2018. június 17. Vasárnap, Laura, Alida.
 


Túlórapénz, többletforrás, decentralizáció: ezt ajánlja a kormány a tanároknakTúlórapénz, többletforrás, decentralizáció: ezt ajánlja a kormány a tanároknak - © Fotó: 444.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Megállapodás-tervezetet adott a pedagógusoknak az Emmi: ilyenek vannak benne, mint, hogy az elmaradt béreket azonnal ki kell fizetni, és át kell alakítani a Klik beszerzési folyamatait. Prókai Eszter cikke az Abcúgon.

Demonstráltak a tanárok, az egészségügyisek és a közalkalmazottak szervezetei. Sztrájkra készülnek a BKV-sok és a volánosok. Panaszkodnak a vízügyisek. A MÁV-osok elégedetlenek a vasúttársaság bérajánlatával. Lázár János azt mondta, a kormány szinte minden közszolgáltatást államosítana. Tarlós Istvánék beterjesztették Budapest költségvetését, amely szerint a főváros egyebek mellett a rezsicsökkentés miatt van bajban. Szépen nőtt a GDP decemberben, és jól állt a költségvetés januárban. Rogán Antal minisztériuma pluszpénzt kapott. Új rendelet jelent meg a csokhoz. Több külföldi jött Magyarországra nyaralni, és több magyar ment Horvátországba. Ez volt a héten a gazdaságban.

Miskolcon szakadó esőben egy-kétezer ember gyűlt össze a Herman Ottó Gimnázium elé meghirdetett demonstráción. Országszerte több helyen, Békéscsabán, Budaörsön, Győrött, Hajdúszoboszlón, Pécsen, Sopronban, Szegeden, Szombathelyen és Veszprémben is szerveztek szolidaritási demonstrációt. Budapesten is több százan tüntettek a Szabadság téren. A tanárok többek között szabad tankönyvválasztást és a pedagógus-életpályamodell módosítását követelik.

Az elmúlt évek pangása alatt jól jött a tulajdonosoknak a bérleti díj, amit a menő szórakozóhelyek fizettek, de most eljött az idő, hogy leporolják a fejlesztési terveiket. A bulinegyedben pár éven belül apartmanházak és hotelek épülhetnek. A környék viszont részben a romkocsmák miatt lett értékes.

Az esős idő ellenére országszerte százezreket vonzottak az augusztus 20-i programok. A tűzijáték incidens nélkül ért véget, a józsefvárosi ünnepségekről ugyanez már nem mondható el, a VIII. kerületben egy pofon is elcsattant. Az ünnepi beszédekből egy politikus sem hagyta ki a bevándorlás témakörét, még Erdő Péter esztergom-budapesti érsek is erről beszélt a Bazilika előtti szentmisén. A Kossuth téri tisztavatás viszont lánykéréssel végződött.

Rosszabbul nem is indulhatott volna: az első világháború miatt kétévi működés után leálltak a fővárosi autóbuszok.

Úgy tűnik, egyelőre semmi sem állíthatja meg a magyarországi népességfogyást, ráadásul idén az első két hónapban radikálisan megnőtt a halálozások száma. Nem vigasztalhat minket az sem, hogy az Európai unióban sem sokkal jobb helyzet. Ezzel egy időben az országon belül nagyon komoly vándorlás zajlik. A legnagyobb nyertes Szeged, Győr és Nyíregyháza, míg a legtöbben az Alföld közepét hagyják el.

A Budapest 2024-es olimpiai pályázatához készült megvalósíthatósági tanulmány szerint az egyik legfontosabb cél, hogy az olimpia miatt épülő létesítmények a játékok után is gazdaságilag fenntarthatók legyenek. A csőd szélén táncoló Görögországnak ez nem sikerült, és egyetlen évtized alatt elkótyavetyélték az athéni olimpiára felhúzott létesítmények egy részét. A hatástanulmány készítésében is részt vevő Bienerth Gusztáv szerint Budapest esélyei jelentősen nőttek az utóbbi években. A tervezett helyszínek között feltűnik a Quaestor egyik telke is.

Benyújtotta a kormány a jövő évi adótörvények javaslatát csütörtökön az Országgyűlésnek.

A heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt Hajdú-Bihar mellett Somogy és Zala megye több járására is másodfokú riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtök délután. Emellett az ország nagy részén, köztük Budapesten is elsőfokú riasztások vannak érvényben.

