2019. február 16. Szombat, Julianna, Lilla.
 

Egyre több a magánegészségügyi intézmény, és egyre több pénzt hagyunk náluk.

A szakszervezet szerint lasszóval kell fogni a jelentkezőket, mert egyre kevesebben választják ezt a pályát.

Már 300 ezernél is többen választották a kata adózási formát, mire számíthatnak a katás kisvállalkozók, ha lakáshitelt vennének fel? Adnak hitelt a pénzintézetek katás jövedelemre? Vagy a kisadózók lemaradnak a jelenlegi, „még” kedvező hitelkamatokról?

Megjelent a 2020-as és 2021-es költségvetés sarokszámait lefektető kormányhatározat. A tervek szerint a kormány lényegében befagyasztja az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó költéseket, és csökkenti a Belügyminisztérium kiadásait. A Miniszterelnökség és a Honvédelmi Minisztérium többet fog költeni. A kormány több adóbevételre számít. Több pénz megy majd nyugdíjakra és egészségbiztosításra. Az államháztartás hiánya egyre kisebb lesz, az államadósság számszerűen kicsit nőni, de GDP-arányosan csökkenni fog.

2017-ben egy ember átlagosan 487 kilogramm kommunális hulladékot termelt, ami egy kilóval több, mint a 2016-os és kilenccel több, mint a 2014-es átlag. Az Eurostat közleményéből az is kiderül, hogy Magyarország évi átlagos 385 kilóval a tagállamok listájának aljára került, tehát uniós összehasonlításban keveset szemeteltek a magyarok.

A Népszava úgy tudja, Andy Vajna halálától függetlenül is tulajdonost váltott volna a TV2.

Felülvizsgáltatja a korábbi terveket az Innovációs Minisztérium. Szerintük az eddigi elképzelések nem követik a város gazdasági fejlődését.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület tavaly 6,5 milliárd forint értékben több mint 11 ezer tonna élelmiszerfelesleget gyűjtött be, ami 20 százalékos bővülést mutat az előző év azonos időszakához képest - közölte az Élelmiszerbank hétfőn az MTI-vel.

Jóval többen akarnak lakást venni és bérelni idén év elején, mint tavaly ugyanebben az időszakban – derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.

A kormány kiterjesztené 12 éves fiúkra is HPV-védőoltást az iskolai védőoltási program keretében - mondta az egészségügyért felelős államtitkár egy szombati rendezvényen Budapesten.

A munkaerőhiány azt is jelenti, hogy a megbízható, minőségi munkaerő biztos helyen dolgozik, munkáltatója pedig mindent megtesz a megtartásáért, így álmaink munkavállalója bizony nem böngészi az álláshirdetéseket. Vagyis a minőségi munkaerőt meg kell találni és el kell csábítani.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2019. januártól megújítja keresetstatisztikai adatgyűjtését, írja a hivatal közleményében. Az adminisztratív adatforrásból származó adatok használata mind az adatszolgáltatók, mind a felhasználók számára számos előnnyel jár: jelentősen csökken az adatszolgáltatási teher, a feldolgozott adatok pedig a teljes nemzetgazdaságra kiterjedő, a korábbinál jóval részletesebb információk közzétételét teszik lehetővé.

Kettészakad az ország, ha ránézünk az álláskeresők térképére, annyira rossz a helyzet északkeleten.

Szívesebben intézik az idősek személyesen a banki ügyeiket, ez viszont többe kerül, mint a netbankos szolgáltatás.

Megvizsgálták a magyarok munkahelyváltási szokásait, és kiderült: nem igaz, hogy ott van több váltás, ahol több munkahely közül lehet választani.

2017-ben az egy lakosra jutó éves gyógyszerforgalom összértéke meghaladta a 48 ezer forintot.

Egy-másfél évet szánnának rá arra, hogy a neten is elérhetővé tegyék a földhivatal szolgáltatásait.

A tavalyi évben 6,6 százalékkal nőtt Kínában a bruttó hazai termék (GDP), a kínai gazdaság az elmúlt 28 év leggyöngébb növekedését produkálta - derült ki a kínai statisztikai hivatal által hétfőn közzétett adatokból. A tavalyi gazdasági növekedési adat megfelel a várakozásoknak - írja az MTI.

A rák ma már nem jelenti az ember azonnali halálos ítéletét: korai felismeréssel, műtétekkel, modern gyógyszerekkel a betegség részben gyógyítható vagy kordában tartható. Miért van mégis az, hogy az elmúlt 25 évben Magyarországon csak 15 százalékkal sikerült csökkenteni a daganatos betegségek miatti halálozást, míg például Csehországban 30 százalékos a csökkenés? A szűrőprogramjaink nem voltak sikeresek, a több ezer élet megmentésére alkalmas vastagbélszűrések 25 (!) év elteltével csak most indultak el. Nem lehet persze mindig mindent az egészségügyre fogni: mi, magyarok sokat dohányzunk és iszunk, rosszul táplálkozunk, keveset mozgunk, és nem megyünk el a szűrésekre. Ezen nekünk kell változtatni.

2018. novemberben a bruttó átlagkereset 355 100 forint volt, 10,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. 2018. január–novemberben a bruttó átlagkereset 327 200 forint, a nettó átlagkereset 217 600 forint volt, mindkettő egyaránt 11,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva – derül ki a KSH friss adataiból.

Látványosan megnőtt az utóbbi pár évben a cukkini, az avokádó és a Palermo paprika népszerűsége Magyarországon, a padlizsán népszerűsége viszont látványosan visszaesett – írja a G7.hu a zöldség-gyümölcs nagykereskedői piac egyik vezető szereplőjére és a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva.

A hazai tárolókban elhelyezett földgázkészlet 2,7 milliárd köbméter volt január 15-én, az ország téli földgázellátását a tárolói készletek, a folyamatos földgázimport és a hazai kitermelés együttesen biztosítják – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Az egy évvel ezelőttinél 30-50 százalékkal alacsonyabb árakon is a szokásosnál jóval kisebb ütemben fogy a hűtőházakból az étkezési alma, ráadásul nagy tételekről derül ki, hogy a minőségük romlása miatt már csak ipari célú felhasználásra alkalmasak - mondta Ledó Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a Világgazdaságnak.

Érdemes időben beadatni az influenza elleni védőoltást, de aki most oltatja be magát, megbeteghet még azelőtt, hogy a védettség kialakulna - hívta fel a figyelmet Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A törvényben előirányzottnál 6,2 százalékkal magasabb lett a hiány.

« Előző « 6. oldal » 10 11 12  ... 1098 Következő »