2019. december 7. Szombat, Ambrus.
 

Mozgalmas meccset játszott a két csapat pénteken, a férfi futsal NB I. harmadik fordulójában.

Kijött az Eurostat felülvizsgált negyedéves GDP-adata, amelynek alapján Magyarország még mindig vezeti a növekedési rangsort (bár Málta és Írország számai még nincsenek meg, ezekkel együtt jó eséllyel csak másodikok lennénk) – vette észre a Portfolio.

Elhelyezték a Berettyóújfalut Tépével összekötő kerékpárút alapkövét.

Álmosd, Báránd, Fülöp, Körösszegapáti és Monostorpályi a hajdú-bihari kedvezményezettje a kormány Magyarország egyes területei közötti gazdasági egyenlőtlenség csökkentése érdekében létrehozott fejlesztési programcsomagjának.

A kedvezményes újlakás-áfa kifutása keményen érezteti a hatását az építőiparban: az idei első félévben összesen 127 milliárd forintot tett ki az új projekteket regisztráló Aktivitás-Kezdés mutató, ami 40 százalékos csökkenést jelentett 2018 mindkét félévéhez képest – derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből, amit a Portfolio ismertetett.

A napokban ismét több bejelentés érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, miszerint adathalászok kíséreltek megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat – közölte a NAV Facebookján.

A az unión belül a 75 évnél fiatalabb lakosság körében háromból két elhalálozás elkerülhető lett volna a 2016-ra vonatkozó Eurostat-adatok szerint. A megelőzhető, illetve kezelhető esetek számba vevő ranglistán Románia, Litvánia és Magyarország produkálja a legrosszabb eredményeket 80 százalék körüli mutatóval (az EU-átlag 68 százalék).

Az állam által elismert szakképesítéseket felsoroló Országos Képzési Jegyzék (OKJ) jelenleg 573 szakmát, illetve ezekre ráépülő egyéb képzettséget tartalmaz. A most zajló felülvizsgálat során ezek számát 171-re szűkítették le, értesült az Index, és a Népszava birtokába került előterjesztésben is ez szerepel.

Több százan vettek részt pénteken a Fiumei úti sírkertben az énekes fiának gyászszertartásán.

Idén eddig közel 8 százalékkal nőtt a természetes fogyás. Sokkal több pár kötött házasságot, mint korábban, de a gyerekvállalási szám még nem nőtt.

Elérkezett hát az ősz is2019-09-07 11:09:46

Szombaton a legtöbb helyen már erősen felhős ég lesz a jellemző, de elsősorban a Tiszántúlon még szűrt napsütés előfordulhat, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Egy kicsit még mindig tudott csökkenni a munkanélküliség.

Megint maradt az alapkamat2019-08-29 07:02:41

Több mint három éve nem változott.

A szülőknek gyakran okoz fejtörést, mikor, mit csomagoljanak a gyermeknek a suliba, amit szívesen megeszik és egészséges is.

Az első fél évben munkavédelmi szabálytalanságok miatt a Pénzügyminisztérium (PM) munkavédelmi főosztálya 224 esetben, összesen 100,59 millió forint munkavédelmi bírságot szabott ki - írja az MTI.

Amitől napok óta tartani lehetett, az szerdán megtörtént: az euró árfolyama elérte a 330 forintot, amit elemzők lélektani határként szoktak emlegetni. A forint árfolyama már a múlt hét végén is közel táncolt ehhez a szinthez, akkor 328, hétfőn és kedden pedig 329 forint fölött járt az euró árfolyama, szerda délelőtt fél 11-kor viszont már 329,98 forintnál járt az árfolyam.

Egy átlagos fiatal pár számára – amelyik a gyermekvállaláson gondolkodik – fontos kérdés lehet, hogy milyen kiadásokra lehet számítani a baba érkezéséig. Ezek a költségek elérhetik akár a 600 ezer forintot is. Sok családnak még akkor sem áll a teljes összeg rendelkezésére, ha készül a baba érkezésére. De miből lehetne finanszírozni a költségeket ebben az esetben?

A címvédő Berettyó otthon győzött, míg a DEAC idegenből hozta el a bajnoki pontokat.

Csak északkeleten és az Alpokalján lehet némi enyhítő eső.

Több százezer forintos kártérítés is járhat annak, akinek a repülőgépe legalább három órát késett, vagy törölték a járatát, esetleg elveszett vagy megrongálódott a feladott csomagja. Ám ha mégsem akar kompenzálni a légitársaság, erre egy fizetési meghagyással, Dániát kivéve, az egész EU-ban rá lehet kényszeríteni.

Jó évük van a fürdőknek. Igaz, Nyugat-Magyarországon idén kevesebb a látogató, de annyit nőttek az árak, hogy még így is jön a bevétel, keleten pedig vendégből és bevételből is egyre több van.

Óriási verseny van a világban az országok között a szakképzett munkaerőért, ebben Magyarország jó helyen áll, mutatja ezt az is, hogy minden eddiginél több szakmában tudott versenyzőt nevezni a fiatal szakemberek világversenyére - nyilatkozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az MTI-nek, miután Kazanyban vasárnap felkereste a WorldSkills rendezvényen induló magyar versenyzőket.

A MÁV Zrt. 2023-ig 50 vasútállomást újít fel, a vasúttársaság a saját forrásaiból évente 4-5 milliárd forintot fordítana a munkálatokra, amelyek az épületek állapotának javítását, az utasforgalmi terek komfortosabb kialakítását szolgálják – mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Nem névre szólóak lesznek a kiküldött utalványok, ezért a nyugdíjasok átadhatják hozzátartozóiknak.

Összesen öt hajdú-bihari települést érintenek a gyérítések.

« Előző « 2. oldal »  ... 1148 Következő »