Települési feladatellátásra új források nyílnak az önkormányzatok számára, a 3,5 milliárd forintos keretösszegre területi korlátozás nélkül valamennyi önkormányzat pályázhat – erről a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Május 15-ig lehet még a tavaszi szemeszterre hitelt igényelni – mondta Imre Zita, a Diákhitel Központ Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. Aki eddig az időpontig jelzi hiteligényét, már június 15-én a kért összeghez jut.

Nyolcvanöt büntetőeljárás indult a tavaly októberi önkormányzati választással összefüggésben választási csalás gyanúja miatt – derül ki a legfőbb ügyész egyik írásbeli válaszából, amelyet kedden tettek közzé a parlamenti honlapon.

Tervei szerint az általános iskola alsó tagozatában tanító, diabéteszes gyermekekkel kapcsolatba kerülő pedagógusokra is kiterjeszti oktatóprogramját az idén tízéves Egy Csepp Figyelem Alapítvány.

Nyolcvanöt büntetőeljárás indult a tavaly októberi önkormányzati választással összefüggésben választási csalás gyanúja miatt – derül ki a legfőbb ügyész egyik írásbeli válaszából, amelyet kedden tettek közzé a parlamenti honlapon.

Tervei szerint az általános iskola alsó tagozatában tanító, diabéteszes gyermekekkel kapcsolatba kerülő pedagógusokra is kiterjeszti oktatóprogramját az idén tízéves Egy Csepp Figyelem Alapítvány.

Átmentek a hajfestékek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) tesztjén, egyetlen vizsgált termékben sem volt kimutatható káros anyag – derül ki a NFH közleményéből, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez.

Azok a banki ügyfelek, akik a devizahiteles elszámolás kapcsán elégedetlenek a bankoktól kapott értesítő levelekben szereplő elszámolással, először a bankjukhoz, majd a Pénzügyi Békéltető Testülethez forduljanak – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken este.

A Safer Internet Program (SIP) konzorciumi tagjai közül a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványhoz több mint 7 ezer megkeresés, a Biztonságosinternet Hotline-hoz pedig 479 bejelentés érkezett káros és jogsértő tartalmakkal kapcsolatban 2015 első negyedévében.

Ha valaki nem elégedett hitelének forintosítást követő feltételeivel, a forintosítást követő 60 napon belül felmondhatja a szerződést, ám ez esetben a felmondást követő 90 napon belül meg kell fizetnie teljes tartozását.

Mintegy 115 ezren regisztráltak az ötödik TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! elnevezésű országos szemétgyűjtési akcióra a csütörtöki határidőig – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Ma van az utolsó nap, amikor még lehet jelentkezni az idei országos szemétgyűjtő akcióra, a “TeSzedd!”-re – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti Híradójában.

Átmentek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) terméktesztjén az étkezési sók, csak kisebb jelölési hibákat találtak a szakemberek a termékek felénél – derül ki a hivatal csütörtöki közleményéből.

Mintegy 2 milliárd forint átutalása kezdődődött meg több mint 5 ezer gazdálkodónak az anyajuhtartás és az anyajuh de minimis támogatás keretében – közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az MTI-vel.

Márciushoz képest nem változott érdemben áprilisban a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében, a rejtőzködők viszont nagyobb arányban vallották be valamely ellenzéki párthoz kötődő szimpátiájukat – tartalmazza a Nézőpont Intézet reprezentatív közvélemény-kutatásának eredménye.

