2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 

A Hajdú-Bihar megyei rendõrök nõnap alkalmából ajándékkal köszöntötték a szabályosan közlekedõ jármûvezetõ hölgyeket.

A bevételt egy fõleg hátrányos helyzetû gyerekekkel foglalkozó alapítvány kapja.

Mik a jó úticélok a megyében? Egyáltalán érdemes itt kirándulni? Nézzük, olvasóink milyen gyakran járják a környéket!

Az “Év orvosa” – díjat idén dr. Kincses Béla gáborjáni háziorvos kapta, ezzel együtt egy kamarai díj is gazdára talált, a Hagymási-emlékérem, amit azért alapított 2009-ben a megyei orvosi kamara, hogy elismerhessék azon kollégák munkáját, akik hosszú idõn keresztül, önzetlenül, sokat tettek a kamaráért.

A 103 esztendõs Ilona néni fél évszázadot dolgozott az egészségügyben.

Csodált ékkõvé forrnak a leszakadt, minden oldalról szúróssá, élessé vált, „maradéknak” ítélt darabkák.


Túlórapénz, többletforrás, decentralizáció: ezt ajánlja a kormány a tanároknakTúlórapénz, többletforrás, decentralizáció: ezt ajánlja a kormány a tanároknak - © Fotó: 444.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Megállapodás-tervezetet adott a pedagógusoknak az Emmi: ilyenek vannak benne, mint, hogy az elmaradt béreket azonnal ki kell fizetni, és át kell alakítani a Klik beszerzési folyamatait. Prókai Eszter cikke az Abcúgon.



IllusztrációDebrecen – Campus: filmklub, világzene, helyi dj-k, olvasás-népszerûsítés, színház, Nyitott Akadémia, koncertek…

Románia egyelõre csak Nagyvárad és Bors között építi ki az M4-es folytatását.

Negyedik alkalommal rendezik meg szombaton a farsangnyitó debreceni dalidót, felelevenítve a régi hagyományt, miszerint Vízkereszt utáni elsõ szombaton a debreceni céhek mesterei együtt vigadoztak a város polgáraival - közölte Debrecen kulturális alpolgármestere csütörtökön, az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján.

A rendõrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a három nõt.

Egy ember meghalt, hárman pedig életveszélyes állapotban kerültek kórházba valamilyen kábítószertõl Debrecenben. A drogárust már elkapták, de az még nem lehet tudni, hogy mennyien vettek tõle az anyagból.

Az Origo újságírója elõtt törte be fejét egy szervezõ, így élesben is láthatta, hogy miképpen reagálnak egy rendkívüli eseményre a debreceni gólyatáborban. Ezzel is ellenõrizte a fõszervezõ állítását, hogy náluk minden a legnagyobb rendben van. Górcsõ alá vette a kordonokat és a biztonsági rendszert is, de tombolt Kis Grófóra, és megnézte, mennyibe kerül egy sör az állítólagos mintagólyatáborban.


A debreceni Csapókerti Általános Iskolánál tartotta 2015. szeptember 1-jén „Az iskola rendõre” program tanévnyitó sajtótájékoztatóját a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság.

A debreceni rendõrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki egy helyi parkban ütötte és rúgta meg a sértettet.

A 0. napon még nem üzemel minden programhelyszín, de a zenei felhozatal máris rendkívül erõs: búcsúzik Debrecentõl a Heaven Street Seven, „hazalátogat” Szabó Balázs, és nagy koncertet ad a Vad Fruttik.

Szabálysértési õrizetben2015-07-17 12:04:00

Tiltott prostitúció miatt áll bíróság elé két debreceni nõ.

Halálos motorbaleset2015-07-12 11:38:06

Tehergépkocsi és motorkerékpár karambolozott péntek este Debrecenben, a motoros meghalt.

Az Együtt politikusai és aktivistái üres cipõket helyeztek el vasárnap délután a debreceni befogadóállomás bejáratánál, ezzel üzenve a Jobbiknak, amely este a tábor bezárását követelõ tüntetést tart a helyszínen.

Az év eleje óta négy debreceni üzletet is kifosztott a kamaszokból és fiatal felnõttekbõl álló társaság.

Maradnak a menekülttáborok, sõt, bõvítik is õket a migránsok növekvõ tömege miatt – tudta meg az Origo. Nem számolják fel a debreceni befogadóállomást sem, legalábbis egyelõre.

Térfigyelõ kamerákat szereltet fel az önkormányzat a debreceni befogadótábor mentén húzódó Sámsoni úton, így a migránsok minden lépését nyomon követhetik a közterületen - jelentette be a város polgármestere szerdán sajtótájékoztatón. Közben Debrecen egész területére kiterjedõ fokozott ellenõrzést rendelt el a város rendõrkapitánya szerda déltõl július 15-én 24 óráig.

Két török férfi konfliktusa és egy megtaposott Korán végül odavezet, hogy a Debrecen bezárná a menekülttábort. Papp László debreceni polgármester a köztévének azt mondta, a délután történtek valós problémára mutatnak rá, és megerõsítik azt az elképzelést, hogy a menekülttábort be kell zárni.

« 1. oldal »  ... 23 Következő »