2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Felvágták a város elsõ sonkájátForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-03 22:43:46
Helyben megtermelik és immár fel is tudják dolgozni a húst, a növényeket.

Dr. Budai Gyula parlamenti államtitkár ünnepélyes keretek között adta át a Hajdúnánási Tartósító és Építõ Szociális Szövetkezet feldolgozó üzemét április 2-án.

- Újabb, fontos állomásához érkezett el Hajdúnánás a közfoglalkoztatás terén, hiszen a Szociális Szövetkezet márciusi megalakulásával a helyben megtermelt alapanyagokat, termékeket nemcsak tárolni, de értékesíteni is tudjuk – kezdte megnyitó beszédét Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere hozzátéve, hogy idén a város teljes egészében átáll ökológiai gazdálkodásra mind állat-, mind pedig növénytermesztés terén.

Dr. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy minden vidéki településnek meg kell találnia természeti adottságait, amelyeket ki tud használni, s amivel tudja építeni, fejleszteni gazdaságát. – Azt gondolom, hogy a vidéknek a mezõgazdaság az egyik legnagyobb kitörési pontja, amelybõl nagyon sokan meg tudnak élni szerte az országban és ilyen kezdeményezésekkel, üzemek létrehozásával, a helyi termékek árusításával léphetünk a fejlõdés útjára – mondta és kiemelte, Nánás követendõ példa, hiszen saját üzemében dolgozza fel a helyben megtermelt alapanyagokat. Ez a jövõ, egy önkormányzat ne arra várjon, hogy eltartsa az állam.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!