2020. február 28. Péntek, Ákos, Bátor.
 

Maradnak a menekülttáborok, sõt, bõvítik is õket a migránsok növekvõ tömege miatt – tudta meg az Origo. Nem számolják fel a debreceni befogadóállomást sem, legalábbis egyelõre.

Térfigyelõ kamerákat szereltet fel az önkormányzat a debreceni befogadótábor mentén húzódó Sámsoni úton, így a migránsok minden lépését nyomon követhetik a közterületen - jelentette be a város polgármestere szerdán sajtótájékoztatón. Közben Debrecen egész területére kiterjedõ fokozott ellenõrzést rendelt el a város rendõrkapitánya szerda déltõl július 15-én 24 óráig.

Két török férfi konfliktusa és egy megtaposott Korán végül odavezet, hogy a Debrecen bezárná a menekülttábort. Papp László debreceni polgármester a köztévének azt mondta, a délután történtek valós problémára mutatnak rá, és megerõsítik azt az elképzelést, hogy a menekülttábort be kell zárni.

A Fidesz szerint Európának és Magyarországnak sem érdeke, hogy nagy számban érkezzenek más kultúrából származó illegális bevándorlók, hiszen az rendkívül sok együttélési konfliktushoz vezet.

A Jobbik önkormányzati képviselõi, Herpergel Róbert és Ágoston Tibor arra kíváncsiak, hogy a Fidesz szerint „hány menekültet bír el Debrecen”, illetve, hogyan szolgálja a debreceniek érdekét a menekülttábor immáron nyilvános bõvítési terve.

Bár most épp nem jár csúcsra a Sámsoni úti tábor, de azért jóval többen vannak, mint egy hónapja.

Két afgán és egy magyar állampolgár által vezetett embercsempész bûnszervezet tagjai ellen nyújtott be vádemelési javaslatot a Készenléti Rendõrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - közölte pénteken a rendõrség a honlapján.

Worms városába vitte volna az albánokat, de nem jutottak messzire a menekülttábortól.

Nyilvánítsák zárt intézménnyé a debreceni menekülttábort és erõsítsék meg az õrzését – követeli a Jobbik.

« 1. oldal »