2018. december 11. Kedd, Árpád.
 

A nyugdíjszakértő szerint az infláció megugrott az év végére, de a jövő évi költségvetésben még nem igazították ehhez a számokat.

2018-ban szeptember végéig a születések száma 2,2, a halálozásoké 1,9 százalékkal kevesebb volt, mint 2017 azonos időszakában: a természetes fogyás 380 fővel csökkent 2017 első kilenc hónapjához képest – derül ki a KSH friss adataiból.

A fővároson kívül Győrben, Sopronban és Debrecenben vannak a legmagasabb négyzetméterárak.

Milyen szabályok vonatkoznak az evás, illetve katás egyéni vállalkozóra, ha szünetelteti a tevékenységét? Ezt gyűjtötte össze az Adózóna.

Kedvező feltételekkel vásárolhatnák vissza a lakásukat a Nemzeti Eszközkezelő programjában résztvevő bedőlt devizahitelesek egy új törvényjavaslat szerint. 90 ezer bedőlt devizahitelesen ez sem segít.

Becsöngethet a NAV2018-11-24 21:26:28

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új szolgáltatásként - teszt jelleggel - előzetes értesítést küld azoknak, akik a november 25-i előzetes vizsgálat szerint valamilyen mulasztás miatt már nem felelnek meg a köztartozásmentes adózói adatbázisban szereplés feltételeinek, ami lehetőséget ad nekik arra, hogy még időben pótolják a mulasztást.

A nagy E-számolás2018-11-24 21:19:56

A konyhában előszeretettel használjuk, ha termékismertetőn látjuk, gyanakodni kezdünk: a szaliciltől az E-számokig.

A GKI Digital és az Árukereső.hu negyedik éve vizsgálja az internetező magyar lakosság karácsonyi ajándék vásárlási szokásait. Idén már a karácsonyi tervekben is érezhetővé vált a lakosság egyre javuló jövedelmi helyzete, hiszen több személy megajándékozását tervezzük, miközben csaknem 18 százalékkal többet – közel 41 ezer forintot – szánunk az ajándékokra.

A hétvége folyamán egy mediterrán ciklon miatt sok csapadék eshet, jövő hét közepétől jönnek a keményebb hidegek – derül ki az Időkép és az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Itt a hálaadás, de az Egyesült Államokban mégsem lazítanak. Az átlag amerikai 100 órával többet dolgozik, mint brit kollégája, és 300-zal többet egy átlag franciánál. A német alkalmazottak pedig közel 400 órával többet lazsálnak tengerentúli társaiknál, számolt róla be egy friss elemzésében az Economist. A túlóráknak azonban számos hátrányuk lehet – a kérdés az elmúlt időben hazánkban is a figyelem középpontjába került.

A munkaerőpiacra épp belépni készülő Z generációs fiatalok hosszabb jövőt jósolnak maguknak, mint a húszas-harmincas éveikben járó Y generáció tagjai. Az 1997 és azután születettek ötöde gondolja úgy, hogy több mint 85 évig él majd, míg az eggyel idősebb Y generációnak csupán a 17 százaléka vélekedik hasonlóképpen – derül ki az OTP Nyugdíjpénztár legfrissebb kutatásából.

A mértékadó The Banker magazin szakértői az egymást követő hatodik évben is az OTP Bankot választották a legjobb privát banki szolgáltatónak Magyarországon. A hazai pénzintézet 22,5 ezer kiemelt ügyfél vagyonát kezeli, ez 35 százalékos piaci részesedést jelent.

Rohamtempóban épülnek a lakóparkok, de vajon hiba nélkül? Hosszú, de hasznos listát írt a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) azoknak, akik új építésű ingatlanba fektetnék a pénzüket.

Jelentősen emelkedtek a hazai bérek az elmúlt egy évben, derül ki a szeptemberi adatokból. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése alapján pedig, az év első kilenc hónapjában 11 százalékot meghaladó volt a bérnövekedés mértéke.

Annak ellenére, hogy Magyarországon elterjedtebb a kétkeresős családmodell, a magyarok szerint a férfi elsődleges feladata a család pénzügyi hátterének biztosítása, de közben egyre többen azt is elvárják a magyar apáktól, hogy egyúttal családcentrikusak is legyenek. A Demográfiai Portré 2018-as kiadásában megjelent új tanulmányban arra is van egy elmélete a szerzőknek, hogy miért oszlik meg egyenlőtlenebbül a házimunka az idősebb párok között.

Átfogó törvényjavaslatot dolgozott ki a kormány a kormányzati igazgatás átalakításáról, amely számos, a tisztviselőket érintő változást is tartalmaz. A közel 200 oldalas csomag az érintettekkel való egyeztetés alatt áll, de már beterjesztették az Országgyűlés elé. Az első egyeztetési kör után a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) honlapján tette közzé a mintegy 200 oldalas csomaghoz fűzött javaslatait, amelyekkel a tisztviselők számára szerintük hátrányos részének megváltoztatását szeretnék elérni.

 

2018. szeptemberben a bruttó átlagkereset 322 800 forint volt, 10,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban, közölte csütörtökön a KSH. 2018. január–szeptemberben a bruttó átlagkereset 324 100 forint, a nettó átlagkereset 215 500 forint volt, mindkettő egyaránt 11,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A legjobb főiskolák és egyetemek listáján dobogós még a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem.

A konyhai kisgépeket, így a smoothie makereket, a vízforralókat, a kézi mixereket és a robotgépeket idén is a sláger-karácsonyiajándékok között találjuk. Ugyanakkor néha előfordul, hogy valamilyen okból mégis vissza kell vinni a boltba a megvásárolt terméket.

Az applikációt most véglegesíti a Magyar Biztosítók Szövetsége. Jó ötlet, mert a kék-sárga formanyomtatvány macerás, igaz, a digitális app sem pofonegyszerű, de ha sokat karambolozik, biztosan rutinná válik.

Nemcsak hitelszerződést kötött a debreceni önkormányzat az Erste Bankkal az épülő BMW-gyárra, hanem határidős devizaügyletet is. Így akarják tompítani az euró-forint árfolyamkockázatból adódó kockázatot és spekulációt.

Hajléktalanokra szabott közmunkaprogramot dolgozna ki a kormány, derül ki a Hvg.hu birtokába jutott előterjesztésből. Eszerint nemcsak munkát adnának a hajléktalanoknak, hanem képeznék, személyes higiéniára és a közösségi együttélésre is tanítanák őket. Emellett minden melegedőben lenne internet, ahol akár rendes munkát is kereshetnek.

Azt már október közepe óta lehet tudni, hogy az állam új nyugdíjkötvénnyel lépne ki a piacra, azonban csütörtökön Varga Mihály pénzügyminiszter további részleteket árult el a Reutersnek adott nyilatkozatában – írja a Portfolio.hu.

Olcsó plazmatévé, verekedés az amerikai plázákban, halálesetek, black friday. Magyarországon is évről évre rekordokat döntenek az akciók nem hivatalos ünnepnapjához köthető eladások. De mire ez a nagy felhajtás? És miért éri meg a boltoknak?

A magyar gazdaságba is meghozta a piactisztulást a fellendülés: az idei első félévben bő tízezerrel kevesebb vállalkozás működött, mint egy évvel korábban – derül ki a Bisnode első félévet elemző tanulmányából. A leglátványosabb a konszolidáció a kereskedelemben, míg az építőiparban stagnálás tapasztalható.

« Előző « 6. oldal » 10 11 12  ... 1082 Következő »