2024. május 28. Kedd, Emil, Csanád.
 

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója podcastben beszélt az évi SZÉP-kártya- és szállásfoglalási költésekről, továbbá más, aktuális témákról.

A kormány támogatásával négyezer milliárd forint értékben valósulhatnak meg beruházások a magyar nagyvárosokban a Modern Városok Program részeként - mondta a pénzügyminiszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) közgyűlésén tartott előadását követő doorstep sajtótájékoztatón.

A napokban országszerte megkezdődött a dinnyeszüret, és a hazai görögdinnye még szeptemberben is elérhető lesz az üzletekben, piacokon. Az átlagos dinnyefogyasztás 10 kilogramm/fő évente. Egyre népszerűbbek a többféle formájú valamint a magnélküli dinnyék – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképéből.

Felhős, borús, esős lesz a hétvége időjárása, javulás hétfőtől várható - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) előzetes havi adatai szerint az áprilisi 1,075 milliárd euró deficitet követően májusra 663 millió euróval 412 millió euróra csökkent a folyó fizetési mérleg hiánya alapvetően az áruforgalomhoz köthető pénzmozgásoknak köszönhetően.

Az idei második negyedévben közel 10 százalékos lehetett az éves szintű recesszió mértéke Magyarországon, de az utóbbi hetekben megint feljövőben van a gazdaság Varga Mihály pénzügyminiszter hétfőn közölt adatai szerint.

Részben a Gazdaságvédelmi Akcióterv intézkedéseinek köszönhetően, továbbra is kedvezően alakulnak a foglalkoztatási adatok. Negyedik hete folyamatosan csökken a regisztrált álláskeresők száma, és bővül a foglalkoztatás - írta közösségi oldalán György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Első lépésként a Budapest Bank negyvenegy bankautomatáján vált elérhetővé a készpénzbefizetés lehetősége, év végéig pedig további huszonkét ATM lesz képes erre. A bank adatai alapján az ügyfelei 2019-es pénzbefizetéseinek 40 százaléka olyan tranzakció volt, amely mostantól akár az új ATM-eken keresztül is elvégezhető, ami azért is nagyon fontos, mert idén a kijárási korlátozás kihirdetése után 35 százalékkal csökkent a napi pénztári befizetés. A pénzbefizetés lehetősége mellett az NFC panellel felszerelt automatákon elérhető lesz az érintéses azonosítási lehetőség is.

Az Európai Parlament felmérése szerint a magyarok több mint ötödének gondjai vannak a számlák, hitelek kifizetésével, 15 százalékuk pedig barátaitól, családjától kért pénzt, hogy túlélje a válságot.

Adathalászattal próbálkoznak rosszindulatú csalók az MKB Bank nevében. Legyen nagyon körültekintő, ha a pénzintézet nevében kap adategyeztetésre felhívó e-mailt.

Egy híres kísérlet szerint igen, ám van, aki vitatja ennek a megállapításait.

Célzottabbá válik a koronavírus-válságot enyhítését célzó Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett munkahelyteremtő bértámogatási program: a kormány 2020. július 16-tól a nehezebben foglalkoztatható személyek munkaerőpiaci integrációjához járul hozzá, így a támogatás a 25 év alatti regisztrált álláskeresők, illetve a tartós álláskeresők esetében lesz kérvényezhető, írja közleményben az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A magyar lakosságot a 2008-as válsághoz képest megerősödve érte a koronavírus-válság. A megtakarítási ráta 8-10 százalék közelében stabilizálódott, ami védettebbé teszi a magyar családokat. A lakossági állampapírok dinamikus térnyerése mellett új magasságokba emelkedett a háztartások készpénz- és betétállománya is - írja a Növekedés.hu.

A koronavírus járvány elleni védekezésben kiemelkedő szerepet vállaló honfitársaink áldozatos munkájának elismerése és az irántuk érzett tisztelet kifejezéseként a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a 10 és 20 forintos forgalmi érmék új emlékváltozatát bocsátja ki. A különleges fémpénzek 2- 2 millió példányban kerülnek forgalomba július 14-től, tájékoztat honlapján az MNB.

Európai uniós összehasonlításban csak Máltán veszítettek a férfiak több munkaórát 2020 első negyedévében, mint Magyarországon. A magyar nők viszont alig dolgoztak kevesebbet.

Május elsejétől lép életbe a 2019 decemberében elfogadott, az egyes eljárások egyszerűsítése és elektronizálása érdekében hozott törvénymódosítás, ami lehetővé teszi többek között azt is, hogy amennyiben valaki megtagadja a személyazonosságának igazolását egy igazoltatás során, akkor őt a rendőrség feltartóztathatja,

A Budapest XII. kerületi (Hegyvidék) önkormányzat elindította a zugligeti libegő lecserélésének eljárását, a feladatra közbeszerzést írtak ki, írja a hvg.hu. A feladat része a most ott működő libegő bontása (a tervezéstől az engedélyezésen át a munkálatok elvégzéséig), illetve az új libegő felépítése kilenc új tartóoszloppal (szintén a tervezéstől az engedélyezésen át a munkálatok elvégzéséig).

A főváros belső kerületének több részét is lezárja az átmenő forgalom elől a május elsejével induló hosszú hétvégére két kerületi polgármester. Soproni Tamás a VI. és Niedermüller Péter a VII. kerület vezetője a Facebookon még szerdán délután bejelentette, hogy

Screen Shot 2020-04-29 at 18.44.33.pngA borítékok már szerdán megcímezve álltak az egyik szentesi gimnázium titkárságának asztalán, legkésőbb április 30-ig ugyanis postára kell adni azokat az értesítőket is, melyekből a diákok megtudhatják,

HUS 4276Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 2775 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, közölték a hatóságok a kormányzati tájékoztató honlapon.

NNI ultetveny-003Frissen learatott vadkenderültetvényt találtak kedden hajnalban a Készenléti Rendőrég Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószerbűnözés Elleni Osztályának rendőrei egy Nógrád megyei község egyik családi házában, írja a police.hu. Az illegális kertészetet üzemeltető 32 éves férfit a helyszínen elfogták.

Emésztőaknába esett egy két év körüli kisfiú szerdán Szegváron, a gyermeket tűzoltók mentették ki – írja az MTI.

A koronavírus elleni védekezés új szakaszát jelentette be Orbán Viktor szerda este Facebook-oldalán.

O5A6122Felkarolta Kozma Ákos ombudsman a Magyar Helsinki Bizottság kezdeményezését, és hivatalból vizsgálatot indított a magyar büntetés-végrehajtási intézetek zsúfoltságának, illetve a fogvatartottakra és őreikre fenyegető járványveszély felmérésére.

26Szigorú biztonsági intézkedések mellett hamarosan újraindítja az utaskiszolgálást a Budapest Airport. Szerdai közleményük szerint folyamatosan fertőtlenítik és szellőztetik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér terminálját.

« Előző « 2. oldal »  ... 1201 Következő »