2020. január 20. Hétfő, Fábián, Sebestyén.
 

A berettyóújfaluiak láthatták azt, amit a világon csak nagyon kevesen tudnak.

Péntekig befejeződik az október 13-ai önkormányzati és nemzetiségi választásról szóló értesítők postázása - írta az MTI. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) másfél hete kezdte meg a névre szóló küldemények postázását, ezekben az NVI arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy benne vannak a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának névjegyzékben, és melyik szavazókörben élhetnek választójogukkal.

Drága lehet a körte idén2019-08-22 06:07:19

Az idén az átlagos évekhez képest akár 20-25 százalékkal is kevesebb, nagyjából  25 ezer tonna lehet a belföldi körtetermés - hivatkozik az MTI a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképére. A minőséggel nem várnak problémákat. Az átlagos termésmennyiség pedig 33 ezer tonna lenne.

A családok 33 százaléka 15-25 ezer forint közötti összeget költ az iskolakezdésre gyermekenként, 27 százalék 10-15 ezer forintot, míg 21 százalék akár 25-40 ezer forintot is hajlandó erre a célra fordítani.

Idén a második negyedévben 1165 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére, ami több mint 16 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest - derül ki a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó társaság, a Trenkwalder Recruitment Kft. több mint 7 ezer dolgozó béradatait feldolgozó elemzéséből.

A Galiba Gyermekfesztivál 2012-ben jött létre a Debreceni Virágkarnevál kísérőrendezvényeként azzal a céllal, hogy a gyermekcsoportok is felvonulhassanak a saját maguk készítette kocsikkal, ezzel is belekóstolva a karneválozás nyújtotta élménybe. Az idén augusztus 15-től kezdődő egyhetes gyermekfesztivál a debreceni Békás-tó, a vidámpark és a Nagyerdei Stadion rendezvényterén színes programokkal várja a családokat – olvasható a Nagyerdei Kultúrpark közleményében. A fesztivál fő eseményét, a felvonulást augusztus 18-án rendezik meg a Lúdas Matyi néven alapított vidámparkban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavaly csaknem 191 ezer ellenőrzéssel 274,5 milliárd forint adókülönbözetet tárt fel, a kivetett szankciók összege 208 milliárd forint volt, írja az MTI.

A Magyar Postának 4,3 milliárd forintba kerül az átállás az elektronikus kézbesítési rendszerre.

A csok (családok otthonteremtési kedvezménye) óriási segítség lehet a gyermekes vagy gyermeket vállaló szülőknek. Hiába azonban a betűszó ismertsége, mégis sok a félreértés a vissza nem térítendő támogatással és a csok hitellel kapcsolatban. A Bankmonitor ezek közül tisztázza a leggyakoribb tévhiteket.

Külföldi és hazai csoportok táncaival várnak mindenkit a IV. Berettyó Nemzetközi Néptáncfesztiválra augusztus 17-e és 21-e között.

Eddig több mint nyolcezren kérték a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, babaváró hitelre is több ezren adták be igényüket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Az országhatáron túlról is érkeztek táncosok, vendégek a tánctáborba.

Szörnyű magyarsággal megírt nyelven próbálkoznak adatokat kicsalni.

Augusztus 20-a után indulnak a legtöbben vásárolni.

Több millió hordó kőolaj is lehet Dél-Budapest, valamint a környező települések alatt, húsz évre hirdetnek pályázatot az ottani kitermelésre.

A Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára azt mondta, minden készpénzmentes megoldást támogatnak. Ugyanis a gazdaság fehérítésében fontos szerepe van a készpénzhasználat visszaszorításának, hiszen a fizetési forgalom kétharmada készpénzben bonyolódik.

Két év alatt jelentős csökkenés ment végbe a személyi kölcsön kamatok piacán. Egy 3 millió forint összegű hitel teljes visszafizetése ma 440 ezer forinttal alacsonyabb, mint 2017-ben. Minden bizonnyal jelentős mértékben ennek is köszönhető, hogy 2019 első felében közel kétszer annyi személyi kölcsönt vett fel a magyar lakosság, mint 2017 ugyanezen időszakában.

A rendőrök Paks és a déli országhatár közötti ártéri részeken, a Duna mindkét oldalán is keresik a dunai hajókatasztrófa utolsó áldozatát, egy dél-koreai nőt.

A bankok 100 százalékban a saját kockázatukra folyósítják a babaváró hitelt, így aztán egész meglepő eredmények jönnek ki a hitelbírálatokon.

A jótékonysági zenei est bevételét a csökmői templom felújítására fordítják.

Törökszentmiklóstól Záhonyig idén összesen 39 állomást és megállóhelyet újítanak fel, derül ki a MÁV közleményéből.

Idén január elsejétől kizárólag elektronikusan, a cégkapu rendszeren keresztül intézhetik adóügyeiket a hazai vállalatok, ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is minden hivatalos iratot ezen a felületen keresztül juttat el a cégek számára. Hiába előzte meg egy éves tesztidőszak a rendszer bevezetését, több cég nem készült fel kellő körültekintéssel a használatára, ami komoly kockázatot jelenthet számukra – hívja fel a figyelmet a Vámosi-Nagy Ernst and Young Ügyvédi Iroda.

A vonat rá is hajtott, anyagi kár keletkezett. Segítsen a rendőrségnek, ha tud valamit az esetről!

A kiskereskedelem után az ipar adatai is azt jelzik, lassul a növekedés a magyar gazdaságban.

Augusztus végén várható egy újabb hullám. A bérleti díjak maradtak a korábbi átlagon.

« Előző « 6. oldal » 10 11 12  ... 1149 Következő »