2020. január 21. Kedd, Ágnes.
 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2018 első felében a teljes munkaidőben dolgozók bruttó átlagfizetése 11,9 százalékkal volt magasabb, mint 2017 első felében. 2018 első félévére vetítve 324400 forint volt a bruttó és 215700 forint a nettó átlagkereset, ha csak a június nézzük, akkor 329600 forint volt a bruttó és 219200 forint a nettó átlagkereset – írja a KSH elemzésében.

Jövő évtől eltörli a kormány a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) 30 százalékos baleseti adóját, amelyet eddig közvetlenül az autósoknak kellett fizetniük. Ez azonban nem biztos, hogy érdemi könnyítést hoz a jármű-tulajdonosoknak, ezzel együtt ugyanis nő a biztosítók adóterhe: 15, illetve 20 százalékos biztosítási adót kell fizetniük kgfb-díjbevételeik után. Ezt pedig ha tudják, részben biztosan az autósokra fognak áthárítani, írja a Portfolio.hu a kedden benyújtott adócsomag alapján.

A Magyar Kórházszövetség XXX. kongresszusán adták át a Három királyfi, három királylány elnevezésű mozgalom és a Kórházszövetség közös díját, a Családbarát osztály kitüntetéseket Egerben.

A magyar szülők 81 százaléka számára kiemelten fontos, hogy gyermeke minél hamarabb önálló legyen, ennek ellenére mindössze 19 százaléka tud rendszeresen félretenni gyermeke jövőjére, derült ki az NN Biztosító reprezentatív kutatásából. Erre a fogyasztói igényre megoldás az NN új Életkapu programja, amely a megtakarítási lehetőséget kombinálja a gyerekek biztosítási védelmével. Balesetek és súlyos betegségek mellett a magyar piacon egyedülállóan gyakori gyermekbetegségek esetén is segítséget nyújthat a családoknak az új konstrukció.

A Coop évek óta egyre nehezebben állja a sarat a boltok versenyében, a kistelepüléseken lévő üzletei pedig mára különösen nehéz helyzetbe kerültek. Az utóbbi hetekben sokan felkapták a fejüket a hírre: egyes településeken már ki sem nyitnak a Coop-kisboltok a hét minden napján. Az ország egyik legnagyobb foglalkoztatóját az ág is húzza, de a kormány bérintézkedései is rátettek egy lapáttal.

Hatvan forint körül jár a tojás darabjának ára. A boltban egyet tehetünk: ne darabra vegyük a tojást, hanem kilóra.

A család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szombaton egy budapesti játszótéren tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a kormány kiemelten segíti a családalapítás előtt álló fiatalokat is.

Az az érdekes helyzet áll elő Magyarországon, hogy egyszerre lesz jóval kevesebb búzatermés és esnek érdemben a búzaárak. Legalábbis erről beszélt Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke a Világgazdaságnak.

Titokban kattintgatták a reklámokat az alkalmazások.

Nehéz jelzőket találni rá, hogy mennyire rosszul alakult a 2016-os év a magyar építőipar számára, a KSH friss adatai szerint ugyanis a szektor teljesítménye brutálisan, 18,8 százalékkal csökkent tavaly.

Hétfőn reggel rövid időn belül újabb 5 százalékot emelkedett a nyersolaj világpiaci ára, miután szombaton a nemzetközi olajkartell, az OPEC megállapodott egy tucatnyi nem OPEC-tag olajtermelő országgal is a kitermelés csökkentéséről.

Nagyon sok, 2,8 millió mosógépet kell visszahívnia a Samsungnak az USA-ban, mert igen veszélyesek, jelentette a Reuters. A felültöltős mosógépek ugyanis néha kilövik a tetejüket, ami eddig okozott már állkapocscsont-törést, vállsérülést és sok egyéb sérülést is. Több károsult már be is perelte a céget, akiknek "felrobbant" a mosógépük. Eddig 733 bejelentés érkezett, és kilenc sérülésről tudnak.

