Agrárnövendékek sikereiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-30 12:38:30 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/18851
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, Balásházy János Gyakorló Szakközépiskola, Debrecen, Debreceni Egyetem, Lippai Napok, Nemzetközi Agrárifjúsági Találkozó és Szakmai Verseny, országos verseny, SZÉTV, verseny
Kukoricamorzsolás, traktorvezetés és agrárelmélet – két szakmai versenyen is remekeltek a Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolájának diákjai.

Szépen szerepelt a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium két tanulója a SZÉTV (szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak) múlt heti országos versenyén, Szolnokon. Pataki Ferenc a 11., Szilágyi Máté pedig a 15. helyezést érte el a szolnoki döntőben. Eredményükért 50-50 pontot kapnak a felvételi eljárásban, ami komoly segítséget jelent az egyetemre való bejutáshoz. A két 12.c osztályos diák felkészítő tanára Kaszab Istvánné volt.

Az iskola növendékei a Lippai Napok – Nemzetközi Agrárifjúsági Találkozó és Szakmai Versenyen is brillíroztak: két dobogós helyet is szereztek. A pénteki megmérettetésen a 9.d és 11.d osztály négy-négy fős csapata vett részt a Lippai János Szakképző Iskola apagyi tanüzemében.

A verseny az elméleti kérdéseken túl gyakorlati feladatokban is bővelkedett: a kézi kukoricamorzsolás és ásózás mellett gépismereti-, traktorvezetési- és ügyességi verseny, valamint termésbecslés, kultúrnövény- és vetőmag-felismerés várt a tanulókra. A Balásházy kilencedikesei megnyerték a versenyt, maguk mögé utasítva a felsőbb éves diáktársaikat, akik a harmadik helyen végeztek. A csapatokat Veress Miklós és Ecsedi Zsolt készítette fel a versenyre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!