« 1. oldal »  ... 9 Következő »
Címkék 
1-es villamos, 10 bázispontos kamatvágás, 11 százalék, 20 ezer euró, 40.játszótér, abcug, abcug.hu, Áder János, Adó, adóhivatal, adomámyvonal, adótörvények, adózó, ajánlószelvény, akadálymentesítés, Állami Számvevőszék, ÁLLAMI ÜNNEPSÉG, államosítás, állatvilág, allergén, allergia, Almafelvásárlás, almafogyasztás, általános iskola, amerikai nagykövet, ámokfutó, ámokfutú, angol, ANTSZ, árak, árvíz, ÁSZ, átadás, átlagdíj, átlagkereset, Augusztus 20, AUGUSZTUS 20., augusztus 31., autó, autóbontó, autóbusz, automata, Autópálya, autós, ázsiai tigrisszúnyog, bajnokság, baleset, ballagás, bank, banki elszámolás, Banki Magatartási Kódex, becsületesség, Befektető-védelmi Alap, Belföldi hírek, benzin, Berettyóújfalu, beruházás, beszerzés, Betegség, Beva-kártalanítás, bevándorló, bezár, BIENERTH GUSZTÁV, Bihari hírek, Biharkeresztes, Binder István, bírság, biztonsági öv, Biztosítás, biztosító, BKK, BKV, borsod, Budapest díszpolgári cím, BULINEGYED, bűncselekmény, büntetőeljárás, bűnügy, busz, BUX, CAF, cafeteria adó, CBA, CIB Lízing, címkefelhő, Colleen Bell, Combino, Corvinus Egyetem, Családbarát, családi kedvezmény, csalánfélék, csalás, csekk, csekkbefizetés, Csekkbefizető automata, CSOK, csökkenés, cukor, Darvas, Debrecen, Debreceni Új Fotóműhely, Demecser, demonstráció, devizahitelek, diák, Diákhitel, diákigazolvány, diákmunka, diákmunkaprogram, díler, diplomamentő, díszpolgárság, drágulás, drog, Dúl Udó, Duna, e-felvételi, e-matrica, Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, egészségi állapot, egy csepp figyelem, egyetem, egyház, egyházi intézmény, együttműködés, elbocsátás, elégedettség, elektromos autó, élénkül, életszínvonal, elfogadás, elismerések, ellenőrzés, előnyök, elsőfokú ítélet, elszámolás, elszámolási törvényjavaslat, Emberi Erőforrások Minisztériuma, emberölés, emelés, emmi, Eötvös József Szakképző Iskola, érettségi, érkezik, erste bank, értelmezési kérdés, eső, eszperantó, ételosztás, étkezési só, európai ifjúsági hét, Európai unió, eva, evakulcs, EVO Bank, fagy, favak, fejlesztés, fekvenyomó bajnokság, felajánlás, felhőszakadás, felmondás, felsőoktatás, feltörés, felvételi, felvi, FENNTARTHATÓSÁG, fiatal gazdák, Fidesz-KDNP, figyelmeztetés, fiók, fitneszcentrum, fizetés, fizetős parkolás, fogyasztóvédelem, főiskola, Földművelésügyi Minisztérium, forgalom, forinthitelek, forintosítás, forráskivonás, főváros, fűtésszámla, fuvarozó cégek, fuvarozók, gázárvita, gazdaság, gázolaj, gázolás, gázpalack, GDP, gombák, google, Görögország, Gulyás Balázs, gyanúsított, gyilkosság, gyógyszer, Győr, győzelem, Hajdú - Bihar, hajfesték, hajó, haláleset, halálozás, határidő, HATÁSTANULMÁNY, hátrányok, havazás, háztartás, háztartások hitelállománya, háztető, hegyvidék, hibás, hitel, hivatal, hívószám változás, hoffmann rózsa, htáridő, hulladékgyűjtés, idegenellenes, idegenforgalom, időjárás, időjárás-jelentés, igazolás, import, influenza, Ingatlan, interjú, internet, internetadó, internetadó-javaslat, ipar, iskola, ítéletidő, járvány, javaslat, jegyárak, jelentkezés, Jó tanuló jó sportoló díjak, jogszabály, jogszabályi változás, jótékonyság, jóváírás, jövedelem, juhtartás, K&H, kábítószer, kamat, kampány, kampányidőszak, kár, karácsony, károk, kártalanítás, katasztrófavédelem, Kathi Attila, Kazincbarcika, kedvezmény, kedvező, KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI SZOLGÁLTATÁS, képviselők, kerékpár, kereset, keresztfélév, keretösszeg, késelés, készültség, kézműmesiskolák, kft, kgfb, kiadvány, kiállítás, kifizetés, kisváros, kiszámítás, kitermelés, kitüntetés, Klik, kocsi, költségvetés, KÖLTSÉGVETÉS 2016, koncert, kórház, kormány, kormánypárt, kormányszóvivő, környezetvédelem, környzetevédelem, Kósa Lajos, kossuth Lajos tér, kötelező, kötelező biztosítás, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, közfoglalkoztatás, közlekedés, közlekedés ellenőrző rendszer, közlekedési támogatás, közoktatás, Központi Statisztikai Hivatal, KSH, külföldi, Kulturális közfoglalkoztatási program, Kúria, kutatás, lakás, lakáseladás, lakástűz, lakossági hitelezés, látogatási tilalom, Lázár