2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Trafikjog nélkül postán sem szabad dohányt küldeniForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-05 13:06:39
Azt írja a Facebookon a Nemzetó Adó- és Vámhivatal, hogy mostantól külön odafigyelnek azokra a postai csomagokra, amikben valószínûleg valamilyen dohánytermék van. Azokat a csomagokat kell a törvény szerint elkobozni, amelyeket
  • kiskereskedelmi forgalomban küld olyan feladó, akinek nincs trafikkoncessziója
  • vagy nem fizettek utána jövedéki adót.


Eddig másfél tonna dohányt foglaltak le a pénzügyõrök az ország postahivatalaiban, valószínûleg emiatt döntöttek most úgy, hogy szigorítják az ellenõrzést. A „Pórul jár, aki postán rendel dohányt” címû közleményben azt írják, hogy alapvetõen a feladót bírságolják meg, de a megrendelõ is elveszti a pénzét, mert elkobozzák a csomagot. Errõl nem derül ki több, de titokzatosan megjegyzik azt is, hogy a megrendelõ „a büntetését is kockáztatja.”

Valószínûleg nem az import, hanem azok ellen a belföldi termelõk ellen lépnek fel, akik adózás és a trafikok megkerülésével próbálnak cigarettát eladni. Erre utal legalábbis, hogy a lefoglalt csomagok többségét az Észak-alföldi régióban foglalták le, amely Magyarország legnagyobb dohánytermelõ vidéke. Aki engedély nélkül, üzletszerûen dohányt árusít, 5-tõl 500 millió forintig terjedõ bírságot is kaphat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!