2020. április 9. Csütörtök, Erhard.
 

A kijárási korlátozások, az önkéntes és elrendelt karanténintézkedések miatt az eddiginél sokkal nagyobb szerep jut az emberek mindennapi bevásárlásaiban az e-kereskedelemnek, ami miatt óriásira nőtt a nyomás az olyan cégekre, mint az Amazon, no meg az ezek raktáraiban, logisztikai központjaiban robotoló munkásokra is. A nyomás pedig most még ennél is nagyobb, ugyanis

A forint újabb negatív csúcsot állított be kedd este, a mélyponton 361,8 forintot kellett adni a devizapiacon egyetlen euróért. Szerda délelőttre aztán a helyzet tovább súlyosbodott és ismét rekord dőlt, 11 körül már 365 forint volt egy euró, kisvártatva pedig még tovább süllyedt:

Két Csongrád megyei pecsenyekacsa-tartó gazdaság állományában is kimutatták a madárinfluenza vírusát március 31-én, közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Jókora állami támogatást kapnak alkalmazottaik bérére a koronavírus-járvány által sújtott csehországi vállalatok – döntött a cseh kormány kedd esti ülésén az MTI beszámolója szerint.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 585-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A gyógyultak száma 42 főre emelkedett, írja a koronavirus.gov.hu.

Csütörtök reggeltől ismét használhatják a magyar és a szlovén állampolgárok a bajánsenyei és a kétvölgyi határátkelőket, ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be Facebook-oldalán.

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet hívta fel arra honlapján a figyelmet, hogy a járvány miatti félelmet kihasználva új módszerrel próbálkoznak a csalók, hogy ellopják az emberek adatait. Ez abból áll, hogy

A zalaegerszegi önkormányzat a város minden lakosának eljuttat egy többször használható védőmaszkot a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozására, írja az MTI. Szerdán már ki is postázták az első ötezer, többször használható egészségügyi szájmaszkot abból a 60 ezerből, amelyet az önkormányzat szétoszt a lakosság körében. Balaicz Zoltán polgármester jelezte: szerdán újabb kétezer maszk érkezett, csütörtökön pedig további négyezer darabot várnak az ütemezetten két hét alatt megérkező teljes szállítmányból.

DKRCS20200317025Hétfőről keddre virradóra érkezett meg Magyarországra az a Tirolból induló konvoj, amelyben a külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter tájékoztatása szerint több mint ötszáz magyar tért haza Ausztria karantén alá vont területéről. Az azonban a hivatalos kommunikáció és a hatósági gyakorlat alapján sem egyértelmű, hogy a hazatérőknek Magyarországon hatósági házi karatéban kell-e tölteniük a következő két hetet.

D MTZ20200330024Március 30-i, hétfői plenáris ülésén a parlament fideszes többsége elfogadta a koronavírus-törvényt – amivel a kormány az itt olvasható gyakorlathoz kapott felhatalmazást határozatlan időre –, de eközben a parlament tovább működik a nem vírusvédekezéssel kapcsolatos ügyekben. Egy nappal később, kedden éjjel fél 12-kor Semjén Zsolt egy olyan salátatörvényt nyújtott be, amelyben a védekezéssel összefüggésben is hoztak volna komoly változásokat ugyan, de tartalmaz még egy sor, a koronavírussal semmilyen összefüggésben nem lévő, de fontos változtatás is.

Többek között a hivatásos gépkocsivezetők közfeladatot ellátó személyekké nyilvánítását és az egyes helyeken kaotikus állapotokat okozó karanténszabályok azonnali feloldását kéri a kormánytól a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) és a a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary).

Ahogy beharangoztuk, az Index Iskolatévé szerdai adásában Csapodi Csaba, az ELTE oktatója fontos bejelentést tett a szakállára vonatkozóan. Csapodi tanár úr ugyanis sorozatunk indulásakor különleges fogadalmat tett. Azt ígérte, addig nem borotválkozik, amíg a járványveszély elmúltával nem taníthat újra személyesen diákokat.

Gulyás Gergely szerdán 15:59-kor az MTI-nek azt nyilatkozta, az elmúlt hetekben éppen az ellenzék részéről érték kritikák azt a gyakorlatot, amely a polgármestereket jogosítja fel arra, hogy veszélyhelyzetben a védekezés érdekében a képviselő-testület jogaival éljenek. A kedden benyújtott törvényjavaslat ezt a helyzetet kívánta orvosolni - mondta.

Márciusban kibontakozott a koronavírus-járvány hatása,

000 1QA2ZJA Seat (a Volkswagen konszern spanyol leányvállalata) lélegeztetőgépek gyártását kezdte meg a Barcelona melletti üzemében – írja az MTI.

