2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Pénteken este írja jóvá a tartozás nélkül lezárt deviza és devizaalapú kölcsönszerzõdések fogyasztói túlfizetéseit az MKB Bank.

A Befektetõ-védelmi Alap (Beva) továbbra is 20 ezer euróig kártalanítja a befektetõket, viszont elmarad az 1 millió forint felett kötelezõen vállalandó 10 százalékos önrész - egyebek mellett ezt tartalmazza a pénzügyi közvetítõrendszer fejlesztésének elõmozdítása érdekében elkészült törvénytervezet.

Hatékonyabb modellel kívánja biztosítani a kormány a régészeti feladatellátás gyorsaságát - indokolta az MTI-nek a régészeti feltárások jogszabályi hátterén végrehajtott módosításokat pénteken a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Mintegy 3500 alkalommal tapasztalták a rendõrök, hogy a közlekedõk nem használták a biztonsági övet, a gyermekülést, illetve a bukósisakot, annak az akciónak a során, amelyet március 9. és 11. között tartottak országszerte egy európai kampány keretében - közölte az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) a rendõrség honlapján pénteken.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal (NFH) együttmûködve elvégezte a szén-monoxid-mérõk országos ellenõrzését, a termékek csaknem harmada biztonságos - tájékoztatta a tárca pénteken az MTI-t.

Március 18-ra halasztotta a határozat kihirdetését a Raiffeisen Bank Zrt. és a Raiffeisen Lízing Zrt. magyar állam ellen indított forinthitel-szerzõdésekkel kapcsolatos perében a másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla pénteken.

A Fõvárosi Ítélõtábla pénteken, az EVO Bank által az állam ellen, az általános szerzõdési feltételeinek tisztességes voltának megállapítására indított perben helyben hagyta az elsõfokú bíróság elutasító ítéletét.

A parlament ez év elején úgy módosította a Polgári törvénykönyv (Ptk.) hatálybalépésérõl szóló törvényt, hogy a közkereseti-, valamint a betéti társaságoknak nem kell csak azért módosítaniuk társasági szerzõdésüket, hogy az a Ptk.-ra hivatkozást tartalmazza, illetve, hogy módosítsák a vezetõ tisztségviselõ elnevezését - hívja fel az Országos Bírósági Hivatal (OBH) az érintettek figyelmét, a csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Több mint 1,6 milliárd forint összegû csalással gyanúsította meg a rendõrség az egyik nyíregyházi kft. cégvezetõjét és adminisztrátorát - olvasható a rendõrségi honlapján.

Tovább teszteli a rendõrség az új közlekedésellenõrzõ rendszert - közölte az Országos Rendõr-fõkapitányság Kommunikációs Szolgálata vasárnap.

A magyar és az amerikai kormány között sok területen kiváló az együttmûködés, miközben vannak kihívások, amelyeket együtt kell megoldaniuk - jelezte az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete az MTI-nek adott interjújában, hangsúlyozva: õ személy szerint minden téren hozzá szeretne járulni az amerikai-magyar kapcsolatok elmélyítéséhez.

Márciusban 6100 közfoglalkoztatottal indul a harmadik kulturális közfoglalkoztatási program – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) szerdai adatai szerint már sehol sem egészségtelen, de néhány helyen - köztük a fõvárosban - még kifogásolt a levegõ minõsége a levegõ szálló por (PM10) koncentrációja miatt.

A négy magánnyugdíjpénztár közül a Budapest Magánnyugdíjpénztárnál 74 százalék, a Horizont Magánnyugdíjpénztárnál 70 százalék, a Szövetség Nyugdíjpénztárnál pedig 50 százalék felett van a tagdíjfizetõ pénztártagok aránya. Az MKB Nyugdíjpénztár nem közölt adatot az MTI megkeresésére, 2014-ben a kassza honlapján közzétett információk szerint 30 százalék fölött volt ez az arány.

Továbbra is terjed az influenza, egy hét alatt több mint 22 százalékkal emelkedett az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán a honlapján. Az országos influenzajárvány miatt szerdától újabb egészségügyi intézményekben vezették be, illetve terjesztették ki a látogatási tilalmat.

Vasárnapig lehet jelentkezni a www.felvi.hu oldalon keresztül a szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan mesterképzésekre valamint felsõoktatási szakképzésekre. A diákok összesen öt helyet jelölhetnek meg.

Közel hetven egyházi intézmény megújulását támogatja a kormány határon innen és túl, összesen 1,3 milliárd forinttal - jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkára szerdán Budapesten.

A debreceni rendõrök 2015. február 3-án budapesti lakásában fogták el azt a férfit, aki budapesti és debreceni lakosoknak értékesítette az általa termesztett kábítószert.

Az influenzajárvány miatt egyre több fõvárosi és megyei intézmény vezet be látogatási tilalmat.

Tavasz jön - Orbán megy! - Tüntetés az európai Magyarországért címmel tartottak demonstrációt vasárnap Budapesten, a Kossuth Lajos téren a Százezren az Internetadó ellen, valamint a 60 ezren a Magánnyugdíjukért elnevezésû Facebook-csoport szervezésében. A megmozduláshoz több magyarországi és külföldi nagyvárosban is csattlakoztak.

Ma lépett hatályba az aktualizált, a múlt évi jogszabályi változásokhoz igazított banki magatartási kódex, amely a felelõs lakossági hitelezéshez szükséges elveket, szabályokat tartalmazza.

A családi kedvezményeket ismertetõ kiadványokat jelentetett meg az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi). A tájékoztatókat Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár mutatta be a Papp László Budapest Sportarénában rendezett esküvõi kiállításon tartott szombati sajtótájékoztatóján.

Vasárnap fél 12-re teljes körûen helyreállt a Magyar Telekom levelezõszolgáltatása, amelynek péntek óta tartó fennakadásai miatt mintegy 300 ezer ügyfél T-Home és T-email postafiókjának használatában voltak problémák.

Januártól továbbra sem kérhetnek pénzt a tulajdonostól az átvett gépjármûért a bontók, viszont megszûnik az a kötelezettségük, hogy a kibontott alkatrész után fizessenek a volt tulajdonosnak - egyebek mellett ezt tartalmazza a hulladékká vált gépjármûvekrõl szóló és ez év elejétõl hatályos rendelet.

Több mint 2600 esethez riasztották tavaly a Magyar Honvédség tûzszerész ezredét valamilyen feltételezett világháborús robbanótest elõkerülése miatt. Az elõzõ éveket figyelembe véve mind a bejelentések számát, mind azok országos eloszlását tekintve teljesen átlagos évnek mondható 2014 - közölte a tûzszerész ezred az MTI megkeresésére.

« Előző « 3. oldal »  Következő »