2020. július 9. Csütörtök, Lukrécia.
 

fujjEgy óvónőt és élettársát azzal gyanúsítanak a rendőrök, hogy abuzálták a nő unokahúgát, a férfi saját gyermekükkel is folytatott szexuális cselekményeket, emellett a nő a rábízott óvodásokról is készített gyermekpornográf felvételeket - írja az MTI a rendőrség híre alapján.

Egy parlamentnek beadott törvénymódosítás (pdf) értelmében az autósoknak a jövőben nem kellene maguknál tartaniuk a forgalmi engedélyt és a jogosítványt, mert azt a rendőrök egy ellenőrzésnél az informatikai rendszerben le tudják kérdezni. A salátatörvény-tervezet az "Egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosításáról" címet viseli, a kormány (belügyminiszter) a benyújtója, és a forgalmi meg a jogsi csak egy kis része, alapvetően sok rendészeti tárgyú szabályozást újít meg a tervezet.

HUS 268978 fővel, 2727-re nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és elhunyt 9 újabb krónikus beteg, írja a koronavirus.gov.hu. Ezzel 300 főre emelkedett az elhunytak száma. Az elhunytakat felsoroló táblázatból kiderül, hogy meghalt egy 44 éves nő is, akinek az alapbetegségei magas vérnyomás, asztma, hepatitis C voltak.

Érdekes eredményeket mutatnak azok a koronavírustesztek, amelyeket magánlaborok, illetve cégek végeztek több ezer emberen Magyarországon, derült ki Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának előadásából azon a keddi online konferencián, amelyen a négy hazai orvosegyetem közösen jelentette be mintegy 18 ezer ember tesztelését az országban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti Bohák Csabát, a tatabányai Szent Borbála Kórház beteghordóját, írja a minisztérium közleményében.

Koronavírussal kapcsolatos álhíreket terjesztett két férfi Nógrád megyében, a rendőrség most zárta le a nyomozást, és adták tovább az iratokat az ügyészségnek, írja az MTI.

Néhány óra különbséggel halt meg egy koronavírusos házaspár Amerikában. Mary és Wilford Kepler 73 éve éltek együtt, egymás mellett feküdtek egy Milwaukee-i kórházban – írja a CBS News.

Múlt héten írtuk meg, hogy súlyosan aszályos helyzet van az országban, március eleje óta sehol nem esett jelentős csapadék. Az Időkép és az OMSZ előrejelzése szerint szerdán azonban végre megérkezhet a várva várt csapadék.

Vérplazma adására kéri a koronavírus-fertőzésen átesett, gyógyult betegeket, és mostantól a koronavirusplazma.hu címen is várják donorjelöltek jelentkezését.

A biztosítók az elmúlt hétvége szélviharai után több százmillió forintnyi kárral számolnak, kifizetéseik összege az időjárás miatt idén már majdnem akkora, mint tavaly a nyári viharszezont követően, közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-vel kedden.

Tavaly nyáron írtuk meg, hogy a Veszprém Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a 2018 szeptemberében, Badacsonyban történt, és a fiatal borász halálával végződő bántalmazás két elkövetőjével szemben. A két férfi az ügy korábbi szakaszában letartóztatásban volt, majd ebből bűnügyi felügyelet lett mindkettejüknél. ám egyikük - mint a friss ügyészségi közleményből kiderül - nem igazán tartotta be annak szabályait, így visszakerül a rács mögé.

DEBRE20151117003Elképzelésük volt, de azt mondják, valójában nem tudják, milyen az ideális terhesség: a szüléstől való félelmet felváltotta a koronavírus miatti aggódás, és ott lebeg a folyamatos bizonytalanság, hogy a legvégén egyedül kell-e majd végigcsinálniuk a vajúdást és a szülést, vagy legalább az egyiknél ott lehet a kísérőjük? Azok a kismamák, akik első gyermeküket várják a koronavírus-járvány miatt, most egy szokatlanul bizonytalan helyzetben vannak. A terhesgondozás olykor döcög, az információ kevés és egyáltalán nem egységes.

