2024. május 28. Kedd, Emil, Csanád.
 

2020-04-24 11 11 28-Index - Belföld - Tényleg tömeges tesztelésrRétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kezdte az operatív törzs pénteki tájékoztatóját, ami főként arról szólt, hogy az idősekre fokozott figyelmet kell fordítani. Ennek a védelemnek része, hogy a kormány 2021-től fokozatosan visszavezeti a 13. havi nyugdíjat, de ezenkívül is számtalan intézkedés történt, amely az időseket segíti:

A természetes népességfogyás nagyot csökkent az év első két hónapjában, jóval több gyerek született és kevesebben haltak meg, mint 2019 január-februárjában, írja a hvg.hu. A portál emlékeztetett, hogy a KSH egyelőre csak a január-februári adatokat közölte, vagyis a koronavírus hatásait még nem figyelhetjük meg a számokon.

A jelek szerint mégsem született végleges döntés arról, hogy május 4-én tartsák meg az írásbeli érettségiket. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón elég kétértelműen nyilatkozott arról, amiről eddig úgy tudtuk, végleges.

Szent György napja alkalmából április 24-e a rendőrség állománya számára munkaszüneti nap. A police.hu-n olvasható közlemény szerint

Az öt- és húszezer lélekszám közötti kisvárosok kerülhetnek legelőször bajba a bevételek kiesése miatt, mert ott két-három vállalkozáson múlik az adóerő-képesség – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Schmidt Jenő. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke szerint a jelenlegi helyzetben négy dolog is sújthatja az önkormányzatokat:

Orbán Viktor egy korábbi interjúnEgy cipőben járunk a hallgatókkal, mi is csak figyeljük a tudósokat és a virológusokat” – kezdte Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott péntek reggeli, szokásos interjújában. A kormányfő szerint jobb, ha nem válik mindenki „botcsinálta” járványügyi szakemberré, hagyjuk a tudósokat, hiszen „kiváló koponyáink vannak”.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére online tudományos konferenciát tartottak a kutatások szerepéről, a koronavírus terjedésének fékezéséről, az egészségügyi védekezésre való eredményes felkészülést szolgáló beavatkozásokról.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 2383 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Újranyílik a régi hegyeshalmi határátkelő, jelentette be Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

DSC 4135Megdöbbentő látvány fogadja a Gyermekvasút mellett sétálót a Normafa közelében, a nemrég kialakított új elkerülő úttól nem messze. Egy hatalmas területen szinte minden növényzetet kiirtottak, munkagépek dolgoznak, csak néhány idősebb fa és egy magányos, furcsa vityilló áll az új pusztaság közepén. Amit ráadásul egy frissen felhúzott drótkerítés övez, elrekesztve az eddig használt gyalogutat. A Gyermekvasút mellett végig sem lehet menni, legfeljebb a köves mezsgye szélén botladozva, a kerítés mellett. Pontosan így nézne ki egy hatalmas lakópark-beruházás indítása, nem véletlen, hogy a Normafa - természetesen blog friss posztjában feltételezi, hogy erről lehet szó. Pedig nem: ez nem az, aminek látszik, a tét viszont hatalmas, a főváros egyik legértékesebb telkének sorsa.

Screen Shot 2020-04-23 at 10.18.01.pngA jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, időközben – a rehabilitációs és krónikus betegágyak átmeneti felszámolása miatt – a betegek áthelyezése jelen esetben nem kivitelezhető. Hozzátartozóval egyeztetve a beteget kielégítő általános állapotban, betegszállítóval otthonába szállíttatjuk

Alig több mint egy héttel az érettségi vizsgák kezdete előtt még mindig parázs szakmai viták zajlanak arról, hogy felelős döntés-e egy nappal a járvány előrejelzett tetőpontja után megkezdeni az írásbeliket. Közben az iskolaigazgatók gőzerővel dolgoznak a lebonyolítás részletein, a legapróbb mozzanatig igyekeznek megtervezni a vizsgákat. Hogyan lehet megoldani, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a diákok és a tanárok? Az biztos, hogy több mint kétszer annyi felügyelő tanárra lesz szükség, mint a korábbi években. Az Emmi általános iskolákból, egyetemekről hoz segítséget, de még Maruzsa Zoltán is beszáll a felügyeletbe. Ő dönthet arról is, lesz-e egyáltalán érettségi május elején.