Amíg a világ vezető gazdasági hatalmai nem állnak talpra, addig kevés remény van a kisebbek számára, írja gazdasági és pénzügyi elemzésében az ING. Az olyan kisebb országok, mint például Magyarország és Írország, erősen függenek a nagyoktól az érték- és termelési láncban, így

A háztartások pénzügyi követelései 6233 milliárd forinttal, 11,4 százalékkal nőttek az elmúlt évben, 60 905 milliárd forintos összegük megközelítette a 46 786 milliárd forintot, a bruttó hazai termék (GDP) 130,2 százalékát, miközben a kötelezettségek 1151 milliárd forinttal (12,5 százalékkal) emelkedtek – derül ki a pénzügyi számlák legfrissebb részletes adataiból, amelyek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján elérhetők.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ágazatspecifikus javaslatokat állított össze a készülő óriási állami mentőcsomaghoz. Külön-külön munkacsoportok dolgoznak a  a kereskedelem, a logisztika, az élelmiszer-gazdaság, az ipar, a turizmus és a pénzügy területén, a kereskedelmet érintő javaslatokról most a Portfolio számolt be. A kamara javaslataira érdemes odafigyelni, hiszen Parragh László, a szervezet elnöke is részt vett azon a hétfő reggeli tanácskozáson, ahol Orbán Viktor bejelentette: minden idők valaha volt legnagyobb gazdaságélénkítő akciótervére készül a kormány.

Közel kétmilliárd forint állami támogatást nyert két balatoni kikötő fejlesztésére a részben Tiborcz István és Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Appeninn Nyrt. - írja a 444.hu a cég közleménye alapján. Az Appeninn egyik leányvállalata, a Solum-Invest Kft. a balatonfüredi kikötő teljes körű felújítására nyer 999 millió 963 ezer forintot, a PRO-MOT Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. pedig a a balatonvilágosi Club Aliga üdülő kikötőjét fejlesztheti  999 millió 921 ezer forintból. A közlemény szerint a fejlesztési projektek összköltsége mindkét esetben 1,8 milliárd forint.

A márciusban tapasztalt 44-59 százalékos csökkenés után a lakáspiac keresleti oldala élénkülést mutat az ingatlan.com adatai szerint.

Brutálisan nehéz feladata van a kormánynak, hiszen a szolidaritást és a versenyképességet kell mérlegelni, amikor arról születik döntés, hogy mely ágazatok milyen formában kapjanak segítséget. Ráadásul az egyes országok gazdaságpolitikai metódusai is versenyt futnak egymással, más-más módon, de a környező országokban is mindenütt a hazai szereplőket próbálják védeni Ausztriától Romániáig.

A Semjén Zsolt által benyújtott közigazgatási tárgyú salátatörvény túl azon, hogy elvenné a polgármesterek jogát a veszélyhelyzetben, eltörölné a változtatási tilalmat a Városligetben, és ingatlanokat adna Schmidt Mária alapítványának, lényegében teljesen ellehetetleníti a transzszexuálisokat.

2020-04-01 11 21 00-Index - Belföld - Koronavírus  az operatív tHárom repülőgép érkezett szerdán Magyarországra különféle védőfelszerelésekkel, például maszkokkal, amiket elsősorban egészségügyi dolgozók kapnak. További három gépet is várnak még ma. A regisztrált fertőzöttekből 17 ember van lélegeztetőgépen, hat százalék pedig intenzív ellátásra szorul. Az operatív törzs szerint az adatkezelési szabályok szerint jártak el, amikor sorszámmal, életkorral és nemmel részletezve közölték a fertőzöttek és elhunytak adatait. A TASZ szerint viszont jogsértők voltak. A szerdai sajtótájékoztatón elhangzottak összefoglalva.

Március 31-ével megszűntek a közigazgatási és munkaügyi bíróságok, a közigazgatási perekben így április 1-jétől első fokon

Sorban állók a Hatvan utcai posta előtt Debrecenben 2020. március 16-án. Csak annyi ügyfél tartózkodhat a postán, ahány ablak van.Április 2-től, azaz csütörtöktől visszavonásig rövidül egyes posták nyitvatartási ideje, közölte a Magyar Posta az MTI-vel. Hétköznap egységesen 18 órakor bezárnak a hosszabban nyitva tartó posták, ez alól Budapesten három posta kivétel, amelyek 20 óráig várják az ügyfeleket. A megyeszékhelyek szombaton nyitva tartó postái pedig hétfőnként változatlan nyitvatartással üzemelnek majd.

« Előző « 6. oldal » 10 11 12  ... 1184 Következő »