2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

A berettyóújfalui rendõrkapitányság baleset megelõzési céllal bemutatót tartott. Egy biztonsági öv szimulátor segítségével demonstrálták ugyanis a biztonsági öv használatának fontosságát.

Minek akkor biztonsági öv?2015-03-28 09:24:54

A TISPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Mûveleti Csoportja) idei ellenõrzési terve alapján szervezett európai kampányához kapcsolódó Hajdú-Bihar megyei akcióban ezúttal a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak használatát ellenõrizték kiemelten a rendõrök március 9–11. között.

Mintegy 3500 alkalommal tapasztalták a rendõrök, hogy a közlekedõk nem használták a biztonsági övet, a gyermekülést, illetve a bukósisakot, annak az akciónak a során, amelyet március 9. és 11. között tartottak országszerte egy európai kampány keretében - közölte az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) a rendõrség honlapján pénteken.

Több mint száz ponton változnak a közlekedést érintõ törvények januártól. Távoktatás keretében is elvégezhetõ lesz az elméleti KRESZ-oktatás, emellett az autósok több ponton szigorodó közúti közlekedési szabályokra, míg az autóbusszal és vonattal utazók biztonsági kamerás megfigyelésre számíthatnak.

« 1. oldal »