2018. november 20. Kedd, Jolán.
 

A Wizz Air idén is, mint tizennégy éve mindig, 20 százalék körüli növekedést fog elérni - nyilatkozta Váradi József, a Wizz Air alapító tulajdonosa és vezérigazgatója a novekedes.hu portálnak. Szerinte tévhit, hogy sok járatot törölnek.

Sok aspektusában mutattuk már be azt, ahogy Mészáros Lőrinc vagyona és gazdasági befolyása meseszerűen növekedett: kiszámoltuk többször is, hogy nagyjából mennyit érhetnek a cégbirodalmát alkotó vállalkozások, hogy a cégei milyen ütemben növekedtek az olyan sikercégekhez képest, mint mondjuk a Facebook vagy az Apple, hogy volt-e már nála gyorsabban gazdagodó ember a magyar történelemben, és hogy ha ilyen ütemben gazdagodik, mikorra lesz ő a világ leggazdagabb embere.

Másfél hónappal a tanévkezdés után, október közepén is közel 1300 betöltetlen pedagógus álláshely volt a Klebelsberg Központ (KK) által fenntartott intézményekben a tankerületek adatai alapján, a szakszervezet szerint azonban a valóságban ennél is rosszabb lehet a helyzet – írja a Népszava.

Mikor közölhető a köztisztviselővel a felmentés, a felmentési időszak alatt bekövetkezett illetményalap-emelést figyelembe kell-e venni a végkielégítésnél?

Mintegy 8-10 százalékkal emelkedhetnek az előző évhez képest a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) díjai, de míg egyes szegmensekben a tavalyihoz hasonló díjak várhatók, másutt akár 30 százaléknál is nagyobb lehet a növekedés - tudatta a Netrisk.hu. Az átlagdíj 25 ezer forint körül alakulhat.

Csak a 2500 négyzetméternél nagyobbakat, idén december végéig.

Tízmilliós összegeket csalnak el Magyarországon olyan bűnözők, akik hihető mesével bírnak rá embereket arra, hogy tíz- és százmilliókat utaljanak el nekik. Például lakásra, annak megtekintése nélkül, vagy kereskedelmi ügyletre, cégvásárlásra. Azt használják ki, hogy a banki utalások akkor is elmennek a megadott számlaszámra, ha a kedvezményezett neve nem stimmel.

A korábbinál is kedvezőbb feltételekkel pályázhatnak helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint ezek tulajdonában álló gazdasági társaságok munkásszállók építésére, felújítására - ezt mondta a Magyar Időknek Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

A webes piac 60 milliárdos bevételre számít novemberben, ennek felét november 23-án akarják behúzni. Soha nem látott tülekedésre lehet majd számítani.

Aki mostanáig nem tudott állást találni, az tényleg nagy bajban lehet. Szinte nem tud már hova csökkenni a munkanélküliség, az egy hónappal korábbihoz képest nőtt is a ráta. Eközben egyre többen hagyják ott a közmunkát.

November 7-én éjfélig érvényesek a vasúti és a közúti helyközi járatokra szóló októberi bérletek. Így szeretnék problémamentessé tenni a hosszú hétvége utáni utazásokat.

Nincs egyedül azzal, ha azt gondolta mostanában a temetőbe menet, hogy nem szokott ilyen meleg lenni halottak napja környékén. Sőt, ahogy az az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint melegrekord dőlt meg az országban november elsején.

Szigorú takarékossági intézkedéseket írt elő az Eötvös Loránd Tudományegyetem kancellárja a Természettudományi, a Bölcsészettudományi és a Társadalomtudományi karokon. A kancellári utasítás bér- és létszámstopot ír elő, leállítja a beszerzéseket. A Természettudományi Kar Biológiai Intézetében közben néhány oktató „sztrájkba" kezdett: mivel nincs pénz, a kísérleteket csak „szóban" végzik el. A helyzet nem csak azért alakult ki, mert kevés az állam által adott képzési normatíva. A bajba került karoknak is változtatniuk kellene, mivel kevés a hallgató, sok az oktató és széttagolt a képzési szerkezet.

Az idei első fél évben 9700 munkáltatót ellenőriztek a hatóságok, közülük 6400-nál tártak fel munkaügyi szabálytalanságokat, amelyek az ellenőrzött 41 ezer munkavállaló 61 százalékát érintették. Az ellenőrzések alapján az derült ki, hogy a túlóráztatással, munkaidővel kapcsolatos jogsértések az összes jogsértés nagyjából negyedét teszik ki.

Érdekes jelenség figyelhető meg mostanában, hiszen a felhasználók által kitörölt alkalmazások valósággal kísértenek az interneten. Az applikációk készítőinek ugyanis sikerült elérniük, hogy láthassák, mikor törli ki egy felhasználó az alkalmazásukat, ezután pedig hirdetésekkel bombázhatják akkor is, ha az illető úgy véli, már megszabadult attól.

Már kitölthető az az adatlap, amellyel indulni lehet a jövő hétfőn megnyíló háztartási nagygép csere pályázaton és amellyel 20-45 ezer forint közötti vissza nem térítendő támogatást lehet nyerni energiatakarékos új mosógép, hűtőgép, vagy fagyasztó vásárlására.

Haifa, Izrael harmadik legnagyobb városa, gondolt egy nagyot és történelmet írt.

A megyei jogú városok komoly gazdasági potenciált jelentek Magyarországon, környezetvédelmi és piacfejlesztési törekvéseiket a kormány is támogatja - mondta Nagy István agrárminiszter kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. A minsztérium pedig új források elérhetővé válásáról adott tájékoztatást.

Összegyűjtötte az Adózóna, mire érdemes figyelniük azoknak, akik virágot árulnak halottak napján vagy épp a novemberi névnapokon.

A lakhatási támogatást, valamint a tankönyvtámogatást is megemelnék.

Nincs sok esélyük az adósoknak.

Az idén tovább bővült a magyar ásványvízpiac: a Nielsen legfrissebb elemzése szerint 2018. január-szeptember között 5,8 százalékos növekedést ért el a tavalyi év azonos időszakhoz képest, az értékesített darabszámokat tekintve. Hazánkban a szénsavmentes ásványvíz fogy a legjobban, egyezően a nyugat-európai trendekkel.

A hazai, segédmotoros kerékpárok nélkül számított, és kötelező felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkező gépjárműállomány már túllépte az ötmilliós darabszámot, túlnyomó részük magántulajdonban lévő személygépkocsi. A novemberi kampányidőszakban, amelynek díjait a biztosító társaságok - saját stratégiáik mentén - ezekben a napokban kalkulálják ki, és legkésőbb november 2-ig teszik közzé, már csak nagyjából minden negyedik autós érintett – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Példamutató büntetést vár a hatóságoktól egy fogyasztóvédelmi szervezet, amely a legnépszerűbb, kisgyermekeknek szánt applikációk vizsgálatakor súlyos problémákat tárt fel. Még az 5 éven alattiaknak szánt játékok és oktatási appok is tele vannak hirdetésekkel, amelyek elterelik a figyelmet a játékról, vásárlásra próbálják rávenni őket (vagy a szüleiket), és igyekeznek megszerezni a személyes adataikat.

Van még némi tartalék a munkaerőpiacon, az ipari és a gyártással foglalkozó területeken friss megoldásokkal enyhíthető a munkaerőhiány, ehhez azonban korábbi évekénél lényegesen többet kell tenni a toborzási munka terén - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Juhász Csongor, a Prohumán munkaerő-kölcsönző vezetője.

« Előző « 7. oldal » 10 11 12 13  ... 1074 Következő »