, az építőipari és kereskedelmi vállalkozások optimizmusa ugyanis kissé erősödött.

Bajban lesznek a bevásárlóközpontok, ha nem tudnak alkalmazkodni az elöregedő társadalom igényeihez, és nem tudják megnyerni maguknak az idősebbeket. A más országokban már megjelent idősmarketing azonban Magyarországon még kezdetleges - írta a Világgazdaság a KSH adatai alapján hétfőn.

A kormány „minden olyan lehetőséget megvizsgál, amely értelmezhető időtávon belül, versenyképes árakkal, valamint a forrás- és útvonal-diverzifikációt regionális és uniós szinten megvalósítva tudná emelni hazánk hosszú távú energiabiztonságát" – válaszolta Magyar Levente külügyi parlamenti államtitkár Ungár Péternek.

Szeptember elsején elindul a digitális jólét hitelprogram (djh), a kis- és középvállalkozások digitális fejlesztésre kamatmentes hitelt igényelhetnek az MFB Pontokon – írja az MTI Palkovics László hétfői sajtótájékoztatója alapján.

A Mol bruttó 3-3 forinttal emeli a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán, a változással a gázolaj literenkénti átlagára 408, a benziné 401 forintra nő – írja az MTI.

Mindössze négy terményből – a búzából, a kukoricából, a rizsből és a szójababból – készül az élelmiszerek kétharmada a Földön. Maláj tudósok méltatlanul elhanyagolt növények felélesztésével próbálnak ezen változtatni.

Recseg-ropog, rémisztő látványt nyújt a berettyóújfalui Berettyó-híd, amelyet több ponton is fagerendákkal támasztottak alá annak érdekében, hogy életben tartsák.

Az Árminimum elnevezésű applikáció azt ígéri a felhasználónak, hogy ha bármilyen albérletes vagy ingatlanos oldalon rákattint egy hirdetésre, akkor automatikusan kilistázza neki az ugyanarról a bérleményről szóló valamennyi neten fellelhető hirdetést. Sőt, ár szerint sorba is rendezi őket, így a kereső egyből a legolcsóbb ajánlattevőt hívhatja fel.

2017-ben 7371 lakást vásároltak meg külföldi állampolgárok, ami a teljes lakáspiaci forgalom 4,8 százaléka – derül ki a KSH jelentéséből. Budapesten nagyobb volt ez az arány, 8,8 százalék.

Átlagosan 20 százalékkal emelkedett egy budapesti lakás négyzetméterára, de az árban és a drágulás mértékében is nagy különbségek vannak városrészenként – derül ki az Ingatlan.com elmúlt egy évet vizsgáló felméréséből.

Egyelőre nem léphet amerikai piacra a Richter méhmióma elleni készítménye – írja az MTI.

Havi 25 millió tranzakciót hajtanak végre a banki ügyfelek Magyarországon, a bankközi átutalások száma az idei első negyedévben átlépte a 75 milliós határt - írja a szerdai Világgazdaság.

Bulgária jövő június végéig csatlakozni akar az euró előszobáját jelentő ERM-2 árfolyamrendszerhez és a bankunióhoz - az erről szóló cselekvési programot szerdán hagyta jóvá a bolgár kormány, írja az MTI.

Változnak az adósságfék szabályai - írja szerdai közleményében az MNB. A jegybank piaci szereplőkkel és az Európai Központi Bankkal is egyeztetett, mielőtt kihozta az új szabályokat.

A 21. századi globalizált világgazdaságban már nem kell híresnek lennie egy cégnek ahhoz, hogy gazdag legyen: az ázsiai feltörekvő vállalatok nagy része „lopakodva”, a színfalak mögött tör a csúcsra. Jellemzően szélesebb körben ismeretlen beszállítókról van szó, amelyek a maguk kis piacán a világ vezető termelőivé és innovátoraivá váltak, legyen szó félvezetőkről, textilekről vagy magnéziumvázakról. Ez a fejlemény pedig Európa, sőt Magyarország számára sem lényegtelen: az, hogy az ázsiai beszállítók egyre nagyobbá és erősebbé válnak, tovább serkenti a termelés és az innováció keletre vándorlását és az európainál már most is fejlettebb ázsiai termelési láncok további fejlődését.

Sikertörténet volt a magyar adósságfinanszírozás átalakítása. Az állam elérte, hogy külföldiek helyett egyre inkább a magyar lakosság finanszírozza az adósságunkat. Közben a vonzó feltételek között ügyesen lavírozó bankok, alapítványok, gazdag magánszemélyek nagyot kaszáltak. Az államnak ez nem tetszik, harcot hirdetett az adófizetői érdekeket sértő módszerek ellen, de a pénzügyi racionalitást nehéz megfékezni.

« Előző « 2. oldal »  ... 1060 Következő »