2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Emmi: csak jóváhagyott tankönyvek kerülhetnek az iskolákbaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-29 05:40:40
Az iskolák kizárólag jóváhagyott tankönyvekre adhatják le rendeléseiket, az 1-2, 5-6, 9-10. évfolyamok esetében ez az új kerettanterveknek megfelelõ kiadványokat jelenti – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma hétfõn az MTI-vel sajtóhírekre reagálva.

A szaktárca közleményében kiemelte: a tankönyvellátás megújításával a kormány legfontosabb célja volt, hogy korszerû, jó minõségû, jól használható és olcsó kiadványok segítsék a diákok tanulását. Az Emmi ismételten megerõsíti, hogy kizárólag a tankönyvjegyzéken szereplõ könyvek rendelhetõk.

Mindazok a kiadók, amelyek akár ingyen, akár akciósan nem engedélyeztetett tankönyveket kínálnak, jogellenesen járnak el – hangsúlyozták.

Kiemelték: az iskoláknak javasolt lista a hozzá kapcsolódó tájékoztatók, a felkészítésekkel együtt adnak teljes és hiteles képet a rendelés folyamatáról.

A történelematlasz egyike azoknak a kiadványoknak, melyeket több éven keresztül használnak a diákok. Az iskolai könyvtárak rendelkezésére álló állomány felhasználható a 2014/15. tanév során is. Amennyiben ez nem elegendõ, úgy a mindenkori tankönyvjegyzékrõl bármelyik történelematlasz rendelhetõ a könyvtári állomány kiegészítésére. A javasolt listán szereplõ történelematlasz is használható az adott évfolyamokon – fejtette ki a szaktárca.

A nap folyamán az Index arról írt: jogszabályellenesen került fel az állami iskoláknak ajánlott tankönyvlistára több kiadvány is. Köztük van, a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó atlasza, amelybõl eddig is keveset rendeltek, van nála olcsóbb térkép, és a kerettantervhez sem igazították hozzá. Mivel népszerûtlen volt, még a könyvtárakban is alig akadt belõle, most viszont kénytelenek lesznek az iskolák beszerezni – olvasható a cikkben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!