2018. július 22. Vasárnap, Magdolna.
 

Visszavonulót fúj a kormány az Európai Bizottsággal szemben, és legújabb adócsomagjában kiterjeszti a népegészségügyi termékadót (neta) a gyümölcspárlatokra és a gyógynövényes italokra is, vagyis az új adóval drágulnak majd a bolti pálinkák és az Unicum is.

A magyar mezőgazdaság még mindig szakemberhiánnyal küzd, legalább 50 ezer emberre lenne szüksége az ágazatnak. Nagy István agrárminiszter a Magyar Időknek adott interjújában azt mondta, olyan jogszabályi javaslatokat készítenek elő, amelyek több közfoglalkoztatottat ösztönöznek arra, hogy az idénymunka után hosszú távon is az agráriumban helyezkedjenek el.

Sokan úgy gondolják, hogy ha felvették a lakáshitelt, azzal már révbe értek és onnantól nincs is egyéb dolguk vele, csak a terheket fizetni. Pedig számos lehetőség áll a hitelfelvétel után is az ügyfél rendelkezésére, amivel érdemes foglalkozni.

Hiába a növekvő gyermekvállalási hajlandóság, ha mind kevesebb a szülőképes korú nő – figyelmeztet Spéder Zsolt, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatója.

Bár a bankkártyás fizetések száma és összértéke növekszik továbbra is iszonyatosan sok készpénz a gazdaságban.

Négy év alatt az átlagfizetés 42 százalékkal nőtt, a lakáshitelek átlagkamata pedig több mint 40 százalékkal 4,42 százalékra csökkent.

A júniusi viharok után a biztosítókhoz péntekig 18,5 ezer bejelentés érkezett, a károk előzetesen becsült értéke 1,914 milliárd forint a Magyar Biztosítók Szövetsége szerint.

A 24 éves férfi egy lakóház kerítésének hajtott. A berettyóújfalui rendőrök befejezték a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Vidám búcsú a sulitól2018-06-18 18:26:07

Bolondballagók lepték el Csökmő utcáit, intézményeit. Kedves színfolt ez évről évre a településen a búcsúzó diákoktól.

A nemrégiben összeházasodott Kurucz Tímea, Körösszegapáti református lelkésze és dr. Szabó Mihály, a falu háziorvosa volt a vendége a körösszegapáti nyugdíjas klubnak a napokban.

Jól működik az óvodatársulás, az idén Körösszegapátiban találkoztak gyerekek, az óvónők és a dajkák.

A költségvetési tervezet alapján jó magas, 4,1 százalékos növekedést vár a kormány jövőre, de azért felkészülnek arra is, ha az eurózónában vagy a világgazdaságban komolyabb bajok lesznek. Egészségügyre, sportra, kultúrára és közlekedésre több pénz jut, oktatásra reálértéken nagyjából ugyanannyi mint eddig. A közszférában jöhet a béremelés, bár erről egyelőre nem sokat lehet tudni.

Kiemelten a sebességtúllépést is figyelik a rendőrök.

A meghirdetett, kétnapos ingyenes szűrővizsgálatra nagy volt az érdeklődés.

Elég szomorú képet fest Magyarországról az OECD legújabb jelentése. A nemzetközi szervezet a társadalmi mobilitást vizsgálta, és azt, hogy hány generáció alatt tudnának kimászni a szegénységből azok, akik szegénységbe születtek. Eszerint

Donald Trump amerikai elnök pénteken bejelentette, hogy az Egyesült Államok kormánya 50 milliárd dollárnyi kínai termékre vet ki 25 százalékos védővámot - írja a BBC. Erre válaszul a kínai kormány nagy valószínűséggel hasonló vámokat vet majd ki amerikai termékekre, vagyis hónapok fenyegetőzése után élesbe fordulhat a kereskedelmi háború a világ két gazdasági óriása között.

A szlovák–magyar határnál engedték szabadon a hazánkban kószáló medvét, akire egy GPS nyomkövetős nyakörvet is raktak, hogy figyelni tudják az útját, írta a Bors.

Hétfőn még elsősorban a Dunától keletre kell számítani záporokra, zivatarokra, egy-egy helyen felhőszakadásra, jégesőre is, a Dunántúlon jóval kisebb az esélye a csapadéknak, itt ígérkezik több napsütés. Élénk, több helyen erős, a Nyugat-Dunántúlon és zivatarok környezetében viharos lesz az északias szél. 25 és 30 fok között alakul a csúcshőmérséklet – írja az Időkép.

Magyarország 2030-ra nettó befizető ország lesz az unióban, „nem akarunk a németek pénzén élni”, ugyanakkor Magyarország tisztában van saját erejével, súlyával és feladatával mint uniós tagállam, és nem vágyik európai politikai szerepre, mondta a hvg.hu tudósítása szerint Orbán Viktor azon a konferencián, amelyeit Budapesti Európa-beszéd címmel Helmut Kohl néhai német kancellár halálának első évfordulóján rendeztek.

Egyes helyeken a jövő héten lesznek a bizonyítványosztó és tanévzáró ünnepségek.

A 12 órányi vezetés után a mozdonyvezetőnek biztonsági okokból kellett leállítania a vonatot.

A mezőgazdaság egyre jobban megérzi, hogy alig vannak alkalmi munkavállalók.

Szűcs Józsefné érdeklődik a világ történései iránt, a virágait szeretettel gondozza és szívesen beszél a múltról.

Orbán Viktor már többször utalt arra, hogy a felcsúti kisvasútnak rövid a vonala. A nyilatkozatok, tervek, pletykák alapján eddig annyit tudhattunk, hogy a jelenleg Felcsút és Alcsútdoboz között néhány kilométeren közlekedő vasutat Bicske és Lovasberény irányába bővíthetik.

Pénteken a borús, felhős idő mellett 21-26 fokos időnk lesz, csapadékra elsősorban a délkeleti országrészben kell számítani. Az Időkép szerint viszont ez már a javulás jele az elmúlt napok őszies időjárása után, ugyanis a hétvégére visszatér a meleg, nyári idő.

« Előző « 7. oldal » 10 11 12 13  ... 1054 Következő »