2020. július 9. Csütörtök, Lukrécia.
 

Képernyőfotó 2020-04-23 - 12.18.57.pngMájus 3-ig hatályban maradnak a kijárási korlátozások, ismételte meg a kormánydöntést az operatív törzs napi tájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes. Az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa azt is kiemelte, hogy a hétvégékre, valamint a május 1-jei munka ünnepére ismét megkapják az önkormányzatok, illetve a veszélyhelyzet ideje alatt döntési jogkörrel rendelkező polgármesterek a további szigorítások elrendelésére a felhatalmazást.

Novák KatalinJúlius elsejétől a cseden, gyeden és gyesen lévő anyák is igénybe vehetik a nyelvvizsga-, a KRESZ-tanfolyam- és a KRESZ-vizsgadíj visszatérítésének lehetőségét, mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Képernyőfotó 2020-04-23 - 11.11.33.pngA kihirdetett veszélyhelyzet 43. napján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő megtartották az online kormányinfót. A szerdai kormányülés után Gulyás Gergely bejelentette, hogy a védekezéshez szükséges felszereléseket beszerezték – elsősorban a Külgazdaság és Külügyminisztériumnak köszönhetően –, és még további eszközök is érkeznek az országba.

Éveken keresztül fizetett egy család nőtagjainak a szexért egy balatoni férfi, majd emiatt zsarolással több millió forintra lehúzták a pénztárcáját.

Kilenc településen keresztül üldöztek a rendőrök egy ittas sofőrt Nógrád megyében, mire elkapták, írja közleményében a Balassagyarmati Járási Ügyészség. Az ügyészség most emelt ellene vádat.

DBZOL20200422002A koronavírus-járvány magyarországi kitörése óta először engedtek be fotóst a Szent László Kórház intenzív osztályára, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik – az MTI fotósa jutott be a járványkezelés leginkább terhelt területére.

Társtettesként jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emeltek vádat a Sziget fesztiválon drogot áruló két holland fiatal ügyében, írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

Csütörtök reggel a 42-es számú főút és a 4808-as számú út kereszteződésében egy kisbusz és egy kamion összeütközött. A balesetben hatan sérültek meg, írja a Police.hu.

Négy hónappal azután, hogy egy, a társai által visszahúzódónak ismert 17 éves győri diák megkéselte tanárnőjét óra közben, a győri Jedlik Ányos középiskolában, a rendőrség lezárta az ügyben a nyomozást, és a papírokat megküldte vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek, írja a Police.hu.

HUS 9554Újabb 116 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 2284 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 14 idős krónikus beteg, ezzel 239 főre emelkedett az áldozatok száma, 390-en pedig meggyógyultak. Az aktív esetek száma 1655-re változott.

Reggel 6 órától a határ másik oldalán dolgozó vagy földet művelő magyar és szerb állampolgárok átjárhatnak a röszkei, a tompai és a hercegszántói átkelőn, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon.

A MÁV-Start kezelési költség nélkül visszatéríti a május 31-ig érvényes nemzetközi jegyek árát, amennyiben az utas lemond az utazásról, írja az MTI. A visszatérítés független attól, hogy hova szólt a jegy. A díjmentes visszatérítést abban az esetben is kérheti az utas, ha a visszaútra szóló nemzetközi menetjegy június elseje utáni dátumra szól.

Kerékpárúton száguldva menekült, majd szemből hajtott bele egy körforgalomba egy autós Kaposváron, miközben a rendőri igazoltatás elől próbált éppen meglépni, derül ki az RTL Klub szerdai híradásából.

Módosulhat a 65 év felettiek számára kiszabott vásárlási idősáv a boltokban a jelenlegi háromórás, kizárólagos időtartam rövidülésével és a szombati nap korlátozásainak eltörlésével, írja a Magyar Nemzet nevű kormánylap saját értesülései alapján.

A kijárási korlátozás megszegése miatt 200 ezer forintos szabálysértési bírságot szabtak ki szerdán nyírlugosi olvasónkra, Szilviára, aki szemétszedési akciót szervezett a falu utcáján a Föld napja alkalmából.

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványozta egy nagykörűi férfi letartóztatását, miután erőszakoskodott a szolnoki Hetényi Géza Kórházban, ahová koronavírus-fertőzés gyanújával került be, írja a szoljon.hu. A férfi április 19-én szabadult egy korábbi, pénzbüntetést átváltoztató szabadságvesztéséből. Otthonról értesítette a mentőket, hogy a koronavírus tüneteit észleli magán, ezért beszállították Szolnokra, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet COVID-19-részlegére.

