2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Kilenc megyére és a fõvárosra szerdára is narancssárga, vagyis másodfokú, nyolc megyére pedig elsõfokú figyelmeztetést adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Öt megyére és a fõvárosra másod-, nyolc további megyére elsõfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden viharos szél veszélye miatt.

Négy megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat az erõs szél veszélye miatt.

Tíz megyére és a fõvárosra figyelmeztetést adott ki a tartós, sûrû köd miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Több megyében havazásra, hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. A hófúvás veszélye miatt Veszprém megyére vasárnapra narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Több megyére és a fõvárosra az ónos esõ, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a havazás veszélye miatt adott ki elsõfokú figyelmeztetést péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnapra több megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a havazás, valamint a hófúvás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben kiemelték: az év utolsó vasárnapján kemény téli idõ várható, de hétfõn is komoly gondokat okozhat még a hófúvás.

Az ónos esõ veszélye miatt tíz megyére és Budapestre figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat hétfõre. Emellett több megyében sok esõre is figyelmeztetnek.

Az ónos esõ veszélye miatt péntekre nyolc megyére és Budapestre figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, elsõsorban a zsebtolvajokra valamint a biztonságos közlekedésre figyelmeztet a rendõrség; januárig kiemelt figyelmet fordítanak az üzletközpontok, kirakodóvásárok, piacok, benzinkutak, pályaudvarok és a pénzintézetek környékére.

Még mindig népszerûek a gázpalackkal üzemelõ szieszta kályhák, amelyek azonban igen veszélyesek lehetnek; legutóbb kedd hajnalban okozott balesetet egy ilyen készülék, amikor a palackok cseréje közben robbant fel egy fûtéshez használt gázpalack – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság az MTI-vel.

Tizenhárom megyére adtak ki figyelmeztetést a várható viharos szél, illetve a jelentõs mennyiségû csapadék veszélye miatt csütörtökre.

Éjszaka Magyarországot nyugat felõl markáns hidegfront éri el erõs lehûléssel, viharos széllel, jelentõs csapadékkal – közölte kedden az MTI-vel az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely az egész országra adott ki különbözõ szintû – elsõ-, másod-, illetve harmadfokú – figyelmeztetéseket adott ki.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Hajdú-Bihar Megyei Területi Tûzmegelõzési Bizottság az idén õsszel is felhívja a lakosság figyelmét a fûtési szezonnal összefüggõ káresetek megelõzésének lehetõségeire és módszereire.

A nedvesség hatására erõsen duzzadó anyagból készült gyerekjátékok veszélyére figyelmeztet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), amely szerdai közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy ezek a játékok lenyelve akár bélelzáródást vagy fulladást is okozhatnak.

Az egész országra figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre a várható heves zivatarok, felhõszakadás, viharos szél, illetve a sok esõ miatt. Három megyében tartós hõségre is figyelmeztetnek.

Tíz megyében és a fõvárosban továbbra is készülni kell jelentõs esõzésekre. Több helyen viharos széllel, illetve jégesõvel járó heves zivatarok is lehetnek.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet a parlagfû virágzása miatt figyelmeztetést adott ki az ország északkeleti részére, valamint a Kiskunság északi felére – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Keddre a várható felhõszakadás miatt adtak ki figyelmeztetéseket az egész országra, több megyében heves zivatarok is lehetnek.

Hétfõre már nemcsak a hõség, hanem a várható heves zivatarok és a felhõszakadás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnapra már az ország valamennyi megyéjére elsõ-, illetve másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hõség miatt.

A tartós hõség miatt további három megyére adott ki narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést vasárnap a meteorológiai szolgálat.

Veszélyes tûzijátékokra hívta fel a figyelmet az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) kedden honlapján.

Hétfõre a várható heves zivatarok és felhõszakadás miatt az egész országra elsõ-, illetve másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat.

A heves zivatarok miatt öt megyére másodfokú, hét megyére és a fõvárosra elsõfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Tizenkét megyében és a fõvárosban a várható sok esõ miatt ugyancsak elsõfokú figyelmeztetés van érvényben.

« 1. oldal »  Következő »