2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Olcsóbb már nem lesz!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-03 09:27:29
Az árusok szerint a hét közepétõl emelkedni fog a földieper ára a piacon.

Az egyik háziasszony számítása szerint éppen feleannyi pénzbõl jön ki, ha a piacon megveszi a földiepret és otthon berakja, a másik viszont állítja, hogy tulajdonképpen a házi dzsemkészítés sem olcsóbb, de legalább tudja az ember, hogy mi van benne…
Összeértek

Idén a jelzettnél késõbb ért össze a fóliasátras és a szabadföldi eper termesztése, így dömpingszerûen, és megfizethetõ áron került a standokra az áru. Kissné négy kiló szamócát rakatott a kosarába, kétezer forintért, és úgy tervezte, hogy másfél kiló cukor (400 forint) és némi dzsemfix (550 forint) hozzáadásával tíz, kétdecis üveg házi szamócadzsemmel lepi meg a gyerekeit és persze az unkáit.

– Nem elõször csinálom, ezért bizton állíthatom, hogy nagyjából 3000-3200 forintból kijön az egész, míg a boltban hat-hétezer forintot kérnének el akkora mennyiségért – mondta. Ottjártunkkor az akciós eper kilóját 499 forintért mérték, míg a legdrágább 699 forintba került. Eladókkal szóba elegyedve kiderült, hogy aki házi dzsemkészítést tervez, annak érdemes igyekezni, hiszen a hét közepére az eper nagyja leérik, ezzel együtt pedig törvényszerûen emelkedni fog az ára. Azt is megtudtuk tõlük hogy az áru nem Hajdú-Biharból származik, de szerencsére nem is kell túl sokat utazniuk érte. A pontos beszerzési forrását azonban egyikük se nevezte meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!