2019. május 23. Csütörtök, Dezső.
 
Kezdődik az érettségi2019-05-06 06:26:10

Reggel nyolckor több tízezer diák kezdi megoldani az érettségi feladatsorait.

Sok eső, napsütés, de köd is várható a jövő héten – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Ahogy a videós előrejelzésben fogalmaznak, jön a mélypont:

2013 óta hatalmas ütemben bővül a kiskereskedelmi forgalom és a lakossági fogyasztás – mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.

Euróban egyelőre nem gondolkodik a kormány, de bízik abban, hogy megmarad a 4 százalékos gazdasági növekedés és tovább tudja növelni a foglalkoztatottságot – hangzott el a konvegenciaprogram bemutatóján.

Idén várhatóan több mint 10 milliárd forintért kötnek támogatott mezőgazdasági biztosítást a gazdálkodók, amely után 2019-ben mintegy 5 milliárd forint díjtámogatást vehetnek igénybe, a díjtámogatási kérelmet május 15-ig érdemes benyújtani.

2019. június 7-10. között második alkalommal rendezik meg a Kézműves Sörfesztivál Gyula városában. A 2019-es program olyan színes programokat ígér, mint az ételkészítési bemutatók és kóstolók a kézműves sörgyártó cégek bemutatásával, szakmai workshopok, valamint a hazai könnyűzenei élet is képviselteti magát Ákossal, a Halott Pénzzel, a Bikinivel, vagy a Lorddal.

A képzettséget nem igénylő betanított munkáért óránként 800 és 1000 forint közötti összeget fizetnek a diákoknak, de akad olyan terület is, ahol 1500 forintos órabér sem elképzelhetetlen.

Berettyóújfalu, Debrecen – A DEAC hazai pályán, az MVFC idegenben szerepel pénteken.

Hajdú-Biharban – Az európai uniós forrásból megvalósuló „Maradj Hajdú-Biharban” program célja, hogy a fiatalokat helyben maradásra ösztönözze.

A gyermeket nevelő nők 67,5 százaléka volt foglalkoztatott 2018-ban Magyarországon, ami jelentős emelkedés 2010-hez képest. Az Európai Unió 28 tagállama közül a 9 százalékos magyar növekedésnél csak Írország (9,9) és Málta (22,6) produkált többet. Viszont az EU-ban a javítás ellenére Magyarország még mindig csak a 22. helyen áll, tehát van még hová fejlődnünk.

Megjelent a magyar kormány Európai Uniónak benyújtott, legújabb konvergencia programja, amelyben a makrogazdasági folyamatok elemzése (és a kormány elmúlt 9 évének hangos dicsérete) mellett arra is tesz előrejelzéseket, hogy hogyan alakulnak majd a magyar gazdaság legfontosabb makrogazdasági mutatói. Ezekben első látásra látni némi ellentmondást, és sok reménykedést, hogy a kormány nemrég kitalált programjai majd nagyon jól működnek.

2013 óta hatalmas ütemben bővül a kiskereskedelmi forgalom és a lakossági fogyasztás - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kifizetési kérelmet adhatnak be a 2012. július 16. és augusztus 16. között benyújtott támogatási kérelmekhez kapcsolódóan a támogatást elnyerő fiatal gazdák. A támogatási összeg fennmaradó 10 százalékának igénylésére vonatkozó kifizetési kérelmet a Magyar Államkincstár (MÁK) által rendszeresített nyomtatványokon, az ügyfél választása szerint elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, vagy az illetékes megyei kormányhivatal agrár- és vidékfejlesztést támogató főosztályához postai úton kell benyújtani egy példányban.

Egyre több egyéni vállalkozó van Magyarországon, ám még bőven az EU átlaga alatt vagyunk, mégis olyan országokat előzünk meg, mint Németország és Svédország. Itthon különösen megéri a kisadózó vállalkozások tételes adóját fizetni, hiszen évente mindösszesen 600 ezer forintot kell befizetni az államkasszába, és maximum 12 millió forintnyi bevételről állíthatsz ki számlát.

Nem lehet használni május 4-én szombaton 20 órától május 5-én vasárnap reggel 8 óráig a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer szolgáltatásait – közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. pénteken az MTI-vel.

A regionalizációról tárgyaltak, amiről Japánnal már sikerült megegyezni.

Kilencedik alkalommal adták át a MagyarBrands elismerést a legkiválóbb hazai magyar márkáknak, és 2018-ban első alkalommal a legkiválóbb munkáltatói brandeket is elismerésben részesítették. A program most már nemcsak a fogyasztók és üzleti döntéshozók figyelmét hívja fel a legsikeresebb magyar márkákra, hanem a munkavállalóknak is segítséget nyújt a munkaerőpiacon.

A sertéspestis okozta világpiaci folyamatok jelentős árfelhajtó hatással bírnak, a magyar állattartók ebből akkor profitálhatnak, ha bővülnek az exportpiacok és ha itthon továbbra is sikerül féken tartani a járványt, mondta a Magyar Nemzetnek a Magyar Fajtiszta Sertést Tenyésztők Egyesületének elnöke.

Vállalati önellenőrzés során idegen anyagot – almakocsányt találtak az osztrák előállítású almaporban, amelyet csecsemőknek és kisgyermekeknek szánt müzlik és kekszek készítéséhez használtak fel, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

A rendőrség szerint évről évre csökken a poggyászfosztogatások száma, és tavaly történt a legkevesebb bűncselekmény.

A személyi kölcsönnel és jelzáloghitellel szemben támasztott legfontosabb követelmény a magyar hitelfelvevők számára a kiszámítható és tervezhető törlesztés lett. Ehhez még akkor is ragaszkodunk, ha emiatt induláskor magasabb a THM vagy a törlesztőrészlet - derül ki az UniCredit Bank és az NRC reprezentatív kutatásából.

Május 13-án eldőlhet, mikortól megy át az átutalásunk 5 másodperc alatt, aznap ugyanis a hazai bankvezérek találkoznak a jegybank illetékeseivel, hogy megvitassák, készen lesz-e az azonnali fizetési rendszer a július 1-jei indulásra, vagy halasztás szükséges - értesült az mfor.

Leadta a kormány a 2019–2023-as konvergenciaprogramját az unió felé. A 2019-es évre 4 százalékos GDP-növekedéssel számolnak, valamint az azt követő években is 4 vagy afölötti növekedést jósolnak,

A nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgákkal indul a szezon.

Az április 30-i határidőig ennyien nyilatkoztak arról, hogy a jövőre megalakuló közigazgatási bíróságokon folytatják a munkát.

« Előző « 7. oldal » 10 11 12 13  ... 1136 Következő »