2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
A hétvégén változékonyabb lesz az idõ, de továbbra is marad a melegForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-24 18:17:09
A hétvégén a sok napsütés mellett már többfelé kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. A hétvégén jellemzõen mérsékelt marad a légmozgás, de a zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések. Ezzel együtt marad a meleg idõ, néhol 32 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idõ várható. Estefelé viszont nyugaton néhol zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön meg is erõsödik a szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hõmérséklet általában 12-17 fok között valószínû, de északkeleten néhol ennél hidegebb lesz. A legmagasabb hõmérséklet 28-32 fok között alakul.

Szombaton a napsütés mellett erõteljes gomolyfelhõ-képzõdés várható. Napközben fõként a Dunántúlon és a középsõ országrészben valószínû zápor, zivatar. A légmozgás mérsékelt marad. A minimumhõmérséklet 13-18 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan 24-30 fok között alakulnak.

Vasárnap nyugaton kevésbé, de másutt többfelé várható zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 13-18 fok lehet. Nappal 25-30 fokig melegszik a levegõ – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!