2019. november 18. Hétfő, Jenő.
 

A hőség miatt az ivóvíz-felhasználás korlátozása érdekében néhány órára szombat után vasárnap is csökkentik a nyomást a hajdúnánási vízvezetékekben. A cél alapvetően a fogyasztás, elsősorban az öntözés és a medencék feltöltésének visszafogása.

A Hajdú-bihari Napló napilap állásbörzéje ma városunkba érkezett. A rendezvényt vidéki helyszínen első alkalommal láthatta a közönség, ezúttal a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban.

Gál István és Trencsényi János sem gondolta volna, hogy csak az ötödik meccsen dől el a bajnoki cím sorsa.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 36 fok között várható, északnyugaton hűvösebb lehet.

Áprilisban az építőipari termelés volumene 40,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A KSH jelentése szerint az épületek építése 34,3, az egyéb építményeké 47,9 százalékkal nőtt. Az előző hónaphoz mérve 3,8 százalékkal csökkent az építőipar szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése.

Az eladásra hirdetett ingatlanok mindössze 5,7 százaléka, az eladó klasszikus családi házaknak pedig csak 4 százaléka található a falusi csok-kal érintett településen – derül ki az Otthontérkép és a Knauf Insulation közös kutatásából.

Az Általános Orvostudományi Kar június 14-i ünnepsége nyitja a nyári diplomaosztók július 6-ig tartó sorát a Debreceni Egyetemen, ahol 14 kar csaknem 3500 végzőse veheti át tanulmányai eredményét, a végzést igazoló oklevelet.

A betegségre specifikus terápia nincs, csak tüneti kezelést lehet alkalmazni.

Újra drágul a cigaretta2019-06-12 06:33:06

Az EB szerint az uniós minimumküszöbhöz kell igazítani a dohánytermékekre kivetett adót Magyarországon.

Büntetőpárbajban maradt alul a Mezei-Vill hétfőn este Szombathelyen.

Ma, szerdán életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. A legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés ma 0 órától vasárnap éjfélig lesz érvényben, írja az MTI.

Kedd hajnalban, 6 órakor kezdődött a Hableány sétálóhajó kiemelése a Dunából, délután 16 órakor fejeződött be a mentés, akkor szállították el Csepelre a Hableány roncsát. 17 órára a csepeli szabadkikötőbe ért a hajó.

Derecskétől Berettyóújfaluig gyalogoltak a katonák – jókora kitérővel.

Hosszú katonai konvojok közlekedésére lehet számítani az ország több területén június 11. és 16. között, közölte a Honvédelmi Minisztérium. A menetoszlopokat katonai rendész, rendőr és különleges szállítmány szakkísérői felvezetéssel közlekednek. A minisztérium az autósok türelmét és megértését kéri és arra törekszik, hogy a konvojok a lehető legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok nyugalmát.

2019. májusban a fogyasztói árak átlagosan 3,9 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál – jelentette a KSH pénteken. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára emelkedett jelentős mértékben.

Június 26-ig még pótolhatóak a hiányzó ügyféladatok a pénzintézeteknél és biztosítóknál, azaz a kétmillió, eddig még azonosítatlan bankszámla tulajdonosának bő két hete maradt az adategyeztetésre – hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM) szombaton.

Szebbé tették a környezetet a berettyóújfalui református önkéntes napon.

Módosította a településrendezési terv keleti gazdasági zóna fejlesztésével, valamint új, intenzív városközponti terület kialakításával összefüggő részét a balmazújvárosi képviselő-testület.

Kedden hajnalban kezdik meg a Margit hídnál elsüllyedt Hableány sétálóhajó kiemelését, a művelet akár 6 órát át is eltarthat, jelentette be Jasenszky Nándor, a TEK Társadalmi Kapcsolatokért felelős osztályvezetője az M1 tévécsatornán. Korábban, hétfő délután tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az emelőhevederek a hajó alatt vannak, a Hableány rövidesen emelhetővé válik.

Tizennyolcadik éve rendezik meg Biharkeresztesen a Bihari Regionális Néptánctalálkozót.

Szerdán megkezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák országszerte, először az emelt szintű vizsgákat tehetik le a diákok. Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint az emelt szintű szóbeli érettségi június 5-13. között 96 vizsgatárgyból, 186 helyszínen, 2919 bizottság előtt több mint 42 900 vizsgával folytatódik. A középszintű szóbeliket június 17-28. között tartják az érettségit szervező középiskolákban és a kormányhivatalokban - írta az MTI.

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert csütörtökön az egész országban zivatarveszély lesz, írja az MTI. Felhőszakadás miatt egyébként szintén elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak majdnem minden megyére.

A hősökről való megemlékezés csak az egyik célja volt az egész megyére kiterjedő programnak.

Baleset történt az M3-as autópálya 149-es kilométerszelvényénél, Mezőcsát térségében, a Miskolc felé vezető oldalon. Lelóg a kamion a felüljáróról, lezárták az M3-ast.

2019. márciusban átlagosan 102 757 fő vett részt a közmunkaprogramban, 2013 óta nem voltak ilyen kevesen a közfoglalkoztatottak – összegezte a friss adatokat a Világgazdaság.

« Előző « 7. oldal » 10 11 12 13  ... 1148 Következő »