2019. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Februárban 48 százalékkal emelkedett az építőipari termelés az egy évvel korábbihoz képest – derül ki a KSH friss adataiból. Az épületek építése 39,4, az egyéb építményeké 65,4 százalékkal emelkedett. Az előző havihoz mérten 6,7 százalékkal emelkedett a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított építőipari termelés.

A lakástámogatási osztályok kiüresedése miatt van megye, ahol válságértekezletet hívtak össze, máshol a gyámügyi és egyéb, életet közvetlenül érintő hivatali ügyintézés lehetetlenül el a durvuló felmondási hullám miatt. Eközben a kormány egy titkos határozatban tovább csökkentette az érdemi munkát végző köztisztviselők létszámkeretét.

A cégek komoly kihívásokkal küzdenek, új technológiák alkalmazásával próbálják könnyíteni a munkavállalók helyzetét, azonban ennek ellenére az alkalmazottak keményebben dolgoznak, mint valaha. Mégis hogy lehet ez? Erre keresi a választ Josh Bersin, a világ egyik legelismertebb ipari elemzője.

Az előző válság tanulsága az, hogy az ingatlanpiaci túlhevülésből nagyon komoly problémák alakulhatnak ki. A hasonló válságok elkerülése érdekében az ingatlanpiacot a lehető legmélyebben ismernie kell a jegybanknak – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Banai Ádám, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi rendszer elemzése igazgatóságának vezetője.

A Danone és a Nestlé új irányba mozdul a műanyaghulladék visszaszorítása érdekében – írja a Bloomberg.

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a gázirányelv módosítását, amelynek értelmében a földgáz uniós belső piacára vonatkozó szabályokat kell alkalmazni a tagállamok és valamely unión kívüli állam közötti földgázszállító vezetékekre is a tagállam területének, illetve felségvizeinek határáig – számolt be az MTI.

A megbízható minősítést megszerző adózók sok előnyt élveznek az adóeljárásoknál, míg a kockázatos adózói kategóriába soroltaknak hátrányokkal kell szembesülniük.

Szigorú feltételeket igyekeznek szabni a falusi csokkal való visszaélések megakadályozására - mondta Gyopáros Alpár a Magyar Nemzetnek.

Debreceni rendőrök tartottak szakmai bemutatót a helyi iskolában.

Egy rendőrzászlósnak köszönhetően menekült meg egy idős nő és a segítségére siető férfi vasárnap este a Békés megyei Körösladányban.

Kigyulladt, és órákon át erősen lángolt hétfőn este a Notre-Dame Székesegyház Párizsban. A katedrális felső része gyulladt ki, komoly füstfelhőbe burkolva az épületet. Az eddigi információk szerint este 7 óra előtt pár perccel a katedrális felújítása közben kaphatott lángra valami.

A kertészeti ágazat a magyar mezőgazdaság meghatározó területe, ezen belül is a legjelentősebb a zöldségtermesztés szerepe – jelentette ki Nagy István agrárminiszter csütörtökön Szegváron.

Rossz hír azoknak, akiket pollenallergia gyötör: direkt kapcsolatot talált egy amerikai-magyar kutatópáros a felmelegedés, a hőmérsékleti maximumok és minimumok együttes növekedése, valamint a pollentermelődés között.

Változásokra kell felkészülniük május elejétől az online számla adatszolgáltatásra kötelezett adózóknak, amelyek többek között a beküldendő adatokat is érintik. A szükséges módosítások végrehajtásának elmulasztása májustól sikertelen számlalejelentést eredményezhet.

Csökken az adóék Magyarországon, de még mindig az egyik legmagasabb.

Az utasforgalmi adatok alapján a diszkont légitársaságok örülhettek a legjobban az első negyedévben.

Már januárhoz képest is komolyan megdrágultak a zöldségek, de további áremelkedés várható.

Idén először bevásárlóközpontokban és hipermarketekben segítik a NAV munkatársai az adózókat, hogy segítsenek az szja-bevallásokkal - írja a Hvg.hu.

Februárban az ipari termelés volumene 5,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a januári 4,4 százalék után. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlannal.

Szombaton és vasárnap csak ritkán fogjuk látni a napot, döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég.

Egy évtizeden belül teljesen megújulhat Magyarország szénhidrogén-ellátása. A Mol-közgyűlés apropóján számba vettük, hogy a közeljövőben épülő sokféle gázszállítási kapacitás miként érinti Magyarországot, illetve honnan érkezhetnek új olajforrások.

Nem csak a barátok lájkjait lehet begyűjteni a Facebookon, ahogy az ember egy luxuskocsinak támaszkodva pózol, vagy épp egy ötcsillagos hotel teraszáról jelentkezik be Bali szigetén. Egyre több országban már az adóhatóság is figyeli az ilyen bejegyzéseket.

Az Eurázsiai Fejlesztési Bankkal való együttműködés révén a magyar cégeknek egyebek mellett a vízgazdálkodás, a közlekedési és információs technológia, a gyógyszer- és egészségipar, a mezőgazdasági technológiák, továbbá az élelmiszer- és járműipar területén lát befektetési lehetőséget a Pénzügyminisztérium (PM) pénteki közleménye szerint.

A társadalombiztosítóval szerződött egészségügyi szolgáltatók 2007 áprilisától kötelesek ellenőrizni a betegek jogosultságát. A jogosultság-ellenőrzés következtében, illetve egyes egészségügyi szolgáltatásoknál előfordul, hogy az ellátás csak akkor nyújtható, ha annak árát az ellátott személy kifizeti. Az Adózóna a jogosultság-ellenőrzésről és az egészségügyi szolgáltatáshoz kapcsolódó fizetési kötelezettségekről ír.

Csányi Sándor igazságtalannak nevezte a tranzakciós illetéket.

« Előző « 6. oldal » 10 11 12  ... 1123 Következő »