2019. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az első negyedévben az államháztartás központi alrendszere - az önkormányzatok nélkül számolt államháztartás - 141,9 milliárd forintos hiánnyal zárt, ami lényegesen kevesebb a tavaly január-márciusi 871,9 milliárd forint deficitnél – írja az MTI a Pénzügyminisztérium (PM) alapján.

A héten még tovább drágul a gázolaj, a benzin literje marad 400 forint.

A horvát állampolgárok 53,4 százaléka elutasítja az euró bevezetését, 39,9 százalékuk a valuta bevezetése mellett áll, míg 7,3 százalék bizonytalan – írja az MTI a Vecernji List című horvát napilap felmérése alapján.

Sok munkavállaló tényleg megteszi a legtöbbet, ami tőle telik, de van, amikor nem a tervek szerint sülnek el a dolgok. Mi van, ha tévedünk? Hogyan orvosoljuk a hibát? Hogyan reagáljunk?

Legalább, de inkább többet, erre jutottak ausztrál kutatók, egy nem kicsi felmérés alapján: 150 ezer 45 évesnél idősebb embert vizsgáltak 9 éven át. 20-40 perc séta vagy lépcsőzés már sokat jelenthet.

Az időjárási hatásokon kívül főként a hatóanyagok kivonása miatt több mint 11 százalékkal csökkent tavaly a növényvédő szerek felhasználása a mezőgazdaságban az előző évhez képest - írja a Világgazdaság az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) tájékoztatására hivatkozva.

13-16 hónapos korban fogják beadni a gyerekeknek.

Térdprotézisműtétre például 10 hónap a várakozási idő az egri kórházban.

A magyarok többsége könyvet még mindig a könyvesboltban vesz.

Nagypéntek és húsvéthétfő napjain az általános munkarendben foglalkoztatott munkavállalók pihentek. Mások viszont dolgoztak. Kik oszthatók be rendes és rendkívüli munkavégzésre? Hogyan járjunk el a bérpótlékok elszámolása során? Az Adózóna cikkéből kiderül.

Milliárdokat grillezik el a magyar, a piackutatók mérései szerint ötödével többet kolbászt és sajtot sütögettünk, mint korábban.

Meleg, de esős idő lesz2019-04-24 06:16:41

Esőre és szélre kell számítani, de 20-25 fok lesz koradélután.

Az üzleti, ezen belül is különösen az ipari, építőipari várakozások romlása miatt jelentősen csökkent áprilisban a GKI konjunktúraindexe, nagyjából két évvel ezelőtti szintjére esett vissza – közölte GKI Gazdaságkutató Zrt.

Bár a munkáltatók többsége idén is megtartotta az előző évben kínált cafeteria-elemeket, az adóelőnye miatt kiemelt helyzetbe került a SZÉP-kártya, illetve a pénzkifizetés teszi ki a teljes cafeteria-juttatások 94 százalékát - derül ki a BDO Magyarország legfrissebb összegzéséből.

A nyolcadik évadával a végéhez érkezett az HBO sikersorozata, a Trónok harca. Az utolsó hat rész remélhetőleg elvarr minden szálat, lezár minden történetet, és méltóképpen búcsúzik a 21. század egyik legmeghatározóbb tévés produkciójától. Az Indexen minden kedden, tehát a magyarországi bemutató másnapján külön cikkben szedjük össze, mi történt a Trónok harca legutóbbi részében.

Egy év alatt jelentősen erősödött a lakosság hitelfelvételi aktivitása a Netrisk pénzügyi összehasonlító oldala, a Bankkalkulátor.hu adatai szerint. A cég az idei első negyedévben 26 százalékkal több személyihitel-igényt továbbított, ezek átlagos összege pedig 1,48 millió forint volt, ami 16 százalékkal haladja meg a tavalyi év hasonló időszakában mért 1,28 milliós átlagot.

Egy-egy bankszámla vezetéséért tavaly 9742 forintot kértek a bankok, 7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Ebben az összegben nincsenek benne a tranzakciókért felszámított díjak.

A tavalyi évhez képest minden régióban kedvezően alakult a szálláshelyek árbevétele az év elején, szállodai kategóriák között a négycsillagos hotelek teljesítettek a legjobban – írja keddi számában a Magyar Hírlap.

A marketing alattomos erővel hat a tudattalan énünkre, és már ott is egy tábla csoki a kezünkben. A neuromarketingesek legalábbis ezt akarják mindenkivel elhitetni, és hozzáteszik, hogy a döntéseinkért az agyi törzsdúcok területe a felelős. Tényleg ilyen egyszerűen működik?

Számlagyárat számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-Magyarországon - írja az MTI.  A bűnözői csoport félmilliárd forintnyi adót csalt el, de a költségvetésnek okozott kárt teljes egészében fedezi a gyanúsítottak és cégeik zár alá vett vagyona - közölte a NAV.

Lépfenével kezelnek egy házaspárt Békés megyében, tájékoztatta a Békés Megyei Kormányhivatal kedden az MTI-t. Elmondták, hogy a lépfene emberről emberre nem terjed, a kórházban lévő két betegen kívül újabb megbetegedésről nem érkezett jelzés, járvány nincs. A házaspár a célzott kezelésre jól reagál, állapotuk folyamatosan javul.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete szerint azonnali fuvardíjemelés szükséges a magyar fuvarozók túléléséhez.

Nemsokára beköszönt az esküvőszezon, vele egy időben pedig közeledik a 2018-as jövedelmekről szóló adóbevallás 2019 évi beadási határideje is: május 20-a. Legtöbben azonban nem tudják, mi minden minősülhet bevételnek, és mely esetben kell illetéket fizetni, adózni utána. Bevételnek minősül ugyanis a jegygyűrű, a nagyobb értékű nászajándék, karácsonyra kapott utazás, sőt még az ebédmeghívás is. A Pénzcentrum összegyűjtötte, mi minden minősül még bevételnek, és milyen ajándékok után kell illetéket fizetnünk.

Levegőn szárított mangalicasonkát, kézzel válogatott paprikát, húsgalambot, valamint zöldségkeveréket is díjaztak.

« Előző « 2. oldal »  ... 1123 Következő »