2020. április 9. Csütörtök, Erhard.
 

Az ellenzéki pártok szerint a kormány megkésett a gazdasági intézkedésekkel, emiatt pedig sokan már elveszítették a munkájukat. A pártok reakcióikban kiemelték, hogy a munkanélküliekkel, a kisvállalkozásokkal és a nyugdíjasokkal sem foglalkozik igazán a kormány, javaslatként pedig felmerült a nyugdíjemelés, az álláskeresési járadék megemelése és Mészáros Lőrinc különadóztatása is.

D KOS20200406021Az irány jó, vélik az elemzők arról a csomagról, amellyel a magyar kormány is belépett a nemzetgazdaságot érdemben megsegítő kormányzatok közé. Egyelőre nyitott kérdés az egyes csomagok valódi mérete, illetve a pontos szabályozások, de alapvető filozófiának az tűnik, hogy a magyar állam erős kontrollt tart magánál, aktivitásokhoz kötött alapokkal, hitelekkel, támogatásokkal segít a vállalkozásoknak.

A világ száz leggazdagabb emberének vagyona 408 milliárd dollárral apadt február-márciusban a koronavírus hatásaként – írja az MTI. A sanghaji Hurun Report című kínai havilap számításai szerint a 100 milliárdos 86 százalékának a vagyona csökkent, 9 százalékának nőtt, és 5 százalékának nem változott érdemben az elmúlt két hónapban. A Hurun-jelentés szerint februárban és márciusban a 100 leggazdagabb ember vagyona annyival csökkent, amennyivel az elmúlt két és fél évben nőtt.

Elveszi a kormány a gépjárműadót az településektől, és válságkezelésre fordítja. A helyzetet közelebbről vizsgálva az látszik, hogy a tétel nagyját már 2013-ban elvették, és a legtöbb esetben nincs szó jelentős összegről a költségvetésen belül. De a járványban és a válságban sok feladat hárul az önkormányzatokra is, ezért érthető, ha a polgármesterek nem repesnek az örömtől, ráadásul vannak olyan falvak, ahol a büdzsé jókora részét adta ez a forrás.

A koronavírus-járvány miatt körülbelül 80 százalékkal csökkent a vonaton utazók száma a tavalyi év hasonló időszakához képest – mondta Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója kedd reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A távolsági járatokon az átlagosnál is nagyobb most a visszaesés, eléri a 90 százalékot.

Folyamatosan szivárognak ki részletek az Orbán Viktor által hétfőn meglehetősen röviden bejelentett újabb gazdaságvédelmi csomagról. Most a kormányközeli Magyar Nemzet írta meg, hogyan működhet a miniszterelnök által említett rövidített munkaidő bevezetése, amelyben az állam átvállalná a dolgozók fizetésének egy részét.

2020-03-30T013434Z 1703925768 RC21UF9FIXPV RTRMADP 3 HEALTH-COROA koronavírus hatására elképesztő bizonytalanság övezi a gazdaságot, az idei második negyedév alighanem a mért történelem legnagyobb GDP összeomlását fogja produkálni. Ösztönösen kerülni szoktuk a bizonytalanságot, ami lehetőséget jelenthet az ebben az időszakban a részvénypiacon kockázatot vállalók számára. De hol érdemes keresgélni?

GettyImages-1088291522Csaknem félmillió kínai vállalat szűnt meg véglegesen az első negyedévben, miután a koronavírus-járvány térdre kényszerítette a világ második legnagyobb gazdaságát - írta internetes oldalán egy hétfőn megjelent cikkben a South China Morning Post (SCMP) nevű hongkongi lap.

Londoni pénzügyi elemzők szerint naponta közel 2,5 milliárd font (több mint ezer milliárd forint) veszteséget okoznak a brit gazdaságnak az új koronavírus okozta járvány megfékezését célzó korlátozások.

