2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Sokakat fenyeget kilakoltatás Debrecenben?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-08-19 16:12:56
Vajon hány szerencsétlen családra dõl rá pillanatokon belül a devizahitelbõl felépített kártyavár?

Valóságos számháborút vívnak egymással politikusok és szakmai szervezetek arról, hogy a válság miatt vajon hány szerencsétlen családra dõl rá pillanatokon belül a devizahitelbõl felépített kártyavár.

Debrecen – Valóságos számháborút vívnak egymással politikusok és szakmai szervezetek arról, hogy a válság miatt vajon hány szerencsétlen családra dõl rá pillanatokon belül a devizahitelbõl felépített kártyavár.

A hivatalos adatok szerint Magyarországon jelenleg 32 ezer olyan adós van, aki 90 napnál hosszabb ideje nem törleszti a hitelét, és tavaly szeptember, a válság kezdete óta háromezer esetben történt végrehajtás bedõlt lakáshitel miatt.
A Magyar Bankszövetség elnöke ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az elindított végrehajtási eljárások közül tíz százalék sincs banki kezdeményezésû, az összes többi közüzemi tartozás, adótartozás vagy a nem bankként mûködõ pénzügyi vállalkozások által nyújtott hitelek vissza nem fizetése miatt indult.

Szili Katalin házelnök mindeközben kezdeményezte az Országgyûlés rendkívüli ülésének az összehívását, megvitatandó a bajba jutott hiteladósok gondjait. Szerinte a honatyáknak sürgõsen lépniük kell az otthonok árverezésének törvényben biztosított 90 napos felfüggesztése érdekében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!