2018. május 24. Csütörtök, Eszter.
 

A polgári törvénykönyv jelzálogjogi rendelkezéseinek átalakítása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hosszabb távon a lakáshitelkamatok csökkenjenek és a családi otthonteremtési kedvezmény sikeres legyen – hangsúlyozták az igazságügyi és a gazdasági tárca, illetve a Magyar Nemzeti Bank szakemberei az Igazságügyi Minisztériumban tartott háttérbeszélgetésen, amin az Origo munkatársa is jelen volt.

A Magyar Nemzeti Bank szeptemberi Inflációs jelentésében tartósan alacsony inflációs környezettel számol, a jegybanki szakértők szerint a fogyasztóiár-index a korábban feltételezettnél mintegy fél évvel később, csak 2017 második felében közelítheti meg a 3 százalékos középtávú inflációs célt.

Szilvay Kornél születésének 125. évfordulójára emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank, ami a magyar mérnökök, feltalálók technikai újdonságait, találmányait bemutató emlékérme-sorozat tizedik darabja. Az érme egyik érdekessége, hogy négyzet alakú.

A szakma bízik abban, hogy továbbra is kitart a magánvásárlók visszatérése.

Az autóhitelessel mi lesz?2015-05-13 06:31:08

A jegybank indokoltnak tartaná a devizaalapú gépjárműhitelek központi forintosítását.

Az idén márciusban a háztartások hitelállománya 680,4 milliárd forinttal csökkent a szezonális igazítás nélküli adatok szerint; a mérséklődés a devizahitelek 3437,7 milliárd forintos csökkenéséből, valamint a forinthitelek 2757,3 milliárd forintos növekedéséből adódik – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján csütörtökön megjelent adatokból.

A jegybank úgy módosította a növekedési hitelprogramot (nhp), hogy nemcsak bérbeadásra, hanem eladásra szánt lakóparki lakásokra is kiterjesztette hitelfelvétel lehetőségét – mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója, a napi.hu gazdasági portál által rendezett ingatlan konferencián szerdán Budapesten.

A Lombard Lízing Zrt.-nek május elejéig kell visszafizetnie érintett ügyfeleinek azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.

Megtakarítási tájékoztatót tett közzé honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amelynek táblázata tartalmazza a Magyarországon befektetési szolgáltatás nyújtására jogosult intézmények nevét.

A Lombard Kft. és leányvállalata, a Kézizálog Kft. ügyfélpénzeket, betéteket nem kezel, így az ott történt visszaélés fogyasztókat nem érint, az csak a refinanszírozó intézményeknek okozhat kisebb veszteséget – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán.

A Magyar Nemzeti Bank lezárta előzetes vizsgálatát a legnagyobb ügyfélkörrel rendelkező hitelintézeteknél, a jelentős aránnyal bíró, az érintett ügyletek kiemelkedő részét lefedő szerződés-típusok esetében, és megállapította, hogy a vizsgált esetekben a bankok megfelelően ültették át az elszámolási képletet – közölte a jegybank az MTI-vel kedden.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának döntése értelmében az MNB lehetővé teszi a lakossági devizahitelek kivezetéséhez kapcsolódóan kötött banki devizaswap ügyletek lejárat előtti, részleges lezárását.

Bekeményítene a jegybank2015-03-18 18:35:16

A nemzetgazdasági minisztériumnak és az MNB-nek is vannak ötletei a szigorításra.

MNB: indul az nhp+2015-03-18 07:57:37

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 500 milliárd forintos keretösszeggel hétfőtől elindítja a növekedési hitelprogram plusz (nhp+) konstrukciót, amellyel a jegybank célja az nhp-ból eddig kimaradt mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k) hitelhez jutási lehetőségeinek javítása - közölte a jegybank hétfőn.

Sok rossz döntés vezetett a devizahiteles csapdához – a szakember szerint.

A jegybank visszavonta a DRB Bankcsoporthoz tartozó kisbankok tevékenységi engedélyét. A betétesek még e hónapban hozzájutnak megtakarításaikhoz, amelyet az Országos Betétbiztosítási Alap automatikusan fizet majd ki - mintegy 30 millió forintig -, és amelyhez az MNB elegendő forrást nyújt - nyilatkozta Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti alelnöke az MTI-nek hétfőn.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) törvénymódosítást kezdeményez a felügyelési keretrendszer szigorítása érdekében, ez többek között az átfogó vizsgálatok ciklusaira vonatkozó előírásokat érintené - közölte a jegybank az MTI-vel.

