2019. február 16. Szombat, Julianna, Lilla.
 

A borravalót nem befolyásolja már a bankkártyás fizetés: a legtöbb fogyasztó a kiszolgálás minősége alapján dönt, és ha megfelelő a fizetési rendszer, a vásárlók 54 százaléka is ad legalább 5 százalék borravalót.

Budapesten és 15 megyében is nőtt az influenzások száma.

Közelíteni fogják áraikat a már 27 százalékos áfával kínált lakásokéhoz azok a beruházók, akik még 5 százalékos áfateher mellett kaptak építési engedélyt. Az emelkedő árak miatt pedig végképp kiszorulnak az ingatlanpiacról azok, akiknek a következő ingatlanvásárláshoz nincs mit beforgatni, jelzáloggal terhelni vagy épp bérbeadásból származó bevétellel törleszteni.

Öt új játékot engedélyeztetett a Szerencsejáték Zrt.

Sokan baráti szívességként vállalunk kezességet, amit az esetek döntő részében mégsem hívnak le, de nem is teljesen vannak tisztában a következményekkel. Ezeket mutatta be az Adózóna.

Már csak néhány nap van hátra az egyedi gyógyszer-azonosítási rendszer éles indulásáig, melyet az Európai Unió országaiban, így Magyarországon is bevezetnek - írja az Origóhoz eljuttatott közleményében a Deloitte Zrt.

2010 óta pénzügyileg és gazdaságilag folyamatosan erősödik az ország – mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Bonyhádon a Digitális szakadék csökkentése elnevezésű projekt Tolna megyei első vállalati helyszínén.

Csökkent a munkaerőpiaci stabilitási index értéke.

És összességében is, jelentősen bővült tavaly a hazai sörök piaca.

Eredetileg 540 milliót terveztek elkölteni az egészségügyi szolgáltatásra, de ez végül 523,9 millióból meglett.

A múlt pénteki csökkentés hatását el is viszi az újabb üzemanyagár-emelés.

Éjszaka bőven 0 fok alá csökkent a hőmérséklet, nappalra meg felmegy + 6-7 fokra a hőmérő higanyszála, ennek bizonyosan nem fognak örülni az arra érzékenyek. Viszont február van, már fél lábon kibírjuk, amíg eljön a tavasz. Lássuk kicsit részletesebben:

12,9 millió eurót, azaz több mint 4 milliárd forintot költhet a kormány az Újbudát Csepellel összekötő Duna-híd engedélyezési tervdokumentációjára – írja az Átlátszó.

Babzsák, csocsóasztal, színes zsinórokon lógó égők, bringatároló a falon, és már kész is a trendi munkahely? Bár a kreatív folyamatokat, a tervezést valóban segíthetik a színes nagy terek és a jó hangulatú sarkok, de bármilyen jók, inspirálók legyenek is a munkakörülmények, a vállalat tevékenysége, belső filozófiája, képviselt értékei és etikai alapállása legalább ennyit számít.

A cél, hogy a saját márkás termékek csomagolása 2025-re száz százalékban újrahasznosítható legyen.

Rosszul zárta az évet a kiskereskedelem, úgy tűnik, hosszú távon nem fenntartható a korábbi növekedési ütem.

A dolgozók a napokban kapják meg emelt fizetéseiket, miután a kormány és a szociális partnerek tavaly decemberi megállapodásának köszönhetően 2019. január 1-től 8-8 százalékkal emelkedett a bruttó minimálbér és a garantált bérminimum összege - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

Vannak persze olyan munkakörök is, melynek képviselői jelentősen több bérre számítottak, mint amennyit a piacon valójában érnek.

Tavaly mennyiségben 4 százalékkal, értékben 11 százalékkal több sört vásároltak a magyarok, mint 2017-ben, az összforgalom meghaladta a 150 milliárd forintot – írta a Világgazdaság kedden a Nielsentől kapott adatok alapján.

Az EU-s vizsgálat alapján is eltér a keleti és nyugati EU-tagállamokban forgalmazott élelmiszerek összetétele, csakhogy az előzetes vizsgálatok alapján arról még korai lenne beszélni, hogy keleten gyengébb minőségű termékeket árulnának ugyanolyan márkanév alatt. Hamarosan viszont az Európai Parlament elé kerülhet a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló irányelv szigorításáról szóló tervezet, ami akár 10 millió euróra büntetné a diszkrimináló cégeket.

Viorica Dancila, Románia miniszterelnöke bejelentette, hogy a napokban benyújtják az Európai Bizottságnak az euró 2024-es romániai bevezetésének akciótervét, benne a pontos határidőkkel – írja a Romania Insider.

A Médiatanács nem hosszabbította meg a hét éves médiaszolgáltatási jogosultságát.

A buszvezetők és a szerelők is tömegével váltanak szakmát, ezért keveslik az idénre tervezett 5 százalékos béremelést. Ha marad az ütem, szerintük veszélybe kerülhet a szolgáltatás ellátása.

Egy hónapja léptek életbe a cafeteria változtatások, de még nem egyértelmű, volt-e értelme az átalakításnak. A munkavállalók fizetése ettől egyáltalán nem nőtt, hanem helyenként csökkent is.

Valós időben lehet majd tudni, pontosan mikor, hol, mi történik a dohánytermékekkel. A rendszer kiépítésére és ötévnyi üzemeltetésére 4 milliárd forintot szán az állami trafikcég. Az egyedi azonosítókért díjat számolhatnak fel a gyártóknak és az importőröknek.

« Előző « 2. oldal »  ... 1098 Következő »