2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Az influenzajárvány miatt egyre több fõvárosi és megyei intézmény vezet be látogatási tilalmat.

Az influenzajárvány miatt több budapesti egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal (ÁNTSZ) honlapján hétfõn.

Nyakunkon van a járvány2015-02-01 18:02:20

Háromszorosára nõtt az influenzaszerû tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten.

Az influenzajárvány miatt csütörtökön újabb hat egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján.

Újabb egészségügyi intézményekben rendeltek el látogatási tilalmakat az influenzajárvány miatt - közölte honlapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtökön.

Háromszorosára nõtt az influenzaszerû tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten: 47 600 ember fordult orvoshoz, szemben az azt megelõzõ heti 16 400-zal - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

Az influenzajárvány miatt jelenleg tizenhárom megyében van részleges vagy teljes látogatási tilalom az egészségügyi intézményekben.

Az influenzajárvány miatt újabb kórházi osztályokon és intézményekben rendeltek el a kórházigazgatók látogatási tilalmat - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján kedden.

Az influenzajárvány miatt újabb egészségügyi intézmények vezetettek be látogatási tilalmat - tájékoztatott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján kedden.

A területen tapasztalt influenza és influenzaszerû megbetegedések számának emelkedése miatt, a kórházban fekvõ betegek védelme érdekében 2015. január 27. napjától visszavonásig a Kenézy Gyula Kórház és Rendelõintézet valamennyi fekvõbeteg osztályán látogatási tilalom lép érvénybe.

Olvasóink az influenzáról kérdezték telefonos szakértõnket, dr. Gyõri Csilla orvos-természetgyógyászt pénteken.

Egyre több európai országban, köztük Magyarországon is kiterjedt influenzajárvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton Facebook-oldalán.

A legtöbben szeretnénk a téli hónapokban is egészségesek maradni, megerõsíteni immunrendszerünket a különbözõ kórokozók, náthavírusok támadásai ellen. A sokoldalú D-vitamin ezen is segíthet.

Az influenza megelõzése2015-01-23 12:14:22

A D-vitamin-szint megduplázása az influenzás megbetegedések számát 90 százalékkal csökkentheti – hívta fel a figyelmet a télvíz idején különösen aktuális, kevésbé ismert hatásokra is a Magyar Primer Prevenciós Orvos Egyesület.

Megyénkben a hajdúböszörményi járásban legaktívabb a vírus.

Elkezdõdött az influenzajárvány az országban, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdai jelentése szerint a múlt héten, az év harmadik hetében 16 400 ember, a második hetinél 40,2 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerû tünetekkel.

Már több európai országban is kiterjedt influenza járvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.

Egy hét alatt háromszorosára emelkedett az influenzaszerû tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán közzétett jelentésében.

Az általános fertõzés elkerülésére jók a vitaminok, a megfelelõ életmód.

Egyelõre nincs járvány2015-01-16 10:37:39

Influenza: még idõben van, aki védõoltást szeretne kérni.

Az Országos Epidemiológiai Központ heti jelentése szerint Magyarországon még nem terjed járványosan az influenza, így még nem késõ védõoltást kérni - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az influenza és a nátha környezeti kockázatainak csökkentése.

Az idei évtõl már nemcsak a 65, hanem a 60 éven felüliek is jogosultak a térítésmentes influenza elleni védõoltásra; számukra és a rizikócsoportokba tartozók részére 1,3 millió adag vakcina áll rendelkezésre – tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-t. Az oltóanyag már kérhetõ a háziorvosoktól.

Az alacsony aktivitás oka lehet az enyhe, szeles, napfényes idõjárás, ami nem kedvez a vírus terjedésének.

A farsangi bálokat azok élvezhetik önfeledten, akiket nem kapott el valamilyen megfázás, nátha, köhögés vagy akár a februárt veszélyeztetõ influenza.

« Előző « 2. oldal »  Következő »