Ezer táblagéppel és mobilinternet-hozzáféréssel segíti az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) az egészségügyi szakdolgozók gyermekeinek otthoni tanulását, közölte a szervezet. Közleményük szerint ezzel akarják megköszönni és elismerni a koronavírus járvány idején a frontvonalban küzdő kórházi ápolók megfeszített munkáját.

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az, a tatabányai mentőállomáson dolgozó férfi, aki még március 24-én lopott el gumikesztyűket, maszkokat és fertőtlenítő szereket a mentőállomás egészségügyi raktárából. A férfi

A szombaton érkező, lehűlést hozó hidegfrontot sem kíséri majd jelentős csapadék az ország túlnyomó részén, így nem mérséklődik majd az aszály, írta csütörtökön Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely az eső helyett por/homokvihar érkezésére figyelmeztet.

Képernyőfotó 2020-04-23 - 12.18.57.pngMájus 3-ig hatályban maradnak a kijárási korlátozások, ismételte meg a kormánydöntést az operatív törzs napi tájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes. Az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa azt is kiemelte, hogy a hétvégékre, valamint a május 1-jei munka ünnepére ismét megkapják az önkormányzatok, illetve a veszélyhelyzet ideje alatt döntési jogkörrel rendelkező polgármesterek a további szigorítások elrendelésére a felhatalmazást.

Novák KatalinJúlius elsejétől a cseden, gyeden és gyesen lévő anyák is igénybe vehetik a nyelvvizsga-, a KRESZ-tanfolyam- és a KRESZ-vizsgadíj visszatérítésének lehetőségét, mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Képernyőfotó 2020-04-23 - 11.11.33.pngA kihirdetett veszélyhelyzet 43. napján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő megtartották az online kormányinfót. A szerdai kormányülés után Gulyás Gergely bejelentette, hogy a védekezéshez szükséges felszereléseket beszerezték – elsősorban a Külgazdaság és Külügyminisztériumnak köszönhetően –, és még további eszközök is érkeznek az országba.

Éveken keresztül fizetett egy család nőtagjainak a szexért egy balatoni férfi, majd emiatt zsarolással több millió forintra lehúzták a pénztárcáját.

Kilenc településen keresztül üldöztek a rendőrök egy ittas sofőrt Nógrád megyében, mire elkapták, írja közleményében a Balassagyarmati Járási Ügyészség. Az ügyészség most emelt ellene vádat.

DBZOL20200422002A koronavírus-járvány magyarországi kitörése óta először engedtek be fotóst a Szent László Kórház intenzív osztályára, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik – az MTI fotósa jutott be a járványkezelés leginkább terhelt területére.

Társtettesként jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emeltek vádat a Sziget fesztiválon drogot áruló két holland fiatal ügyében, írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

Csütörtök reggel a 42-es számú főút és a 4808-as számú út kereszteződésében egy kisbusz és egy kamion összeütközött. A balesetben hatan sérültek meg, írja a Police.hu.

Négy hónappal azután, hogy egy, a társai által visszahúzódónak ismert 17 éves győri diák megkéselte tanárnőjét óra közben, a győri Jedlik Ányos középiskolában, a rendőrség lezárta az ügyben a nyomozást, és a papírokat megküldte vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek, írja a Police.hu.

HUS 9554Újabb 116 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 2284 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 14 idős krónikus beteg, ezzel 239 főre emelkedett az áldozatok száma, 390-en pedig meggyógyultak. Az aktív esetek száma 1655-re változott.

« Előző « 7. oldal » 10 11 12 13  ... 1201 Következő »