2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Vihar – Tizenkét megyére és a fõvárosra adtak ki figyelmeztetést szerdáraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-14 09:26:51
Tizenkét megyére és a fõvárosra adott ki figyelmeztetést a várható viharos szél vagy a sok esõ miatt a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Fejér, Gyõr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint Budapestre a várható viharos szél miatt adtak ki elsõfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken a legerõsebb széllökések az óránként 70 kilométeres sebességet is meghaladhatják.

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében szerdán több mint 20 milliméter csapadék hullhat, emiatt ugyancsak elsõfokú figyelmeztetést adtak ki.

A meteorológiai szolgálat azt írta: szerdán napközben országszerte fokozatosan erõsödik az északi szél. Egyre több helyen viharos széllökések is várhatók. Az esti óráktól a legerõsebb széllökések a Dunántúlon helyenként megközelíthetik a 90 kilométer/órát. Emellett a térségünkben örvénylõ mediterrán ciklonból szerda éjfélig a délkeleti megyékben egy-egy területen átlagosan 20 milliméternyi csapadék is eshet. A csapadék eloszlása nem lesz egyenletes, egy-egy zivatar során kisebb területeken jelentõs mennyiségû csapadék várható.

Szerdán szûrt napsütés északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon lehet. A legalacsonyabb hõmérséklet 7-12, a legmagasabb hõmérséklet 14-19 Celsius-fok között várható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!