2019. május 23. Csütörtök, Dezső.
 
Nem divat a fizikai munka2019-05-23 07:08:03

A nagykereki Kiss Tamás példája is jól mutatja, hogy ha valaki jó szakember, akkor kistelepülésről is érhet el szép eredményeket.

Legalábbis a KSH szerint.

Letették az alapkövét szerdán a büntetés-végrehajtás új egészségügyi központjának Berettyóújfalu határában. A 8 ezer 167 négyzetméter területű intézmény egy 14 ezer négyzetméteres telken fog megépülni, több mint 9 milliárd forintból.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) elemzői arra számítanak, hogy idén 3,9 százalékkal, jövőre pedig 3 százalékkal bővül Magyarország hazai összterméke (GDP) a tavalyi 5 százalék után – írja az MTI.

A lakáshitelpiacon belül a használtlakás-vásárlás a legnépszerűbb cél, több mint 70 százalékos a részesedése. A lakásépítésre és -korszerűsítésre igényelt lakáshitelek pedig 13 százalékos szeletet hasítanak ki a piacból. Utóbbi kölcsönöknél növekedést hozhat a júliustól elérhető falusi csok, amely szükség esetén piaci hitellel kiegészíthető.

Új állást keresel vagy munkahelyet váltanál?

Ahhoz képest, hogy az Európai Unióban Magyarország a hatodik-hetedik legnagyobb spárgatermesztő, itthon kevés fogy belőle.

Győzelemmel zárta a rájátszást a férfi futsal NB I. A csoportjában az MVFC-Berettyóújfalu.

A hajdú-bihari rendőrök lefoglalták a járművet.

Nem árulnának ketreces tyúktartásból származó tojást a nemzetközi kiskereskedelmi láncok néhány év múlva, amivel veszélybe sodornák a közép-európai, ezen belül is a 90 százalékban ketreces tartást alkalmazó hazai tojáságazatot, mondta a Magyar Nemzetnek Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének alelnöke.

Kigyulladt egy malomépület Békéscsabán, a Gőzmalom téren, írta a Katasztrófavédelem.

Debrecenből, Balmazújvárosról, Ceglédről, Gödöllőről és Budapestről is érkeztek a közönség soraiba a nyolcadik „Nótaest Határok Nélkül” című rendezvényre.

Már majdcsak fél évszázada, pontosan negyvennyolc éve rendezi meg a Magyar Vöröskereszt a területi elsősegélynyújtó versenyt.

Beruházási bajnoknak nevezte Debrecent a külgazdasági és külügyminiszter kedden az Aföldi Tej Kft. sajt- és porítóüzemének átadásán, a hajdú-bihari megyeszékhelyen.

A Mol szerdán 5-5 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj ár nagykereskedelmi árát.

Városnapi ünnepi testületi ülés, díjak átadása, életfaültetés az újszülötteknek, a népliget és az új emlékfák avatása, elszármazottak találkozója, gyermeknap, Rúzsa Magdi koncert.

Ha valaki kimegy a BMW-gyár leendő területére, saját szemével győződhet meg arról, hogy gőzerővel zajlik az előkészítés, minden az eredeti ütemterv, a BMW-vel kötött megállapodás szerint halad – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Debrecen TV tudósítójának, amikor meglátogatta a gyár leendő helyszínét.

A másik vakcina viszont folyamatosan elérhető.

Az idén a magyarok 62 százaléka tervez nyaralást, a legtöbben (35 százalék) július második, valamint augusztus első felében (22 százalék), miközben 11 százalék azok aránya, akik sosem utaznak el kikapcsolódni egy kutatás szerint.

Ha valami azonnal kell, annak általában ára van. Legyen szó azonnali zárcseréről, gyorsan leinthető taxiról, repülőjegyről a holnapi fapados járatra. Elérhető, megvehető, kényelmes, de a gyorsaságot meg kell fizetni. Nincs ez másként a pénzügyekkel sem.

A tervezettnél két nappal később, május 22-én 10 órakor kezdődhet a pályázatok benyújtása az Otthon Melege program földgázüzemű konvektorok cseréjére irányuló alprogramjára, a módosításról az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az szja-bevallások benyújtásának zavartalansága érdekében döntött.

Az elmúlt hetekben Debrecen néhány pontján – például a Petőfi téren – valaki közúti jelzőtáblákat forgatott el a tartóoszlopon. Emiatt a 22 emeletes előtt például a kötelező haladási irányjelzést nem láthatták az autósok egy darabig.

2019 első negyedévében a K&H folytatta digitális átalakulását, és teljes erővel a saját, illetve a szabályozó hatóságok kezdeményezéseinek bevezetésén dolgozik. A kockázati életbiztosítás területén a K&H teljesen digitalizált értékesítési folyamatot indított el, amely a szerződéskötési időt 50 százalékkal csökkenti ügyfelei számára.

A jelenlegi túlfűtött piaci helyzetben könnyen belefuthat az ember abba, hogy túlárazott ingatlant vásárol meg. A döntés azzal járhat, hogy eleshet a csok és a csok-hitel lehetőségétől.

Egyelőre még nem tudni, hogy mikortól, de néhány ibuproféntartalmú készítmény vényköteles lesz a jövőben a hazai patikákban – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a Világgazdasággal.

« 1. oldal »  ... 1136 Következő »