2019. szeptember 21. Szombat, Máté, Mirella.
 

Szebbé tették a környezetet a berettyóújfalui református önkéntes napon.

Módosította a településrendezési terv keleti gazdasági zóna fejlesztésével, valamint új, intenzív városközponti terület kialakításával összefüggő részét a balmazújvárosi képviselő-testület.

Kedden hajnalban kezdik meg a Margit hídnál elsüllyedt Hableány sétálóhajó kiemelését, a művelet akár 6 órát át is eltarthat, jelentette be Jasenszky Nándor, a TEK Társadalmi Kapcsolatokért felelős osztályvezetője az M1 tévécsatornán. Korábban, hétfő délután tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az emelőhevederek a hajó alatt vannak, a Hableány rövidesen emelhetővé válik.

Tizennyolcadik éve rendezik meg Biharkeresztesen a Bihari Regionális Néptánctalálkozót.

Szerdán megkezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák országszerte, először az emelt szintű vizsgákat tehetik le a diákok. Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint az emelt szintű szóbeli érettségi június 5-13. között 96 vizsgatárgyból, 186 helyszínen, 2919 bizottság előtt több mint 42 900 vizsgával folytatódik. A középszintű szóbeliket június 17-28. között tartják az érettségit szervező középiskolákban és a kormányhivatalokban - írta az MTI.

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert csütörtökön az egész országban zivatarveszély lesz, írja az MTI. Felhőszakadás miatt egyébként szintén elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak majdnem minden megyére.

A hősökről való megemlékezés csak az egyik célja volt az egész megyére kiterjedő programnak.

Baleset történt az M3-as autópálya 149-es kilométerszelvényénél, Mezőcsát térségében, a Miskolc felé vezető oldalon. Lelóg a kamion a felüljáróról, lezárták az M3-ast.

2019. márciusban átlagosan 102 757 fő vett részt a közmunkaprogramban, 2013 óta nem voltak ilyen kevesen a közfoglalkoztatottak – összegezte a friss adatokat a Világgazdaság.

Több mint hetvenszeres a különbség a legkisebb és legnagyobb magyar nyugdíj között. Kilenc magyarnak is havi 2 milliónál több a nyugdíja.

Baseballütő és zsebkés is előkerült a verekedésben. A berettyóújfalui rendőrök három férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

Ezekben a napokban zajlik a férfi futsal NB I. döntője, melyet az MVFC Berettyóújfalu és a Kútház Haladás VSE együttesei vívnak.

A munkaerőhiány a versenyszférában a mérnököknél, az ipari ágazaton belül a fizikai munkát igénylő állásokban, a közszférában pedig az orvos, a szakápoló és a közegészségügyi szakértői pozícióban jelentkezik leginkább - derül ki a Szent István Egyetem kutatásából, amelyet a BDO Magyarország támogatott - írja az MTI.

A megelőlegező szocpol idején a vállalt gyerekek nagyjából negyede nem született meg – derül ki a Napi.hu közérdekű adatigényléséből.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

A hazai önkormányzatok, különösen a nagyobb városok számára meglehetősen fontos bevételi forrás a helyi iparűzési adó, amit a helyi vállalkozások fizetnek be a városkasszába. Egy-egy nagyberuházást követően ezek a bevételek jelentősen megugorhatnak, ahogy azt a kecskeméti Mercedes gyár megépülését követően tapasztalhattuk. A WEBEW Informatikai Kft. szerint 2020-tól a helyi iparűzési adóbevétel 1 milliárd forinttal is több lehet Debrecenben a beruházás hatására.

A Hajdú Speciális Kutató Mentő Egyesület kutyás bemutatója, füstsátor és tüzeskedés a Hajdú-Bihar Megyei Tűzoltószövetséggel, újraélesztés bemutató, tehetségkutatós fellépés majd a nap végén disco várta május 30-án a Bihari Gyermekotthoni Központban nevelkedő fiatalokat.

Olcsóbb lesz idén a barack2019-06-03 19:48:41

A baracktermésnek nem tett be annyira az időjárás, és a tavalyi magas árak után az idén olcsóbbra lehet számítani.

A hajdú-bihari rendőrök eljárást indítottak két gépjárművezetővel szemben.

Magyar búvárok találták meg, dél-koreaiak hozták felszínre.

A sok eső miatt olyan gombafajták terjedtek el, amelyek alaposan megfertőzték a hazai epertermést. A szakmai szervezet vezetője 20-30 százalékos drágulást vár.

Az oroszok jelenlegi tervei szerint 2020-tól már csak az Északi Áramlaton át juthat gáz a közép-kelet-európai országokba. És jóval drágábban, mint most.

Jelentős anyagi előnyöket hoz az átalakuló szakképzési rendszer - írja a Magyar Nemzet. A lap emlékeztet arra, hogy jelenleg csak a hiányszakmákban, illetve a duális képzésben tanulók kaphatnak pénzt, 2020 után viszont mindenki.

Felmérést végzett a kormány maximum 10 milliós babaváró támogatásáról a Bankmonitor, az eredmények szerint az igénylők 70 százaléka felel meg a követelményeknek, a leggyakoribb elutasítási ok a nem megfelelő családi állapot.

Drasztikusan szegényebbek a mai 25-35 évesek, mint a szüleik, ezért vásárolnak kevesebbet mint  a korábbi generációk tagjai ugyanebben az életkorban - írja a Qubit a Deloitte legfrissebb nemzedéki vizsgálatának eredményei alapján.

« Előző « 7. oldal » 10 11 12 13  ... 1147 Következő »