Előfordult már önnel is, hogy zavarta, ahogy a szomszéd asztalnál valaki csámcsog? És az, hogy annyira irtózott ettől a hangtól, hogy úgy érezte, el kell szaladnia, vagy dührohamot kap? Nem? Akkor örüljön neki, mert ezek szerint ön nem mizofóniás.

A Pfizer amerikai gyógyszeripari óriáscég megerõsítette hétfõn, hogy 14 milliárd dollárért megvásárolja a Medivation nevû, San Franciscó-i székhelyû biogyógyszerészeti céget - írja az MTI.

Ellenzéki kezdeményezésre tartott rendkívüli ülést hétfõn kilenc órától a parlament. Nem volt azonban túl hosszú, épp csak a napirend elõtti felszólalások mehettek le: a Fidesz-KDNP - ahogy a korábbi, Liget-beruházásról szóló rendkívüli ülésen - ugyanis nem biztosította a határozatképességet. Így a napirendet sem tudták elfogadni, és nem szavazhattak a képviselõk a Jobbik javaslatáról, amely kiterjesztené a levélben történõ szavazás lehetõségét.

Magyarország területére 432-an próbáltak illegálisan bejutni péntektõl vasárnapig a magyar-szerb határon, írja az MTI. A rendõrök és a katonák 239 ember illegális belépését akadályozták meg az ország területére, 193 embert pedig feltartóztattak és átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron. közölte az Országos Rendõr-fõkapitányság.

Bár beszéltek a szünidõ hosszáról a köznevelési kerekasztalon, komolyabb konzultáció eddig nem volt arról, hogy rövidebb legyen a nyári, és hosszabbak legyenek a tanévközi szünetek – ezt Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke mondta a Magyar Hírlapnak.

Válságtanács lesz ma a Tescónál, mert már az áruházak ellátását veszélyezteti a munkaerõhiány és a bérfeszültség - írja a Népszabadság.

Egy hónapon belül már a második hamis edényszállítmányt foglalták le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyõrei Vámosszabadi térségében - írja az MTI. A mostani, több mint 600 millió forint értékû fogás címzettje is az a cég volt, ahová a július 14-én lefoglalt edénykészletek tartottak.

A Netpincér bejelentette, hogy a szingapúri hasonló próbálkozásokhoz hasonlóan keresi a drónos házhoz szállítás lehetõségeit. 100-150 méter magasan repülõ drónokkal nagyjából a felére csökkenhetne az 50 perc körül házhozszállítási idõ. Persze ebbe nem számít bele az étel negyedóra körüli átlagos elkészítési ideje, amit nem befolyásol az ilyesmi.

Egyedülálló hosszúságú, hat túlsúlyos és túlméretes szállítmányú kamionból és kísérõ autókból álló konvoj halad rendõri felvezetéssel a gönyûi kikötõbõl Pétfürdõre a 81-es úton vasárnaptól csütörtökig, éjszakánként.

Új területen próbálja ki magát Felcsút polgármestere, ezúttal autókereskedésre alapított új céget, tudta meg a HVG.

Falopás miatt két társaságot is elfogtak szerdán, Hajdú-Bihar megyében. Jön a tél, ilyenkor egyre több a falopás, de a rendõrök felkészültek.

Elfogták2015-07-21 12:49:02

A debreceni rendõrök elfogták azt a 23 éves férfit, aki ellen a járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

Úgy tûnhet, komoly bajban van a Fidesz, mivel az Országgyûlés két legerõsebb ellenzéki frakciója egységesen sorakozott föl a legújabb népszavazási kezdeményezés mellett. A kormánypártoknak azért mégsem kell annyira izgulniuk, mivel a pártok közvetlenül nem kapcsolódnak be a férfiak korkedvezményes nyugdíjazása melletti aláírásgyûjtésbe. Sikeres referendum esetén 100-150 milliárd forinttal nõhet a büdzsé kiadása.

« 1. oldal »  ... 75 Következő »