Az ellenzéki pártok képviselői is reagáltak Orbán Viktor bejelentésére. A kormányfő a már pénteken bejelentett gazdaságvédelmi akcoióterv további részleteit ismertette.

D  AS20200325004Vannak olyan gazdasági szektorok, ahol lassabban ütköznek ki a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásai, de szép lassan ezekben is nehézségek adódnak. Az építőiparban 15 ezer külföldi vendégmunkás a talicskákat és lapátokat azonnal eldobva hazautazott a határlezárások előtt. Az idős munkások a járványhelyzet miatt nem szívesen mennek dolgozni. Az anyagbeszerzés lassul és drágul, a hatóságok pedig elérhetetlenek. Az ágazat szereplői szerint állami beruházásokra és adócsökkentésekre lenne szükség.

Tódul a hús Kínába2020-04-08 09:44:54

GettyImages-888936316A megnövekedett kereslet fedezésére Kína csaknem 70 százalékkal növelte a húsimportját az idei elő két hónapban.

„Addiktológiai Osztályunk átmenetileg digitális működésre állt át a koronavírus-járvány miatt” – olvasható a Nyírő Gyula addiktológiai osztályának (OPAI) hivatalos Facebook-oldalán.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterKarácsony Gergely főpolgármestert, illetve a megyei jogú városok képviseletében Szita Károly kaposvári polgármestert, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnökét is meghívták a kormány szerdai ülésére – nyilatkozta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden az MTI-nek.

Leégett a Kis-Fehér-tó nádasa – írja a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóságának hivatalos Facebook-oldala.

DEGER20110612349Tömegesen érkeznek a kirándulók a jó idő beköszöntével Tihanyba, ezért a koronavírus elleni védekezés jegyében a település polgármestere úgy döntött: keddtől kezdve ideiglenesen lezárják a falu központjában található parkolókat.

 

75 ezer egyetemi hallgató nyelvvizsga nélkül kapja meg a diplomáját – jelentette be ma Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A most bevezetett könnyítés a most diplomát szerzőkre is vonatkozik, közölte az Indexszel Budai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) sajtófőnöke.

A kórházi szájmaszkok, fertőtlenítőszerek útját több esetben nem lehetett követni eddig – állította Halmosi Zoltán országos kórházfőparancsnok a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedd reggel.

Nemcsak az állami és fővárosi költségvetést borítja a járvány, az összes magyarországi településnek újra kell gondolnia az idei évre tervezett számításokat, és fel kell készülnie a koronavírus elleni védekezésre.

DSOKI20200406016A fagyos reggelek után a szárazság is keresztbe tehet az idei terméshozamnak – írja az Időkép.

A hétvégén járványügyi zárlatot rendeltek el a Budai Irgalmasrendi Kórház belgyógyászati osztályán, ahol információink szerint több egészségügyi dolgozó és beteg is koronavírussal fertőződött.

„A rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokat követel” – írja legfrissebb Facebook-posztjában Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere.

DBZOL20200316031A koronavírus járvány miatt egyik pillanatról a másikra minden átalakult a magyar egészségügyben. A betegek, a kórházi személyzet védelme, és a lélegeztetőgép-kapacitások kihasználása érdekében épületeket ürítettek ki, egész osztályokat telepítettek át, és minden szakterületen meghatározták, milyen ellátást lehet elhalasztani. Műtétek maradnak el, a szülésnél csak egy hozzátartozó lehet bent, de neki kell vinni a védőruhát. Lehet, hogy messzebb kell majd utazni a művesekezelésre, és a fogorvosi ügyeletre is, ahonnan elküldhetik az embert, ha nem sürgős a problémája. Halasztják a HPV-oltások beadását, a népegészségügyi szűréseket, a jóindulatú daganatok vagy a rákmegelőző állapotok kezelését is.

Rátámadt egy Somogy megyei férfi a bolti eladóra, miután a sértett nem szolgálta ki szeszes itallal.

« 1. oldal »  ... 1184 Következő »