2019. június 16. Vasárnap, Jusztin.
 

Az év első kora nyári hétvégéjén szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett sokat süt a nap, főként a keleti tájakon lesz erősebb a gomolyfelhő-képződés, amelyből ott elszórtan várható záporeső, zivatar. A délután folyamán a nyugati határvidéken sem lehet kizárni egy-egy zápor, zivatar kialakulását. Az északnyugati szél többször megélénkül.

Megkezdődött a Debrecen Drive elnevezésű nagyszabású közlekedési kiállítás szombaton a Nagyerdőn.

Tekintettel az európai parlamenti (EP-) választásra, rendkívüli nyitva tartás van a hétvégén a kormányablakokban, okmányirodákban, hogy a lejárt személyi okmányok helyett újakat igényelhessenek a választópolgárok, írja az MTI.

Magyarországon az évi nyúlhúsfogyasztás fejenként mindössze néhány tíz dekát tesz ki, ezért indítanak kampányt.

Két paksi blokk is leállt2019-05-25 20:12:37

Szombaton a tervezett éves főjavítás miatt teljesen leállították a paksi atomerőmű második blokkját, azonban csütörtökön egy nem tervezett karbantartási munka miatt a harmadik blokk termelését is le kellett állítani.

Vasárnap befejeződik a Keleti pályaudvar kéthetes belső karbantartása, hétfőről újra megindul a vonatforgalom, jelentette be Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója pénteken.

Megvette a debreceni önkormányzat a leendő BMW autógyárának is helyet adó északnyugati gazdasági övezet 400 hektáros területet - közölte a városháza sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

Hosszabb távon szeretnék, hogy a 27 százalékos áfakulcs csökkenjen, de ehhez további erőfeszítések szükségesek - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Világgazdaságnak.

Megtörtént a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartói alapítványának cégbírósági bejegyzése, ezzel minden jogi feltétel adottá vált, hogy július 1-től az alapítvány legyen a felsőoktatási intézmény fenntartója - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel.

Benyújtotta a kormány a nagyszülői gyedről szóló törvényjavaslatot. Ez alapján a nagyszülői gyedet 2020. január 1-től lehet igényelni, és legfeljebb két - ikrek esetén 3 - évig jár.

Csaknem 30 százalékkal nőtt az e-SZJA rendszert használók száma, az idén 1,5 millióan, tavaly 1,1 millióan nyújtották be határidőre a rendszeren keresztül a személyi jövedelemadó (szja) bevallásukat – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten, írja az MTI.

Ittasan elaludt egy szórakozóhelyen, a vád szerint egy ismerőse nagyobb összegű készpénzt vett el tőle.

Ha egy gyerek születik a három helyett, már akkor is megéri felvenni a babaváró hitelt, de ha egy sem születik, akkor nagy a baj anyagilag is.

Jelentősen csökkentenék az illetékek, díjak és más közterhek számát és mértékét annak érdekében, hogy könnyebb és olcsóbb legyen kocsit cserélni, így megújuljon az elavult magyar járműállomány – derül ki a Pénzügyminisztérium Hvg.hu birtokába került előterjesztéséből.

Új autóbuszok Debrecenben2019-05-24 06:25:12

A csuklós Mercedeseket légkondicionálóval és utastéri kamerákkal is felszerelték.

Közös ellenőrzés 2019-05-24 06:18:56

A magyar és román rendőrök 17 illegális migránst fogtak el az ártándi határon.

Június 11-ig látható az a kiállítás a Makk Kálmán Mozi galériájának falain, amely az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak alkotásaiból áll.

Az  Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet ötezer-ötezer doboz K-vitamin behozatalát engedélyezte gyerekek és felnőttek számára a gyógyszer-nagykereskedőnek, hogy a jelenlegi hiány megoldódjon.

A magyarok mindössze 38 százaléka támogatja az euró bevezetését – derül ki a 24.hu megrendelésére a Závecz Research által áprilisban készített reprezentatív közvélemény-kutatásból.

Nem divat a fizikai munka2019-05-23 07:08:03

A nagykereki Kiss Tamás példája is jól mutatja, hogy ha valaki jó szakember, akkor kistelepülésről is érhet el szép eredményeket.

Legalábbis a KSH szerint.

Letették az alapkövét szerdán a büntetés-végrehajtás új egészségügyi központjának Berettyóújfalu határában. A 8 ezer 167 négyzetméter területű intézmény egy 14 ezer négyzetméteres telken fog megépülni, több mint 9 milliárd forintból.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) elemzői arra számítanak, hogy idén 3,9 százalékkal, jövőre pedig 3 százalékkal bővül Magyarország hazai összterméke (GDP) a tavalyi 5 százalék után – írja az MTI.

A lakáshitelpiacon belül a használtlakás-vásárlás a legnépszerűbb cél, több mint 70 százalékos a részesedése. A lakásépítésre és -korszerűsítésre igényelt lakáshitelek pedig 13 százalékos szeletet hasítanak ki a piacból. Utóbbi kölcsönöknél növekedést hozhat a júliustól elérhető falusi csok, amely szükség esetén piaci hitellel kiegészíthető.

Új állást keresel vagy munkahelyet váltanál?

« Előző « 6. oldal » 10 11 12  ... 1142 Következő »