2018. július 22. Vasárnap, Magdolna.
 

Az üzleti várakozások megközelítették a februári csúcsot és a fogyasztói bizalmi index is rekordközeli, így júniusban ismét történelmi csúcsot döntött a GKI konjunktúraindexe – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. hétfőn. A konjunktúraindex a lakossági bizalmi index és az üzleti bizalmi index súlyozott átlaga. A felmérés alapján a mutató

Az előzetes adatok szerint 2018. január–áprilisban a születések száma 1,7, a halálozásoké 4,4 százalékkal kevesebb volt, mint 2017 azonos időszakában. Ennek következtében a természetes fogyás 8,1 százalékkal, 1680 fővel csökkent 2017 első négy hónapjához képest – derül ki a KSH keddi jelentéséből.

Napokon belül osztják az okmányirodák az új, R betűs rendszámokat. Eközben az egyedi azonosítók már 435 ezer forintba kerülnek – írja a Vezess.hu

Vasárnap indul az online számlázás, a számlázóprogramot ingyen lehet majd használni – közölte a NAV kedden. A közlemény szerint a keddtől elérhető online számlázót a NAV javarészt a kisvállalkozások számára hozta létre.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) már el is juttatta javaslatát a kormányhoz.

Varga Mihály azt mondta, megfontolják a kereskedelmi kamara álláspontját is az ügyben.

Érdemes felelősen megtervezni a felhőtlen nyaralást.

Munkát keresel? Látogass el 2018. június 28-án, vagy július 5-én a Jabil tiszaújvárosi gyáregységébe!


A napsütés, a leégés okozta daganatos megbetegedések veszélyeire figyelmeztetett Wikonkál Norbert, a Semmelweis Egyetem Bőr-Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikájának egyetemi tanára az M1 aktuális csatornán kedden.

Elkezdett csökkenni a dizájner drogok fogyasztása Magyarországon – mondta Csákó Ibolya rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Bűnügyi Osztályának kiemelt főreferense kedden az M1 aktuális csatornán.

Napokon belül elkezdődik, és a tervek szerint negyven napig tart a város déli részén, a 47-es főút kivezető szakaszán lévő körforgalom felújítása.

A Központi Statisztikai Hivatal már most a 2021-es népszámlálásra készül. Szerdától véleménykutatást végeznek, hogy felmérjék, mit gondolnak az emberek a személyazonosító adat rögzítéséről.

Eddig több mint 4,9 milliárd forintot hozott az állami költségvetésnek az idén bevezetett feltételes adóbírság-kedvezmény, ugyanis ugyanis azonnali befizetésre ösztönzi az adózókat.

Jövőre a Szép-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteriaelem a kedden beadott adócsomag szerint.

Többszörösére emelkedhet a miniszterek fizetése a 2019-es költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslat alapján. Az eddigi gyakorlat helyett, ami a köztisztviselők illetményéhez kötötte a miniszteri javadalmazást, új szabály alapján állapíthatják majd meg a kormánytagok bérét: a miniszter maximum annyit kereshet, amennyit a minisztériuma alá tartozó állami cég vezetője. Ez viszont nem kevés, hiszen az elmúlt években fokozatosan jó magasra tornázták több állami vállaltnál a vezérigazgatók fizetését.

Alig vannak magyarok, akik az otthoni munkavégzést választhatják, és a helyzet egyre romlik.

Így változhat jövőre a chipsadóként ismert közteher jövőre.

Nem tud elmozdulni a deviza az elmúlt napok szintjéről.

Az Országos Onkológiai Intézet új vezetője dobta be a javaslatot egy konferencián. Kardiológiai termékadót is bevezethetnek.

Igazi meleg, nyári idővel kezdődik a csillagászati nyár – írta szerdán a honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat, amelynek előrejelzése szerint csütörtökön 33 Celsius-fok is lehet, péntektől azonban csapadékosabb és hűvösebb időjárás várható.

Rekordforgalmat ért el a Praktiker tavaly, a magyar piacon 20 éve működő barkácsáruházlánc 47,8 milliárd forintos árbevétele 22 százalékkal, 8,6 milliárd forinttal meghaladta a 2016-os forgalmat - mondta Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója a társaság hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. A cégnél idén további 10 százalék feletti növekedést várnak.

A júniusi viharok után a biztosítókhoz péntekig 18,5 ezer bejelentés érkezett, a károk előzetesen becsült értéke 1,914 milliárd forint - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfőn az MTI-vel.

A lakáshitelt felvevő ügyfelek biztonsága és a kiszámítható törlesztőrészletű, fix kamatozású lakáskölcsönök térnyerése érdekében idén októbertől a Magyar Nemzeti Bank módosítja az adósságfék szabályokat – derül ki a jegybank közleményéből.

A Coca-Cola HBC Magyarország egy teljesen új termék, az okosvíz palackozását indította el egy 1,8 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően - derül ki a cég közleményéből.

Sokkal kisebb terhet jelent pár évvel ezelőtthöz képest a hiteltörlesztés: a BankRáció.hu legfrissebb elemzése szerint viszonylag rövid időszak alatt, 2014-hez képest is jelentősen változott a helyzet. Amíg 2014-ben a nettó átlagfizetés felét is elvitte volna egy 10 millió forintos, 20 éves futamidejű lakás átlagos törlesztője, idén márciusban ugyanez az arány már csak 28 százalék lett volna.

« Előző « 6. oldal » 10 11 12  ... 1054 Következő »