2018. március 23. Péntek, Emőke.
 

December második felében és január első napjaiban 64 százalékkal nőtt a magánszemélyek által feladott lakáshirdetések száma, ami elsősorban a családok otthonteremtési kedvezményének kibővítésével magyarázható. Budapesten a csoknak megfelelő új lakások átlagos négyzetméterára 535 ezer forint, Székesfehérváron 380 ezer forint, Debrecenben pedig 345 ezer forint.

Nem ezt várták az OTP-től2015-11-15 11:48:40

Bár a várakozásoknál erősebb harmadik negyedéves egyszeri tételektől tisztított adózott eredményt közölt az OTP péntek reggel, de egy váratlan korrekciós tétel veszteségbe taszította a korrigált adózott eredményt és a negyedik negyedévben újabb ukrán leírás várható.

A Magyar Nemzeti Bank "haladéktalanul elvárja" a pénzügyi intézményektől, hogy alkalmazzák az október 21-én hatályba lépett, a panaszkezelési tevékenységet szabályozó jegybanki ajánlást - közölte az MNB.

2015-ben már több mint tízezer pénzügyi startup jelent meg, és készül arra, hogy elvegye a bankok kenyerét. Kik ők, hol vannak, és hogyan csinálják? Ezekre válaszolt Lemák Gábor, a Magyar Mobiltárca Szövetség főtitkára, a Mobil Weekend egyik idei előadójaként.

Az idei év a devizahitelek forintosításától (volt) hangos. Ennek köszönhetően közel 300 ezer forintban felvett lakáshitel helyzete szorult háttérbe, miközben a kamatcsökkentések és a bankpiaci verseny fokozódása hatalmas változásokat hozott. A Bankmonitor.hu oldal számításai szerint az átlag hitelfelvevő egy jó döntés eredményeként 900 ezer forintot spórolhat meg. Mutatjuk hogyan!

A július elseje óta igényelhető Családok Otthonteremtési Kedvezménye az érdeklődő ügyfelek egyik legfőbb kérdése, hogy önerőnek számít-e a megújult „szocpol”, vagy mindenképpen fel kell mutatni legalább 20 százalék készpénzt a vásárláshoz. A Bankmonitor megkérdezte a támogatást már nyújtó bankokat és eltérő válaszokat kapott.

Több mint két napig nem lesz elérhető az Erste netbankja – közölte az ügyfeleknek küldött levélben a pénzintézet. Pénzt felvenni és bankkártyával fizetni természetesen lehet majd.

Május végéig, vagyis máig kell elkölteni a SZÉP-kártyákra 2013-ban utalt összegeket, de a Nemzetgazdasági Minisztérium hét közepi összesítése szerint még 1,47 milliárd forint volt meg a feltöltött 67,8 milliárdból.

Naponta 45-60 új fogyasztói kérelem érkezik a Pénzügyi Békéltető Testülethez (PBT) az elszámolással, forintosítással kapcsolatban, a május 26-ig beadott 419 kérelem többsége a helyes elszámolás megállapítását kérte – tájékoztatta Kovács Erika, a testület elnöke az MTI-t.

Azok a banki ügyfelek, akik a devizahiteles elszámolás kapcsán elégedetlenek a bankoktól kapott értesítő levelekben szereplő elszámolással, először a bankjukhoz, majd a Pénzügyi Békéltető Testülethez forduljanak – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken este.

Akár revíziót is kérhetnek azok az ügyfelek, akik bankjuktól megkapták a levelet, amelyből kiderül, hogy mennyivel csökken a törlesztőrészletük – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter csütörtökön az M1 aktuális csatorna hírműsorában.

A banki elszámolás után minden devizahiteles jobb helyzetbe kerül, mint korábban volt – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen beszámolt az előző napi kormányülés döntéseiről. Megerősítette: jövő héten benyújtják a Háznak a 2016-os költségvetési javaslatot. Ismertetett továbbá tervezett adóváltozásokat, így például azt, hogy mentesülhetnek a háziorvosok az iparűzési adó alól.

Az utóbbi napokban nőtt az ügyfélérdeklődés a Raiffeisennél – közölte a pénzintézet szerdán az MTI kérdésére, kiemelve, hogy elsősorban értelmezési kérésekkel fordulnak hozzájuk az ügyfelek, hiszen a jogszabályi mintának megfelelően nagyon komplexek a kiküldött értesítő levelek.

A megnövekedett ügyfélforgalom miatt a CIB a gördülékeny ügyintézés érdekében azt javasolja érintett ügyfeleinek, hogy a bankfiókban történő készpénzkifizetés helyett az átutalást válasszák, így gyorsabban juthatnak hozzá az elszámolás után visszajáró pénzösszeghez – olvasható a CIB Csoport kedden az MTI-hez eljutatott sajtóközleményében.

A Budapest Bank csoport a jogszabályi határidőt betartva elszámolt devizahiteles ügyfeleivel, és ennek keretében deviza jelzáloghiteles ügyfeleinek 32 milliárd forintot, míg deviza alapú autóhiteles ügyfeleinek 27 milliárd forintot térített vissza – közölte a pénzintézet hétfőn az MTI-vel.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tizenhat pénzügyi intézménnyel szemben indít közérdekű keresetet a forintalapú és ténylegesen devizában törlesztett hitel-, kölcsön- és lízingszerződéseikkel kapcsolatos, tisztességtelennek minősített egyoldalú kamat-, díj- vagy költségemelések miatt – közölte az MNB.

A devizahiteles elszámolási és forintosítási tájékoztató levelek egységes elveken, tartalmi és formai követelményeken alapulnak, így minden ügyfél számára átlátható információt tartalmaznak – hangsúlyozta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivő-helyettese szerdán az M1 aktuális csatornán.