János, leégett, légibaleset, leszámolás, levelezőszolgáltatás, libatopfélék, lopás, lórom, lőszermentesítés, lövések, lövöldözés, lufi, magánnyugdíjpénztár, magánszemély, magatartási kódex, Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete, Magyar Honvédség, Magyar Közút, Magyar Nemzeti Bank, Magyar Nemzeti Kereskedőház, Magyar Posta, Magyar Sport Háza, Magyar Telekom, Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, Magyarország, Mártonffy Béla, matematika, Máv, MÁV START ZRT, megállapodás-tervezet, megyei matrica, menedékjog, Mesterségek Ünnepe, meteorológia, metró, mezőgazdaság, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, migráció, miniszter, MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA, minusz, Miskolc, MKB, MKB Bank, MNB, mobilfizetés, mobilfizetési szolgáltatás, mobilparkolás, Mol, munkahely, mutató, MVH, Nagy István, nagygép-csere program, nagyváros, Napi Gazdaság, NAV, Nébih, Német, nemzetgazdasági minisztérium, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Nemzeti Foglalkoztatási Alap, Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, Nemzeti Vágta, Nemzeti Választási Bizottság, Nemzeti Választási Iroda, nemzetiségi szavazókör, nemzetiségi választás, népességcsökkenés, NÉPESSÉGNÖVEKEDÉS, népművészek, nézőpont, NFH, nfm, normafa, Novák Katalin, növekedés, nyári diákmunka, nyelv, nyelvvizsga, nyelvvizsgák, Nyíregyháza, nyírfa, nyitva tartás, nyugdíjbiztosítás, nyugdíjpénztár, Oki, oklevelek, oktatás, oktatási hivatal, oktatóprogram, Ökumenikus Segélyszervezet, olimpia, OLIMPIA 2024, önkéntes pénztári tag, önkormányzat, Önkormányzat 2014, önkormányzati választás, órabér, ország, országgyűlés, Országos Betétbiztosítási Alap, Országos Bírósági Hivatal, Országos Epidemiológiai Központ, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Országos Környezetegészségügyi Intézet, Összeütközött egy villamos, ösztönzés, palagáz, pálinkafőzés, Pálinkamester, pályázat, parkolás, parkoló automaták, parlament, parlamenti szavazás, pedagógus, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, pénz, pénzintézet, pénztárca, pénztárgép, Pénzügyi Békéltető Testület, per, piac, Pintér Sándor, Pogácsás Tibor, Polgári törvénykönyv, pollen, pollenhelyzet, posta, pozitív, program, Prókai Eszter, ptk, Putnok, PwC, rabszállító, Raiffeisen, randitérkép, Randivonal, rasszizmus, Red Bull Air Race, régészet, régészeti feltárások, regisztráció, rendőr, rendőrség, rendőrségi akció, Rendőrségi hírek, repülő, RETRO MOBIL, rezsicsökkentés, riasztás, riasztó rendszer, Richter, robbanás, Rogán Antal, romkocsma, rugalmas munkaidő, Safer Internet Program, Sajószentpéter, sajtótájékoztató, segélyhívás, segélyszrvezet, segélyvonal, selejtező, sérültek, simicskó istván, , sofőr, Sport, SPORTGAZDASÁG, Statisztikai tükör, street view, szabály, szabályok, szabályszegés, szakszervezet, szálláshely, szálló por, szavazólapok, szél, személyautó, személyi jövedelemadó, szemétgyűjtés, szemétszállító, szén-monoxid érzékelő, szén-monoxid riasztó, szén-monoxid-mérők, Szendrő, szép kártya, szeptember 1, szervező, szerződés, szigetelés, szja, szmog, Szobi Balázs, Szolnok, Szórakozás, szórakozóhely, sztrájk, születések, szúnyogirtás, T-email, T-home, tagdíjfizető hányad, tájékoztató levél, találkozó, támogatás, támogatottság, tanár, tankönyv, tanulmány, tárki, társasági szerződés, társkeresés, társkereső, társkereső oldal, tartozás, Tavasz jön - Orbán megy!, távfűtés, technológi, tejtermelők, telepítés, települések, térkép, termékenység, termékteszt, termelés, TERMÉSZETES SZAPORULAT, TeSzedd, teszt, tiltakozás, Tiszaújváros, Tőzsde, túlfizetés, tüntetés, turizmus, tűzeset, tüzoltók, tűzszerész, ügyfél, üldözés, ünnep, ünnepi hétvége, Úszó Eb, utasbiztosítás, útdíj, útlezárás, üzemanyag, V4, vác, vadbaleset, vaddisznó, vagyon, választás, Választás 2014, választási bizottságok, választási csalás, vállalkozás, vállalkozó, Varga Mihály, Városi vadgazdálkodás, Vasárnapi pihenőnap, vasút, vasúti forgalomkorlátozás, vélemény, vendégforgalom, Vendéglátás, verseny, versenyzők, VETERÁN AUTÓ, vezetés, Vidám Park, vidámpark, vihar, viharos szél, VIII. kerület, villamos, visszavonás, vízosztás, vodafone, Volán, vonat, záhony
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!