2020. július 8. Szerda, Ellák.
 

DSC 1501A járványügyi időszakban minden olyan helyzetben érdemes maszkot viselni, amikor több emberrel is találkozhatunk, a 65 éven felüliek számára pedig javasolt, hogy maszkban lépjenek ki az otthonaikból. A lakosság számára a sebészi maszkok helyett a dupla rétegű, magas hőfokon mosható textil maszkokat ajánljuk

shutterstock 1285202524Az egészségügyi dolgozók támasza lettünk. Ha netán a kórházban vagy a családban már nincs erre kapacitás, akkor hozzánk is tudnak fordulni. Ez egy megnyugtatás mindenkinek, hiszen közösen el tudunk érni valamit. Mi úgy gondoljuk, hogy nekünk hétköznapi embereknek is bele kell tennünk valami ebbe az egészbe, hogy hamar túl legyünk rajta

HUS 1509Újabb 70 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 2168 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 225 főre emelkedett az elhunytak száma. A gyógyultak száma 8-cal nőtt, így már 295-en vannak, akik gyógyultan távoztak a kórházból, közölte a koronavírusról szóló kormányzati tájékoztató oldal.

A honvédség közleményt adott ki kedden, ami szerint a 25. Klapka György Lövészdandár rendszerből kivont harc- és gépjárműveket szállít a Magyar Honvédség központi raktáraiba, 2020. április 22. és május 12. között közúton és vasúton kerül sor az alábbiak szerint:

Több mint egy hónapos hajó és repülőút után hazaért Szécsi László, az óceánjárón ragadt youtuber.

Betiltották az alkoholfogyasztást Nagyatád közterületein, miután a helyieket a járványügyi szabályoknál jobban érdekelték, hogy kivel mi történik éppen, és hogy éli meg a bezártságot, amit dohányboltok előtt csoportosulva beszéltek ki.

A főpolgármester javaslatára szerződést bontanak Nagy Zsolttal, a BKK elektronikus jegyrendszer projektvezetőjével, aki zaklatási ügybe keveredett. Nagy Zsolt a Magyar Nemzet cikke szerint a BKK vezérigazgató Varga Ivett-tel közeli viszonyban van.

Az érettségi vizsgák lebonyolítása során nem határoztunk meg jogszabályban életkori korlátokat.

D BUS20200421013Elkészült a 150 fő befogadására alkalmas mobil járványügyi kórház Kiskunhalason, ami két és fél hét alatt épült meg – írja az MTI.

Április 27-től nemcsak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain, hanem

Miközben nagy vitát váltott ki a kormány azon döntése, hogy május 4-én el kell kezdeni az érettségit (ami idén kivételesen csak írásbelikből áll majd), mivel közben ugyancsak a kormány saját (nyilvánosságra nem került) modelljei alapján május 3-án tetőzik a koronavírus-járvány új fertőzöttjeinek száma is, ugyanazon a napon két, egymásnak szögesen ellentmondó közvélemény-kutatás jelent meg a döntés társadalmi támogatottságáról.

2020-04-19 08 36 41-Nyugdíjasház és Idősek Gondozóháza - Google SENKI NEM FERTŐZŐDÖTT MEG KORONAVÍRUSSAL AZ ERDŐKERÜLŐ UTCAI NYUGDÍJASHÁZBAN ÉS GONDOZÓHÁZBAN

Semmit nem bízna a véletlenre a Pécshez közeli, 6900 lakosú Kozármisleny, ahol a teljes felnőttkorú lakosság tesztelésére tettek javaslatot. A koronavírusteszt önkéntes alapú lenne, viszont csak az időseknek segítő önkéntesek és a városi dolgozók kapnák meg ingyen – a többi önként jelentkező az önkormányzat támogatásával, a piaci árnál jóval olcsóbban tudhatná meg, átesett-e már a fertőzésen, írja a Szabad Pécs.

Egy korábbi, szintén Kínából érkezett újabb egészségügyi védőfelszerelés-szállítmányt pakolnak ki a Liszt Ferenc repülőtéren 2020. április 18-ánKedden négy repülőgép összesen 4,9 millió maszkot, 2 millió kesztyűt és 193 ezer védőruhát, illetve

Menetrendszerűen hétvégére érkezik hidegfront, a szeles szombat után vasárnap már 20 fok sem lesz, írja az Időkép.

2020-04-21 11 34 25-Index - Belföld - Kétszáz fölött a halottak,Köszönetet mondott az élelmiszeriparban és az agráriumban dolgozó embereknek az operatív törzs keddi tájékoztatójának kezdetén Zsigó Róbert. Az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára Magyarország élelmiszerellátásának körülményeiről beszélt, a járvány okozta kihívásokról.

A turizmus leállása miatt újra termálvízzel telt meg a Nagyvárad szomszédságában fekvő Püspökfürdő korábban kiszáradt tava, több állat és növényfaj utolsó példányainak az egykori természetes élőhelye, írja az MTI.

Magukat a sértettek unokáinak kiadva hívták fel telefonon áldozataikat, hogy így csikarjanak ki pénzt az idős emberektől.

Régóta elégedetlen volt sorsával, amiért szüleit és a betegségét kezelő szakembereket okolta az a férfi, aki tavaly áprilisban 15 késszúrással ölte meg édesapját egy Hajdú-Bihar megyei kistelepülésen.

Clipboard01 81Megfordult, majd a forgalommal szemben haladt egy csongrádi férfi az M43-as autópályán Szeged közelében pénteken dél előtt, olvasható a Police.hu-n.

Négy nyelvvizsgaközpont is tarthat online nyelvvizsgákat a járványhelyzetben, már május elejétől kezdve, értesült a Magyar Nemzet.

Közel 37, 5 ezer diák nem rendelkezik a szükséges eszközökkel, vagy még internettel sem a digitális távoktatáshoz, írja a Népszava. Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ (KK) elnöke múlt pénteken az InfoRádióban ismerte el, hogy a központ alá tartozó 750 ezer diák öt százalékának okoz gondot a távoktatás. Esetükben levél útján oldják meg az oktatást. Ugyanakkor a KK korábbi tájékoztatása szerint nemcsak levélben, hanem telefonon vagy családsegítő szolgálat közreműködésével is eljuttathatják a feladatokat és a tananyagot.

„Az érettségik lebonyolításánál olyan tanári végzettséggel rendelkező pedagógusok is bevonhatók, akikkel az intézmény nem áll jogviszonyban” – derül ki abból az április 20-i ajánlásból, melyet Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár küldött az intézményeknek. A hivatalos iratot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tette közzé a Facebook-oldalán.

AJO 0824Újabb betegeknél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 2098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 213 főre emelkedett az elhunytak száma, 287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 842 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára, közölték a koronavirus.gov.hu oldalán.

A koronavírus-járvány miatt lezárták a határokat a külföldi állampolgárok előtt, de azokat beengedik az országba, akik családjukkal Magyarországon élnek, derült ki a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) írásából.

« Előző « 7. oldal » 10 11 12 13  ... 1200 Következő »