A Befektető-védelmi Alap (Beva) automatikusan nem intézkedik a kártalanításról: a Buda-Cash befektetőinek egy erre szolgáló formanyomtatványon kell majd benyújtaniuk kártalanítási kérelmüket az alaphoz, a kifizetések pedig kizárólag forintban történnek - olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján közzétett tájékoztató anyagban.

Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) bankszünnapot rendelt el a DRB Bankcsoportnál - közölte a jegybank honlapján szerdán.

A kis- és középvállalkozói szektor szereplőinek kockázatát is kis részben átvállalja.

A kereskedelmi bankok március elejétől április végéig küldik ki a devizahiteles ügyfeleknek az elszámolásokról és a forintosításról a leveleiket, a devizahitelesek a hiteleik és az ehhez kötődő élethelyzetük négy alaptípusa alapján eltérő tartalmú levelet kapnak - hangzott el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti vezetőinek csütörtöki háttér tájékoztatóján. Az elszámolási mintalevelek végleges változatainak formáját egy, a napokban megjelenő MNB-rendelet is rögzíti.

Rogán Antal szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felkészült a forintosítással és az elszámoltatással kapcsolatos törvényekből adódó feladatok végrehajtására.

Március-április folyamán kapják meg a bankoktól az elszámolási értesítőket a devizahitelesek, míg a forinthitelesek és a hitelüket ténylegesen devizában törlesztők csak augusztus-szeptemberben kapnak ilyen értesítőt - hívja fel a figyelmet hétfői közleményében a Magyar Nemzeti Bank.

Idén februártól a korábbi helyett aktualizált magatartási kódex lép hatályba, amely minden, a felelős lakossági hitelezéshez szükséges, ám 2014-ben jogszabályba nem foglalt elvet, szabályt tartalmaz - olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Magyar Bankszövetség keddi, közös közleményében.

A devizahitelek forintosítása nyomán a jegybanknak mintegy 136 milliárd forintos nyeresége keletkezett, közölte honlapján kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a HírTv egy műsorára reagálva.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
10 bázispontos kamatvágás, árfolyam, árfolyam-különbözet, árfolyamrés, autóhitel, autópiac, bank, banki elszámolás, Banki Magatartási Kódex, bankok, bankper, bankszünnap, befektetés, Beva, Bihari hírek, bírság, buda-cash, Budapest, CASCO, CIB Bank, CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY, csökkentés, deviza, devizaárfolyam, devizahitel, devizahitelek, devizahiteles, devizahiteles per, devizahiteleseket megsegítő első törvény, dollár, DRB, DRB bankcsoport, egyoldalú szerződésmódosítások, ellenőrzés, előrejelzés, elszámolás, elszámolási képlet, elszámolási törvény, elszámoltatás, emlékérem, építőipar, érme, eszközkezelő, éves kártyadíj, felügyelet, fogyasztási hitel, Forint, forintosítás, gazdaság, háztartás, háztartások hitelállománya, hitel, hitelfelvétel, hitelfelvevők, Hodina Péter, honlap, IGAZSÁGÜGY MINISZTÉRIUM, infláció, INFLÁCIÓS JELENTÉS, Ingatlan, ingatlanhitel, jegybank, jó adósokkal való elszámolás, jogsértő díjemelések, K&H, kamat, kamatdöntés, kamatváltoztatási mutatók, kártalanítás, kártyadíj, kényszerértékesítés, kérelem, kereskedelmi bank, kis- és középvállalkozások, kiszámítás, kkv, Kódex, kötelezettségszegés, lakás, lakásvásárlás, Lombard, Lombard Kézizálog Zrt, Lombard Lízing, Magyar Bankszövetség, magyar gazdaság, Matolcsy György, megoldás, megtakarítás, MKB, MNB, MNB-rendelet, monetáris tanács, mutató, nhp, növekedés, növekedési hitelprogram, növekedési hitelprogram plusz, OBA, Pénzmosás, Pénzügyi szolgátatások, Polgári törvénykönyv, problémás kereskedelmi ingatlanhitel, Rogán, Rogán Antal, sberbank, Surányi György, svájci frank, szabály, számlavezető bank, szerződésmódosítás, szigorítás, SZILVAY KORNÉL, tájékoztató, tevékenységi engedély, tőke, tőketartozás, törvény, törvénymódosítás, tranzakciós illeték, tranzakciós_illeték, vállalat, vélemény, visszavonta, Vonnák Balázs
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!