2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Hivatalosan is influenzajárvány vanForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-03 18:19:09
A múlt héten már több mint 18 ezer ember fordult orvoshoz influenzaszerû tünetekkel Magyarországon. Az Országos Epidemiológiai Központ szerint megkezdõdött a járvány.

Megkezdõdött az influenzajárvány Magyarországon – közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK). A jelentés szerint a múlt héten 18 200 ember,

az elõzõ hetinél 69 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerû tünetekkel.

Az év negyedik hetében két kivétellel valamennyi közigazgatási területen nõtt az influenzaszerû megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma. A százezer lakosra jutó, orvoshoz forduló betegek száma Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megyében volt a legmagasabb, Tolna és Veszprém megyében a legalacsonyabb. Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírusok által okozott megbetegedéseket a fõvárosban és hat megyében diagnosztizáltak.

69 százalékkal több a beteg, mint két hete

Forrás: Thinkstock

Az elõzõ héthez viszonyítva az orvosnál megjelenõ betegek között nõtt a gyermekek aránya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Tolna megyében a betegek több mint fele, országos szinten 34 százaléka 15 éven aluli volt. A 15–34 éves korosztály 34 százaléka, a 35–59 évesek 23 százaléka, a 60 éven felüliek majdnem 9 százaléka betegedett meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!