Hibaelhárítás miatt csütörtök reggel 6 órától 16 órán át szünetel a távhőszolgáltatás Kispest egy részén, közölte a Főtáv szerdán az MTI-vel.

Ahogy azt megírtuk, Karácsony Gergely főpolgármester szerint indokolt a szigorítás Budapesten, ezért elrendelte, hogy a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehet felszállni április 27-től, majd ezt kiterjesztve Karácsony április 21-én, kedden azt is bejelentette, hogy a maszk – vagy valamilyen szájat eltakaró eszköz – használata a tömegközlekedésen túl kötelező lesz április 27-től a főváros valamennyi kereskedelmi egységében, üzletekben, élelmiszerboltokban, piacokon, továbbá taxik igénybevételekor is.

A parlamentben kedden este zajlott a vitája annak a törvényjavaslatnak, ami megszüntetné a kulturális szférában dolgozók közalkalmazotti státuszát. A javaslatot az ellenzéki felszólalók élesen bírálták, de azt is kifogásolták eleve, hogy miért most, a veszélyhelyzet alatt kell egy ilyen fontos döntést átnyomni úgy, hogy éjjel vitáznak róla, és valódi egyeztetés a szereplőkkel pedig nem előzte meg a törvényjavaslat benyújtását. De volt egy képviselő, aki mást is kifogásolt ezen az éjszakai parlamenti vitán.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint indokolt a szigorítás Budapesten, ezért elrendelte, hogy a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehet felszállni április 27-től, derült ki szűk egy hete. Ezt kiterjesztve Karácsony április 21-én, kedden azt is bejelentette, hogy a maszk – vagy valamilyen szájat eltakaró eszköz – használata a tömegközlekedésen túl kötelező lesz április 27-től a főváros valamennyi kereskedelmi egységében, üzletekben, élelmiszerboltokban, piacokon, továbbá taxik igénybevételekor is.

Az ország nagy része a lakásában ülve dolgozik és tölti a napjait, de az ablakon kinézve is feltűnő, hogy bár az április nem a legcsapadékosabb hónapunk, mégis rendkívüli a szárazság, hiszen az elmúlt 22 napban alig esett az eső. De nem csak ebben a hónapban volt kevés csapadék, az idén egy kezünkön meg tudnánk számolni, hogy hányszor esett jelentősebb mennyiség.

D MTI20200305030Megkönnyebbülhetünk-e májusban? Lesz-e nyarunk? Vagy éppen most lépünk még csak a tömeges megbetegedések szakaszába? A járványtetőzést érintő kormányzati, hatósági kommunikáció zavara és az eddigi adatok összevetése alapján nem lehetetlen, hogy Orbán Viktor már arra készül, egy második járványhullám érkezik Magyarországra, és erre készíti fel az egészségügyet májusig.

Egy nyugodt világban 2020 tavasza a balatoni turizmus tökéletes szezonnyitója lehetett volna. A kifogástalan áprilisi meleg, a négynapos húsvét minden vendéglátó álma lehetett volna, helyette kétségbeesetten bezárt kávézók vagy ugyanolyan kétségbeesetten nyitva tartó ruhaboltok, üres utcák, lezárt strandok és reményvesztett várakozás mindenütt, hogy talán júliusra kicsit visszatér az élet. Csodát azonban senki nem vár, legfeljebb azt, hogy valahogy sikerül vállalkozását a víz színe felett tartani.

Átestek a másodszori koronavírus-tesztelésen is a borsodnádasdi szociális ellátórendszer azon dolgozói, akik kapcsolatban állnak a lakossággal (azaz a házigondozók), valamint szűrték a Központi Konyha munkatársait is. Kormos Krisztián polgármester tájékoztatása szerint mindannyiuk tesztje negatív lett, ezért a hatóságokkal egyeztetve úgy döntöttek, hogy teljes fertőtlenítés után újraindítják a főzést a szociális étkeztetés miatt, majd jövő hétfőtől a gyermekétkeztetés is beindul.

Pozitív lett egy, a XV. kerületi, eddig ügyeletet biztosító Újpalotai Összevont Óvoda Hartyán Tagóvodába járó gyermek szülőjének koronavírustesztje, ezért az intézmény szerdától átmenetileg bezár két hétre, közölte a hírt a Facebookon a XV. kerületi önkormányzat. Helyette az ügyeletes óvoda a Páskom Tagóvoda lesz a Páskom parkban.

« Előző « 6. oldal » 10 11 12  ... 1200 Következő »