2020. január 21. Kedd, Ágnes.
 

40 ezer forint támogatás jár azoknak a családoknak, akik településén csak fizetős bölcsőde van, vagy nincs hely az állami bölcsődében.

Debrecenben pedig tűzoltók szabadították ki egy kisfiú kerékpár küllők közé szorult lábát.

Drágult a paradicsom, paprika, de még a hagyma ára is az elmúlt egy évben, az agrárgazdasági kutatóintézet adatai szerint a nagybani piacokon több mint 200 forinttal kérnek többet a paradicsom kilójáért, mint egy évvel ezelőtt.

Szeptember 1-jétől üzemel a Magyar Posta elektronikus kézbesítési rendszere, amelynek a kifejlesztésére a társaság 2,4 milliárd forint uniós támogatás mellett 1,9 milliárd saját forrást fordított, írja szerdai számában a Világgazdaság.

A Lidl 99 forintos kilogrammáron kezdte árulni a dinnyét a héten. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint reálisan a bekerülési költségeket is figyelembe véve, 150 és 200 forint/kg közötti fogyasztói áron lenne árusítható a gyümölcs, 99 forint/kg áron nem lehet jó minőségű dinnyét előállítani, és a termelők is tönkremehetnek. "Kizárólag rövid távon hasznos, kapzsi lépésnek" nevezte a NAK a Lidl akcióját, ami akár a magyar dinnyepiac bedöntésével is járhat.

Főként vidéken van nagy hiány óvodapedagógusokból.

Elképesztően hatékony a Lidl a versenytársakhoz képest.

Összesen 638 korszerű, légkondicionált, a jelenlegi legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő autóbusszal bővül a Volánbusz járműállománya, közölte a társaság az MTI-vel.

Az M2 Gyerekcsatorna 7-14 éves gyerekek fogalmazásait várja, amelyben saját történeteiket mesélik el.

Az M4 autópálya Berettyóújfalu–országhatár közötti szakasza II. ütemének kivitelezési munkálatai miatt a 4817. jelű Hencida–Biharkeresztes összekötő út előreláthatólag augusztus 31-én üzemzárásig teljes szélességében le lesz zárva.

Nagyot fordult a világ év eleje óta. Akkor még a pénzügyi szakértők úgy vélték, hogy lassan, de biztosan megindulnak a kamatok felfelé. Majd szép lassan kiderült, hogy mind az USA-ban, mind Európában kedvezőtlenebbek a gazdasági kilátások, így sokkal valószínűbbé vált a kamatcsökkentés (vagy más monetáris lazítás), mint a kamatemelkedés.

Hiába emelkednek az ingatlanárak, a kormány nem nyúl hozzá a vagyonszerzési illeték kedvezményének határához.

Ha nem figyelnek, komoly hendikeppel kezdhetik a pályájukat.

Egy több mind 10 milliárdos beruházás kerül a térségbe, 200 új munkahely létesül Berettyóújfaluban.

Az első félévében 6472 új lakás épült, 0,7 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 18 227 volt, 0,9 százalékkal több, mint a múlt év azonos időszakában - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Kialakult a futsal Bajnokok Ligája berettyóújfalui csoportjának végleges menetrendje, miután az MVFC-nek sikerült megegyezni az M4 sporttal a televíziós közvetítésről.

Sikeresen lezárult a Vodafone-csoport és a Liberty Global közötti tranzakció, melynek köszönhetően a Vodafone Magyarország lett a UPC Magyarország százszázalékos tulajdonosa – írja csütörtöki közleményében a Vodafone.

Varga Mihály augusztus 31-ét szerette volna végső határidőnek a banki azonosítás elvégzésére, a bankok szeptember 30-át, ehhez képest október 31-e lehet a hivatalos dátum.

Munkába állt az „Erodium” betegirányító rendszer a berettyóújfalui gyermekorvosi rendelőben. A számítógépes szisztéma egyszerre könnyíti meg az orvos munkáját és a páciens várakozását.

Évek óta csökken a létszám, akik után támogatási pénzt kérnek az önkormányzatok.

10 millió kamion 169 millió tonna áruval szelte át Magyarországot 2018-ban. A vasúti szállítás és a dunai hajózás még mindig nem tört előre.

Hivatalos honlapján közölt híreket az UEFA a férfi futsal Bajnokok Ligájával kapcsolatban.

Elkészültek és már be is költözhetnek azokba a lakásokba, melyeket az „Esély otthon” pályázat keretében 100 millió forintból újítottak fel a hiányszakmákban dolgozó, a városban letelepedni szándékozó fiataloknak Berettyóújfaluban.

Színpadfedést kap és két rendezvényt is szervez Berettyóújfalu a határon átnyúló együttműködés keretében.

Több régi bankjegynek nyáron jár le az átváltási határideje.

« Előző « 7. oldal » 10 11 12 13  ... 1149 Következő »