2019. január 24. Csütörtök, Timót.
 

Sokkal kevesebb cafeteriát adhatnak a cégek a dolgozóiknak, tovább egyszerűsödik az adóbevallás, és meccsjegyet is lehet adómentesen adni. Összegyűjtöttük, mi minden változik a vállalkozások életében az új évtől.

Tizenhárom milliárd forintot fizethet idén osztalékként a költségvetésbe a Szerencsejáték Zrt. A magyarok hallatlanul sok pénzt hagynak a lottózókban, és főleg kaparós sorsjegyeket vesznek. Mind többet játszanak a nők és a fiatalok, a lóverseny pedig ismét divatba jön.

A Magyar Posta Zrt. a kínai áruk egyik legnagyobb csomaglogisztikai kelet-közép-európai központjává akar válni - egyebek mellett erről is beszélt Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter a Magyar Időknek adott interjújában. A miniszter a lapnak elmondta, hogy első lépésként a negyedik legnagyobb kínai csomaglogisztikai céggel közös vállalatot indított a társaság.

Éjszaka jelentős hidegfront vonul át az országon.

Letaszította a trónról az évek óta vezető társadalombiztosítási ügyintézői képzést a bérügyintézői – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s toplistájából. Az ipari képzések közül a targoncavezetői a legnépszerűbb.

Miskolcon éjfél után nyolc perccel született 2019 első újszülöttje. Leveleki József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szülész orvosa az MTI-nek elmondta: a kislányt a Vanda nevet kapta.

Remélhetőleg mindenki az utolsó szelet bejglit, az utolsó tál kocsonyát fogyasztja, és fogadalmakkal tele tekint az új évre. Összegyűjtöttünk néhány fontos dolgot 2019-ről, ami az évtized utolsó éve lesz, és a periódusos rendszer évének választották. 2019-ben 14 munkaszüneti nap lesz, és hét hosszú hétvége. Ha ön nyugdíjas, szereti a tejet, de a kólát és a csipszet sem veti meg, mindenképpen olvassa el cikkünket.

2019-ben és 2020-ban is, 8–8 százalékos emelés lesz, így jövőre a minimálbér 149 ezer forint, a garantált bérminimum pedig 195 ezer forint lesz – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter, írja a Hírtv.hu.

A minimálbér változásával emelkedik a gyermekgondozási díj (gyed) és a diplomás gyed összege, valamint megjelenik a gyermekek otthongondozási díja (gyod) is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

Andi képei 2019-01-01 06:37:01

Rekordszintre emelkedett a Gazprom idei gázexportja - jelentette be pénteken a gázipari holding vezérigazgatója, Alekszej Miller.

Megszűnik a bazári hangulat a Nyugati téri aluljáróban, a MÁV sorban mondja fel az előnytelen szerződéseket a boltok üzemeltetőivel. A metrórekonstrukcióval párhuzamosan várható az aluljáró és a tér teljes megújítása - tudta meg a Magyar Idők.

46 újabb töltőállomáson helyeztek el ilyen eszközt.

Pár fokos lehűlés várható csak az év utolsó napjain.

Céges ügyfelek számára előnyt jelenthet, hogy a 2018-ban történő vásárlás még az idei céges költségeket terheli. Ezáltal csökkenthető az adózás előtti eredmény, így optimalizálva az idei év adóterheit. Fontos azonban tudni, hogy a megvásárolt matricák csak 2019. január 1-től lesznek érvényesek. Az úthasználati jogosultság egészen 2020. január 31-ig, azaz 13 hónapon keresztül érvényes.

Kedvező adatokat közölt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) az álláskeresők számáról. Egy év alatt egy kisebb városnyi emberrel kevesebb keres munkát.

A bankráció.hu felmérést készített a magyarok hitelfelvételi szokásairól. 2018 első tíz hónapja alapján kijelenthető, hogy a lakosság egyre több hitelt vesz fel, a lakás- és személyi kölcsönök értéke is megugrott.

Az elmúlt 16 évben Észak-Magyarországról 58 és fél ezren, Észak-Alföld településeiből pedig 64 ezren költöztek, főleg fiatalok – derül ki a KSH legújabb tanulmányából.

37, 4 milliárd forintban állapítják meg az előadóművészeti szervezetek támogatását.

A pénzügyminiszter szerint a gazdaságot a fogyasztás is nagy mértékben hajtja előre.

A karácsonyt a fiatalok 92 százaléka a családjával tölti, szilveszterre viszont csak az 56 százalékuk marad otthon. A dolgozó fiatalok 12 százaléka az ünnepek alatt sem pihen, a két ünnep között pedig már a fiatalok majdnem fele megy vissza dolgozni – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. Télen átlagosan 6 napot vannak szabadságon a megkérdezettek, 29 százalékuk azonban egy napot se tud pihenni ilyenkor. A belföldi pihenést a többség kevesebb mint 50 ezer forintból megoldja, de száz fiatalból 12-nek több mint 150 ezer forintja van ugyanerre.

A vizsgált 51 kereskedelmi lánc mindegyike lehetőséget ad a hibátlan termékek visszavételére különböző feltételek mellett - írja az MTI a Consumer Protection Contact fogyasztóvédelmi tanácsadó cég legújabb felmérése alapján. A kutatásból kiderül:  a tavalyi 60-ról 71 százalékra emelkedett azoknak az üzleteknek az aránya, amelyek a csere vagy a levásárlás lehetősége mellett pénzvisszatérítést is felajánlanak.

A magyar dolgozók több mint fele tömegközlekedik, a legtöbben fél-1 óra alatt érnek be a munkahelyükre, és havi 5-10 ezret költenek közlekedésre, egyebek mellett ezek derültek ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital közös kutatásából.

Hétfőn elérkezik a 2018-es év utolsó napja, ez pedig azt jelenti, hogy magyarok millióinak kerül virsli, lencse és pezsgő az asztalára. Nem mindegy azonban, hogy hol, milyen áron szerzi be valaki az ünnepi ételeket, italokat. Aggódni ugyanakkor nem kell, hiszen az nagy áruházláncok rengeteg tematikus akcióval várják a vásárlókat az év utolsó hetében is, a Pénzcentrum pedig össze is gyűjtötte az akciók legjavát.

A magyar ingatlanpiac mintegy 160 ezer tranzakcióval zárhatja az évet, ami 3 százalékos növekedés 2017-hez képest - ezt közölte az Otthon Centrum (OC) legújabb becslésének adatait csütörtökön az MTI-vel.

« Előző « 7. oldal » 10 11 12 13  ... 1093 Következő »