A szegedi ELI-ALPS épületeA szegedi ELI-ALPS lézeres kutatóközpontban is átmeneti kórházi kórtermeket alakítanak ki a járvány miatt. A szabad kapacitásokkal rendelkező lézerközpontban kihelyezett intenzív koronás osztályok működnek majd a Szegedi Egyetemmel együttműködésben. Az erről, illetve kapcsolódó kisebb munkálatokról szóló honvédségi beszámolót a HVG szúrta ki.

2020-04-20T000000Z 2034903265 RC298G9L6QEJ RTRMADP 3 HEALTH-COROOrszágos koronavírus tesztbe kezdenek május elsején a hazai orvosi egyetemek. Reprezentatív minta alapján két hét alatt 17 778 embert vizsgálnak meg, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről, és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról, jelentette be Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora egy online konferencián.

A hátrányos helyzetű gyerekeket oktató tanárok szerint a tanulóik harmada nem tudott bekapcsolódni a digitális oktatásba – derül ki egy friss kutatásból. Az eredmények alapján a kutatók arra számítanak, hogy tovább nő majd az iskolai szakadék a gyerekek társadalmi helyzete alapján.

Négy hónappal azután, hogy egy, a társai által visszahúzódónak ismert 17 éves győri diák megkéselte tanárnőjét óra közben, a győri Jedlik Ányos középiskolában, a rendőrség lezárta az ügyben a nyomozást, és a papírokat megküldte vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek, írtuk április 23-án. A Blikk most azt írja, a törvényszék úgy döntött, hogy otthoni felügyelet alatt várhatja a tárgyalást a diák, így kedd reggel elhagyhatta celláját. A fiú ellen előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat.

D ATI20200317012„Ahol a bölcsődék-óvodák bezártak, ott április 30-tól kötelező ügyeletet biztosítani. Természetesen ügyelni kell a szigorú járványügyi előírásokra, a gyerekek maximum ötfős csoportokban lehetnek.

Kishíján egy idegen asszonyt temetett el egy család a borsod megyei Arlón, tudta meg az RTL Klub Híradója.

Több budapesti kerületben is nyitva lesznek nyáron a bölcsődék és az óvodák, a munkába visszaálló szülőket szeretnék segíteni ezzel.

Az NNI által lefoglalt eszközökHárom koronavírusos álhírek miatt indult nyomozást zárt le a rendőrség. Mindhárom nyomozás olyan internetes tartalmakkal kapcsolatos, amelyek a járványról szóló, "köznyugalom megzavarására alkalmas" valótlan állításokat tartalmaztak - írja a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) közleményére hivatkozva az MTI.

DMARC20190322012Egy hónappal ezelőtt, a március 28-i sorsoláson megszületett az idén 63 éves ötös lottó történetének legnagyobb nyereménye, hiszen egy magyar szerencsés 6,431 milliárd forinttal gazdagodott. A játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kellett jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél, amit a napokban meg is tett. A Blikk megszerezte azt a kérdőívet, amit a nyertes névtelenül kitöltött.

Őrizetbe vették azt a harminc éves férfit, aki április 24-én délután először a házának udvarán durrogtatott gáz-riasztó fegyverével részegen, majd amikor a renőrök kijöttek, az utcán rájuk fogta a pisztolyt.

D KOS20200424011A Kína és Magyarország közötti légihíd jól működik, folyamatos a koronavírus-járvány elleni egészségügyi védekezéshez szükséges áruk szállítása kínai nagyvárosokból –közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben. Szijjártó azt elmondta,

HUS 3578Nem igazán ellenőrzik, a renitenseket büntetni sem tudják, de láthatóan sokkal többen hordanak maszkot a budapesti tömegközlekedési eszközökön, mint egy héttel korábban, persze még most is vannak kirívó esetek, másokra prüszkölő utasok – derül ki olvasónk maszkos beszámolóiból. A boltokban már nem ennyire jó a helyzet.

D  AS20200424004A hazai orvosi egyetemek a kezdetektől a nagy arányú tesztelés stratégiáját követik, derül ki a Válasz Online cikkéből. A lap információi szerint a négy magyar egyetem összesen 30 ezer koronavírus-tesztet végezhetett el a kórokozó magyarországi megjelenése óta.

« Előző « 2. oldal »  ... 1200 Következő »