2019. március 26. Kedd, Emánuel.
 

Már egy pár tucat dolgozót kölcsönző cégnél is több tízmillió forint lehet a büntetés.

Sokkal több magyar férfi dolgozik, mint ahány nő van munkában, és a két nem közötti különbség egyre nagyobb.

Csaknem 200 ezren rendezték már a tartozásukat.

Megtört a 2015 óta folyamatosan emelkedő trend, de ebben a kormány mozgósító erőfeszítései mellett a szezonalitás is szerepet játszhat.

Ötmilliót ad a kormány a vásárlásra, de egy 90 négyzetméteres falusi ház átlagára 7,2 millió forint.

A változó kamatozású lakáshitelek gyakorlatilag eltűntek, miközben ritka sok hitelt vesznek fel a lakásvásárlók.

3,1 százalékosra nőtt februárra az infláció.

40 ezer dollárt, vagyis több mint 11 millió forintot kérnek egy üveg 2008-as Royal Tokaji Esszenciáért, írja a Fortune. Az újság szerint ezzel a magyar bor a legdrágább az egész világon. Az újság részletes cikkben foglalkozik azzal, hogy a tokaji bor miért kerül ilyen sokba.

Július elsejétől már használt lakás vásárlására is igényelhető a csok mellé felvehető kamattámogatott kölcsön, amely két gyermek esetén 10 millió, három gyermek esetén 15 millió forint – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Pitti Zoltán közgazdász szerint a lakosság 60 százaléka a nemzeti átlagjövedelemnél kevesebb pénzből kénytelen megélni, a legnagyobb baj azonban mégsem ez.

Erősen indult az év a lakáshitelek és személyi kölcsönök piacán, az új folyósítások összege megközelítette a 100 milliárd forintot, azaz egy munkanapra több mint 4 milliárd forint hitel jutott, derül ki a money.hu elemzéséből. A lakáshiteleknél a 62 milliárd forintos összeg 9 százalékos növekedést jelent, ez az elmúlt 10 év legmagasabb adata. Az új személyi kölcsönök összege 25 százalékkal 34 milliárd forint fölé ugrott, erre szintén nem volt példa az elmúlt évtizedben.

A bankszektor 2018-ban  konszolidált szinten elért 645,3 milliárd forintos nettó tárgyévi eredménye 9,6 százalékkal volt magasabb az előző évnél, olvasható az MNB sajtóközleményében.

A műszeres leszállító berendezés cseréje miatt április közepétől június első feléig lezárja a Budapest Airport a hosszabb, 2-es kifutót, így a repülőtér forgalmát egy pályán bonyolítják majd le. A 3,7 kilométer hosszú pálya északnyugati végén lévő műszeres leszállító berendezést kell kicserélni. Ez a berendezés segít a pilótáknak abban, hogy éjszaka, illetve rossz látási viszonyok között is biztonságosan tudjanak landolni a géppel.

Jelentősen csökkent az influenza miatt orvoshoz fordulók száma, a betegek száma már nem éri el a járványküszöböt, így - bár megbetegedések még vannak - a járvány befejeződött, írja az MTI a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtöki jelentése alapján.

Akár 27 milliárd forint is a lakosság zsebében maradhat, amennyiben az Országgyűlés elfogadja a Pénzügyminisztérium kedden benyújtott javaslatát – írja a PM szerdai közleményében. A javaslat értelmében többek közöt június 1-jétől adómentes lesz a lakossági állampapírok kamata. A kamatadó eltörlése után 13-17 milliárd forint maradhat a befektetők zsebében a tárca számításai szerint.

Megjelentek a kormány legújabb demográfiai programjához tartozó, 10 millió forintos babaváró hitelének részletei a Magyar Közlönyben.

Az Egyesült Királyság vámmentessé tenné az import termékek javát, amennyiben a no deal brexit forgatókönyve válna valósággá, tehát alku nélkül lépnének ki az unióból, adta hírül a BBC. A javaslat jelenlegi formája szerint a termékek 87 százalékát lehetne vámmentesen bevinni az országba, csak néhány ágazatot védenének vámokkal, például a mezőgazdaságot. A marhahús, birkahús, baromfihús és néhány tejtermék vámmal lenne védve.

Elkészült az szja-bevallási tervezetekkel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a tavalyihoz képest csaknem ötszázezerrel többen, 5,6 millióan kaphatnak segítséget az adóbevalláshoz - írja az MTI.

A kis falvakban nem az a gond, hogy nincs hol lakniuk az embereknek. Azért pedig teljesen fölösleges volna új házakat felhúzni, hogy néhány év elteltével azok is üresen álljanak. Mással van a gond. Csanádpalotán jártunk.

Az év második felében az összes belföldi IC-kocsiban lecserélik a 3G-s mobilnetet 4G-s internetre. A MÁV azt ígéri, 2020-ig a teljes eszközparkját modernizálja.

Hamarosan kiderül, hogy melyek a legújabb pálinkák, amelyekre érdemes odafigyelnünk, ha fontos számunkra az, hogy valóban kiváló minőségű italokat fogyasszunk. A 20. Gyulai Pálinkafesztiválon adják majd át a Brillante-díjakat, amelyekkel az ország legkiválóbb pálinkáit ismerik el a szakemberek. Na, de vajon hogyan derül ki az, hogy melyek lesznek a legjobb pálinkák? Erről kérdeztük Lovassy Györgyöt, a Brillante verseny igazgatóját.

A BMW és a Daimler új generációs szolgáltatásokkal foglalkozó közös vállalatot indított, amiben egyesülnek a vezető nélküli járművek, használat után fizetendő autóhasználat, valamint az autómegosztás.

Magyarország soha nem látott mélységbe süllyedt a legfrissebb egészségügyi fogyasztói index rangsorán, írja Kovácsy Zsombor egészségügyi szakjogász a közösségi oldalán.

Hazánkban a sör és a tömény a nyerő, és minél iskolázottabb valaki, annál nagyobb a valószínűsége, hogy hetente a pohár fenekére néz. Az európaiak ötödének gondot jelent saját vagy mások alkoholizmusa.

A fáradtság csak egy vészjel a sok közül, ami arra figyelmeztet, hogy ideje lassítanunk. A munkafüggőség jó útlevél lehet a ranglétra legfelső fokának eléréséhez, de ezért biztosan kemény árat kell fizetnünk. Megmutatjuk, hogyan találja meg az egészséges egyensúlyt otthon és a munkájában egyaránt.

« Előző « 7. oldal » 10 11 12 13  ... 1111 Következő »