2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Cirkóra bukik a magyarForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2013-12-31 12:08:51
Meghatározó szemponttá vált a lakásvásárlók körében, hogy milyen a fûtési rendszer, derül ki az OTP Ingatlanpont friss piaci kitekintésébõl. A gázcirkó számít továbbra is a legvonzóbb fûtéstípusnak a vásárlók szemében, míg a régi távfûtéses, valamint a villanyfûtéses lakásokat inkább kerülik az érdeklõdõk.

Az egyedileg szabályozható és mérhetõ fûtési rendszerrel rendelkezõ ingatlanok a legkeresettebbek, míg a régi távfûtéses, valamint a villanyfûtéssel rendelkezõ lakásokat nehezebb eladni, derül ki az OTP Ingatlanpont friss piaci körképébõl.

A hagyományos, téglaépítésû társasházi lakásoknál még mindig a gázcirkó fûtésû ingatlanok a kelendõk, míg panel esetében a felújított, panelprogramos, egyedi szabályozású és hõmennyiség mérésû lakások iránt van kereslet. Emellett a házközponti fûtés számít még jól eladhatónak. Az energetikailag elavult, „régi távfûtéses” lakótelepi lakásokat viszont csak nehezebben, illetve nyomott áron lehet értékesíteni, mivel az ilyen ingatlanoktól sok vásárló ódzkodik. A nem túl elterjedt villanyfûtés szintén kevéssé számít vonzó tényezõnek az ingatlanpiacon.

Nem különösebben kedveltek a gázkonvektoros lakások sem, annak ellenére, hogy ez a fûtési rendszer könnyen szabályozható, és az egyes helyiségeket külön-külön is lehet fûteni. Sok vevõ szerint viszont kevéssé esztétikusak, szárítják a levegõt, jellemzõ szaguk van, és rendszeres karbantartást igényelnek. A családi házak esetében már nem annyira a fûtési rendszer típusa, inkább a gépészet korszerûsége számít az elsõdleges döntési szempontnak, illetve a ház energetikai állapota: a korszerû szigetelés, illetve a modern nyílászárók megléte.

Az OTP Ingatlanpont tapasztalatai szerint energetikailag felújított ingatlanokból elsõsorban Budapesten, a megyeszékhelyeken és a nagyobb városokban van kínálat. Ezen belül is fõként a panel programban részt vett lakótelepeken, illetve a pár éve épült lakóparkokban, társasházakban lehet nagyobb számban kedvezõ energetikai besorolású ingatlant találni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!