2019. március 23. Szombat, Emőke.
 

A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek exportja csökkent, importja pedig nőtt tavaly, így az ágazat külkereskedelmi aktívuma mérséklődött az előző évhez képest. Közben az agrárgazdaság cseraránya javult, és az exporton belül nőtt a magas feldolgozottságú termékek részesedése - derül ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) pénteken megjelent kiadványából.

A lakások kétharmada nem készül el határidőre, a fejlesztők az értékesítéssel is kivárnak.

Saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentése, a kupakméret csökkentése és egységcsomagolásának továbbfejlesztése révén további 210 tonnával mérsékeli a műanyag-felhasználását a Lidl – derül ki a cég közleményéből.

Kiszámolták, hogy hány évnyi albérletárból jönne ki egy alig 40 négyzetméteres garzon hitelének önrésze.

Ötmilliárd forintból ismét pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására - jelentette be Varga Mihály. A pénzügyminiszter elmondta, a keddtől induló pályázat révén 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre Magyarországon.

A cafeteria rendszer átalakítását követően a vállalatok többsége nem szüntette meg a juttatások rendszerét - derül ki a Process Solutions Pénzügyi és Számviteli Szolgáltató (PS) reprezentatív felméréséből.

A hétvégén is marad a jó idő, hétfőn érkezik csak hidegfront.

A magyar iparban óriási igény van technikusokra, mert nemcsak magas szakmai tudást képviselnek, hanem szerepet vállalnak a középszintű irányításban is – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szakképzésért felelős alelnöke.

Ismét zsiráf született a debreceni állatkertben: az 50 kilogramm súlyú, 175 centiméter magas, jó étvágyú, életerős kisbika február utolsó napján jött a világra – közölte az állatkert igazgatója szerdán, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

A Comnica az év elején úgy döntött, megvásárolja az Externet portfólióját. A 2019 február elején aláírt megállapodás értelmében a felszámolás alatt álló cég szolgáltatásait – a vezetékes internetes előfizetések kivételével – 2019 márciusától a Comnica szolgáltatja tovább.

2019-ben a víz világnapjának a mottója: Vizet mindenkinek! Az elmúlt 26 évhez hasonlóan most is az a cél, hogy az édesvízkészletek, a kulcsfontosságú vizes élőhelyek és a tiszta ivóvíz védelmére irányuljon a figyelem.

Még 2020-ra is nyugodt időszakot vár a világgazdaságban Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke, aki szerint 2021-22-re már erősödhetnek a kockázatok, és bizonyos mértékben visszatérhet a válság, írja az MTI.

Továbbra is óriási a bérszakadék az ország nyugati és keleti régiói között. A Fizetések.hu oldalon publikált friss kutatásból az is kiderült, hányszor többet keresnek a pilóták a takarítóknál.

Egy felmérés szerint a helyi vállalkozások nagyon pozitívan értékelik a BMW autógyárának megnyitását – közölte Debrecen polgármestere kedden az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ sajtótájékoztatóján.

A sörágazat dinamikus fejlődésének fenntartása mellett a kormány törekszik a minőségi sörök piacának élénkítésére és a kézműves sörök szegmensének szélesítésére – mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán, a XIII. Nemzetközi Sörverseny és Sörmustra beharangozó sajtótájékoztatón, Budapesten.

Szlovéniában terjeszkedhet tovább az OTP. Szlovén lapértesülések szerint a helyi Abanka privatizációs pályázatán a magyar hitelintézet nyújtotta be a legjobb ajánlatot. A pénzintézet saját tőkéjéhez képest alacsonynak számít a magyar bank által - a kiszivárgott információk szerint - kínált 300 millió eurós vételár - írja a Világgazdaság. A hírre tegnap a tőzsdén nagy forgalom mellett elszállt az OTP-részvények árfolyama, és az emelkedés ma is folytatódik.

A napsütés várható több-kevesebb fátyol- és gomolyfelhővel, csapadék nélkül.

Kezdődik a csillagászati tavasz.

A régi, több évtizedes keresetekkel nem lehet eredeti összegükben számolni, hiszen azok nominálisan irreálisan alacsonyak. A valorizációs táblázatból kiderül, mennyit érne ma az a pénz, amit korábban bérként kapott a munkavállaló.

Csökkent a gázolaj ára2019-03-20 21:08:16

A Mol bruttó 3 forinttal csökkentette szerdán a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, a benzin ára nem változott.

A csok megjelent részletszabályai alapján még nagyobb teret kapnak az állami támogatási rendszerben a több gyermeket nevelő és vállaló, költözést tervező családok. A telekpiacot és a romos házak piacát pedig felrázhatja, hogy megfelelő - már meglévő - alapra is lehet új lakóingatlant építeni csokos támogatásból.

A Pénzügykutató Zrt. szerint tavaly ugyan rekordmértékben, 4,9 százalékkal bővült a magyar gazdaság, idén megtörik a lendület, várhatóan 3,7 százalékkal nő a GDP - mondta Várhegyi Éva, a cég tudományos tanácsadója szerdán.

Olyan mértékben szenvedtek minőségromlást az ősszel étkezési almaként a hűtőházakba tárolt gyümölcsök, hogy kármentésként Magyarországon is újraindultak a léüzemek. Az árak az őszihez hasonlóan azonban továbbra is a mélyben vannak – írja a szerdai Világgazdaság.

Durván erős a forint2019-03-20 20:42:33

Már ötödik egymást követő hete erősödik a forint, jelenleg az euróval szemben 313-nál jár, ami 11 hónapos csúcs.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által idén február végén megjelentetett 2019-es ellenőrzési irányelveinek főbb célkitűzései alapján egyes iparágak, illetve nagy kockázatú területeken működő vállalkozások nagyobb eséllyel kapnak revíziót az idén - hívja fel a figyelmet a MAZARS.

« 1. oldal »  ... 1109 Következő »