A pénzügyi intézmények április 30-ig, vagyis jövő hét csütörtökig küldhetik ki devizahiteles ügyfeleiknek az elszámolási és forintosítási tájékoztatókat, a küldemények több mint felét, 1 millió 130 ezer levelet az utolsó héten adják postára a bankok.

A devizahiteles ügyfeleknek az elszámoló levél átvételétől számított 30 nap áll rendelkezésére a panaszok jelzésére, a pénzintézetek pedig legkésőbb az elszámolást követő 15 napon belül kötelesek az elszámolás pénzügyi teljesítésére – jelezte az MTI érdeklődésére Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára.

A pénzintézetek a devizahiteles levelek negyedét adták fel eddig – közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

A K&H Bank március második felében a lízinges ügyfelekkel kezdte meg az elszámoló levelek kiküldését, a CIB Bank pedig jövő héten kezdi a tájékoztatók kiküldését – közölték a pénzintézetek az MTI érdeklődésére.

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét a CIB Banknak, valamint a Merkantil Váltó és Vagyonkezelő Bank Zrt.-nek, és a Merkantil Car Gépjármű Lízingnek a magyar állam ellen indított, forintalapú szerződésekkel kapcsolatos pereiben.

A Magyar Nemzeti Bank lezárta előzetes vizsgálatát a legnagyobb ügyfélkörrel rendelkező hitelintézeteknél, a jelentős aránnyal bíró, az érintett ügyletek kiemelkedő részét lefedő szerződés-típusok esetében, és megállapította, hogy a vizsgált esetekben a bankok megfelelően ültették át az elszámolási képletet – közölte a jegybank az MTI-vel kedden.

Az AXA Bank megkezdte a devizaalapú kölcsönügyletek elszámolásáról szóló értesítőlevelek postázását ügyfeleinek, az első pénzügyi teljesítések már megtörténtek, és a továbbiakban a levelek kiküldésével párhuzamosan zajlanak – közölte a hitelintézet.

Már csak két napjuk van a kedvezményesen végtörlesztő ügyfeleknek, hogy tízezer forintos díj ellenében igényeljék pénzügyi intézményüktől az elszámolást.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
adósok, Aegon Magyarország Hitel Zrt., alkotmánybíróság, Államkincstár, államosítás, árfolyam, árfolyamgát, ATM, átutalás, autó, autóhitel, autóhitelesek, autós devizahiteles, axa, Bank of China, bankadó, bankár, bankfiók, banki elszámolás, Banki Magatartási Kódex, bankkártya, bankmonitor, bankok, bankszámla, bankszövetség, Belföldi hírek, béradó, Berettyóújfalu, beruházás, bezár, Bihari hírek, Bíróság, Biztosítás, buda-cash, Budapest, Budapest Bank, bűncselekmény, CIB, CIB Bank, CIB Lízing, citi, Citigroup, CSALÁDOK OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNYE, CSOK, Debrecen, deviza, devizahitel, devizahitelek, devizahiteles, devizahitelesek, devizapiac, Doubravszky György, DRB, DRB bankcsoport, ekb, elfogták, elmenekült, élő adás, elszámolás, építkezés, ÉRB, ÉRB Bank, erotikus képek, erste, erste bank, értelmezési kérdés, értesítő, Euro, éves kártyadíj, fair bank, fegyveres rablás, felfüggesztés, felperes, felsőoktatás, finanszírozás, fiók, fiókok, fizetés, forinthitel, forinthitelek, forintosítás, gazdaság, GYORSJELENTÉS, hitel, hitelfelvétel, hitelkártya, hitelkiváltás, igazolvány, Ingatlan, ingyenes készpénzfelvétel, ítélőtábla, jegybank, jogszabályi változás, K&H, K&H Bank, kamat, karbantartás, kártyadíj, kártyahasználat, kb, KDB Bank, kereset, készpénzfelvétel, Kína, kkv, Kódex, kölcsön, kormány, korrekció, Kovács Levente, lakás, lakásépítési támogatás, lakáshitel, lakásvásárlás, lakossági hitelezés, lányok, lázár, Lázár János, leállás, leléptek, levél, lopás, magatartási kódex, Magyar Bankszövetség, Magyar Nemzeti Bank, Magyarország, másodfokú tárgyalás, mastercard, mentőcsomag, Merkantil, mfb, MNB, Nagyvilág hírei, nemzetgazdasági minisztérium, ngm, növekedési hitelprogram, nyesz, nyugdíjas, OBA, OGY, oktatás, olvasói levél, ÖNERŐ, önkormányzat, önkormányzatok bankja, Orbán Viktor, Oroszország, országgyűlés, OTP, OTP Bank, panasz, PANASZKEZELÉS, paypass, pénz, pénzintézet, pénztár, pénzügy, Pénzügyi Békéltető Testület, Pénzügyi szolgátatások, per, piac, porsche bank, rablás, Raiffeisen, Raiffeisen bank, Raiffeisen Bank International, rangsor, rating, reklám, rendőr, Rendőrségi hírek, részvény, Románia, segítség, spórolás, startup, szabálymódosítások, számlanyitás, Széchenyi Bank, szép-kártya, szerződés, SZHISZ, szja, szocpol, szocpoll, szövetkezet, Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete, Szövetség, tájékoztató levél, TakarékBank, takarékpénztár, Takarékszövetkezet, Tállai, Tállai András, tolvaj, tőr, törvény, törvényszék, Tőzsde, tranzakció, tranzakciós illeték, tranzakciós_illeték, Trócsányi László, ügyfél, ügyfelek, ügyfélforgalom, Ukrajna, Usa, uzsora, vállalatok, Válság, Vámospércs, Varga Mihály, vásárlás, végtörlesztés, videó
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!