2018. április 25. Szerda, Márk.
 
Betette a kaput az influenza2016-02-16 08:28:14

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el hétfőtől a Kenézy Kórházban a lakosság körében megemelkedett influenzaszerű esetek miatt, visszavonásig, a betegek védelme érdekében – derült ki Rózsa-Páldeák Dorottya sajtóreferens aznapi közleményéből.

A múlt héten már több mint 18 ezer ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel Magyarországon. Az Országos Epidemiológiai Központ szerint megkezdődött a járvány.

Már csak szórványos megbetegedéseket tapasztaltak az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok; március 30. és április 5. között felére (5100 ember) csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

Véget ért az országos influenzajárvány Magyarországon, miután az országosan regisztrált betegszám a járványküszöb alá csökkent – közölte az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb, szerdai jelentése alapján.

Megszűnt az influenzajárvány miatt korábban elrendelt látogatási tilalom hétfőn a debreceni Kenézy Gyula kórházban - közölte az egészségügyi intézmény az MTI-vel.

A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben elrendelt teljes látogatási tilalom a mai nappal feloldásra került - közölte az intézmény.

Egy brit, amerikai és kínai tudósok készítette tanulmány megállapításai szerint évtizedenként csak kétszer kapják el az influenzát a 30 év feletti felnőttek, miközben a vírus a gyerekeket kétévente is megfertőzi.

Az előző héten tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma az országban, az Országos Epidemiológiai Központhoz beérkezett jelentések szerint 30,3 százalékkal kevesebben, 57 100-an fordultak orvoshoz, mint az azt megelőző héten.

Influenza ellen hatásos2015-03-06 07:52:21

A bodza vírusellenes, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító is.

Tetőzik az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma Európában - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vasárnap az MTI-t.

Az országos influenzajárvánnyal összefüggésben az országos tisztifőorvos körlevelet küldött a kórházak vezetőinek, illetve az Országos Mentőszolgálatnak, ebben folyamatos jelentést kér az üres intenzívágyak és a szabad lélegeztető gépek számáról.

A jelentő orvosok adatai szerint az elmúlt héten tetőzött az influenzajárvány az országban, február 16-22. között 81 900 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, 10 százalékkal kevesebben, mint az azt megelőző héten - derült ki az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója (OEK) szerdai tájékoztatójából.

Továbbra is az ország egész területét érinti az influenzajárvány, az Országos Epidemiológiai Központ heti összesített tájékoztatója szerint a múlt héten 91 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz az azt megelőző 87 500-zal szemben.

Az országos influenzajárvány miatt újabb látogatási tilalmakat léptettek életbe Budapesten és vidéken.

Az országos influenzajárvány miatt újabb látogatási tilalmakat léptettek életbe Budapesten és vidéken.

Olyan atípusos tüdőgyulladással jár, amely nem okoz lázat, csak köhögést, és mire orvoshoz fordul a beteg, már nagyobb lehet a baj - hívta fel a figyelmet a Ma reggelben a virológus szakember.

Már húsz európai országban van kiterjedt influenzajárvány - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton Facebook-oldalán.

Továbbra is terjed az influenza, egy hét alatt több mint 22 százalékkal emelkedett az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán a honlapján. Az országos influenzajárvány miatt szerdától újabb egészségügyi intézményekben vezették be, illetve terjesztették ki a látogatási tilalmat.

Az országos influenzajárvány miatt további egészségügyi intézményekben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

Az influenzás megbetegedések valamennyi korosztályt érintik, de dr. Mándi László hajdúhadházi háziorvos tapasztalatai szerint a kisgyermekkortól a fiatal felnőtt korig fogékonyak leginkább a vírusra.

Továbbra is terjed az influenza, egy hét alatt több mint 22 százalékkal emelkedett az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán a honlapján. Az országos influenzajárvány miatt szerdától újabb egészségügyi intézményekben vezették be, illetve terjesztették ki a látogatási tilalmat.

Magyarországot is elérte az influenzajárvány, a regisztrált megbetegedések száma napról napra növekszik. Nem kell azonban ölbe tett kézzel várnunk: sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a cseppfertőzéssel terjedő betegséget.

Nyakunkon az influenzaszezon. Megoldást jelentenek-e a betegségek ellen a vitaminok? Mennyit szedjünk ezekből? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Az országos influenzajárvány miatt további egészségügyi intézményekben tiltották meg a beteglátogatást.

Az elmúlt héten kiugróan magas volt az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma; intenzíven terjed az influenza, a járvány az egész országot érinti - tette közzé az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán a honlapján.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!