2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Komádiba ismét vonattal?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-03-14 19:34:44
A dél-bihari kisváros lakosai a mai napig hiányolják a vasúti közlekedés lehetõségét.

Noha észak-békési települések kezdeményezése volt a Gyomaendrõd és Nagyvárad közötti vasútvonal fejlesztése (nyertek is a munkálatok tervezésére uniós forrásból 220 millió forintot), a komádi embereknek is elemi érdekük a beruházás elkészülte. Ezért csatlakozott Komádi is a projekthez.

Tóth Ferenc polgármester szerint ez a településük egyetlen esélye arra, hogy ismét bekapcsolódhasson a vasúti közlekedés vérkeringésébe. A dél-bihari kisvárosban 2008-ban szûnt meg a vasúti közlekedés azzal, hogy a településen áthaladó szárnyvonalat felszámolták.

Azóta az állomás épülete üresen áll, a vasúti pálya, valamint a vasúti híd egy része pedig már a fémtolvajok martalékává vált. Magyar oldalon 13 települést érint majd az új pálya, ezért örömmel vállalták a tervezési költségekbõl rájuk esõ 15 millió forint önerõt. A tervezési munkálatok tehát zajlanak, a megvalósulásra azonban még évekig várni kell.

Az érintett települések arra számítanak, hogy a következõ hét éves európai uniós költségvetési ciklus végére a lakosaik már vonattal utazhatnak akár Nagyváradig.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!